facebook_pixelMåns Bryntessonsgatan 17C Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Måns Bryntessonsgatan 17C

415 17 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Gamlestaden i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Måns Bryntessonsgatan 17C.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1949

Fastigheten på Måns Bryntessonsgatan 17C är ett flerfamiljshus byggt 1949.

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (feb 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,24%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,25% (feb 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,24% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 310 517 kronor och den första avbetalningen är 2 700 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Gamlestaden

Boendemiljön i Gamlestaden

I området kring Måns Bryntessonsgatan 17 bor många i flerbostadshus och kedjehus som för det mesta är byggda på 1940- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (30%).

Wikipediafoton från närområdet

Göteborgs hospitalsförsamling
Gamlestadens bibliotek
Balettakademien
Gamlestadsskolan

Människorna i Gamlestaden

Människorna i Gamlestaden

Unga singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt i små- och medelstora städer

I Gamlestaden bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (25%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är trav och galopp, hårvård, motorsport, prova nya produkter, lösa korsord eller sudoku, följa populära tv-serier, sticka och handarbeta, alternativ hälsovård, krukväxter och spela dataspel/tv-spel.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 34% som högutbildade. 34% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 26% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 65%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 985 kr, vilket är 12% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 849 432 kronor i lån.

-12%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Måns Bryntessonsgatan 17C gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 30,0% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 300% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+300%

Bostadsmarknaden i Gamlestaden

i Gamlestaden pågår och planeras det för 712 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Gamlestaden

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Måns Bryntessonsgatan. Snitthyran är 5 013 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

257 meter från adressen ligger Brandströmska skolan Nylöse.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara sex minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Treriksgatan 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Sorento och Trattoria Maglia i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (589 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (36 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Nordic Wellness, fem minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Gamlestaden

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Misshandel

Rapporterat onsdagen den 7 april kl 12:55

Bråk, Hornsgatan.

Polis skickas till Hornsgatan där två män slagits, och en av dem blöder nu från pannan. Inga tillhyggen ska ha använts i samband med bråket. Mannen blöder har fått ett jack i pannan, och han förs med ambulans till sjukhus. Den andre mannen misstänks för misshandel, och han omhändertas av polis enligt lagen om berusade personer, LOB.

Misshandel

Rapporterat onsdagen den 7 april kl 09:14

Man misshandlad, en misstänkt gripen, Björkekärr.

Polis skickas till Smörslottsgatan, där två män uppges ha bråkat. En av männen ska nu ligga på marken. Flera anmälare ser hur gärningsmannen går från platsen, och kan lämna uppgifter om var han befinner sig till polis på väg fram till platsen.  han anträffas av polis och grips som misstänkt för misshandel. Ambulans kontrollerar den misshandlade mannen, som är vaken och talbar. 10.18 Polis har hållit förhör med den misshandkade mannen, och kör honom därefter till sjukhus.

Mord/dråp, försök

Rapporterat tisdagen den 30 mars kl 12:55

Polis larmas till huvudentrén vid Östra Sjukhuset medanledng av att två ordsningsvakter har problem med en påverkad knivbeväpnad man.

Mannen viftar med kniv och uppträder hotfullt. Han försöker stjäla en taxi och hugger ett flertal tillfällen mot en taxichaufför och hugger även sönder inredningen i bilen. Till slut lyckas ordninmgsvakterna få ner mannen på marken och kan sätta handfängsel på honm. I samband med ingripandet mot mannen fick ordningsvakterna ytliga skärsår på ben och hand. Grpåandet övertas av polis och mannen är misstänkt för dråp alternativt mordförsök, grov misshandel samt våld mot tjänsteman. Kniven anträffas och tas i beslag. Även taxibilen tas i beslag för teknisk undersökning. Personal på sjukhuset tar omhand ordningsvakterna på plats. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
245%
SverigeGamlestaden

Brott jämfört med riket