facebook_pixelMiraallén 41 Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se

Miraallén 41

417 58 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Ett flerfamiljshus byggt 2002

Fastigheten på Miraallén 41 är ett flerfamiljshus byggt 2002.

Snittvärderingen är 47 027 kr/m²

Snittvärderingen på Miraallén 41 är ca 47 027 kr/m².

Värdera bostad på Miraallén 41

Evaluation

Värdeindikation

47 027 kr/m2

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Sannegårdshamnen

Boendemiljön i Sannegårdshamnen

I området kring Miraallén 41 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda kring millennieskiftet och 1990-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (50%).

Boendemiljön i Sannegårdshamnen

Sex drönarbilder över Sannegårdshamnen

En drönare har flugit över Sannegårdshamnen och tagit sex bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Sannegårdshamnen från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Backa teater
Borgen Lindholmen
Sannegården
Slottsberget

Människorna i Sannegårdshamnen

Människorna i Sannegårdshamnen

Äldre och pensionerade par med höga inkomster i bostadsrätt med närhet till storstadslivet

I Sannegårdshamnen bor 55% kvinnor och 45% män. Medelåldern i området är 54 år, vilket är högre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (34%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är teater, litteratur, golf, vin och vinprovning, konst, näringsliv och samhällsekonomi, utrikespolitik, värdepapper och värdepappersaffärer, privatekonomiska frågor och segling.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 50% som högutbildade. 20% har gymnasieutbildning och 3% har endast grundskoleutbildning. 30% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 69%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 35 622 kr, vilket är 31% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 497 400 kronor i lån.

+31%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Miraallén 41 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 30,4% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 87% fler röster än riksgenomsnittet.

L+87%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Renault i området.

Toyota
Renault

Bostadsmarknaden i Sannegårdshamnen

i Sannegårdshamnen pågår och planeras det för 1057 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 31 objekt till salu i Göteborg

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Miraallén. Snitthyran är 7 140 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola och tre grundskolor i närheten

272 meter från adressen ligger Herrgårdsskolan.

Närmaste grundskola är Herrgårdsskolan (272 meter), som är en kommunal skola med ca 368 elever i årskurserna 1-6. Här har 86% av lärarna lärarexamen och det går 17 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Kvantum Sannegården på Vintergatan 4.

Lockas man av restaurangbesök finns Harmoni Sushi och Sannegårdens Pizzeria Kolhamnsgatan i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (24 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Sörhallsparken, ligger ca två minuters gångväg (235 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, fyra minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Sannegårdshamnen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, personskada

Rapporterat onsdagen den 25 november kl 10:55

Vid Styrmansgatan i höjd med ICA i Majorna är det en cyklist som kolliderar med en spårvagn.

Cyklisten är vaken och talbar vid transporten upp till Sahkgrenska sjukhuset. Har skador på arm och ansikte.

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 25 november kl 06:58

Dagens påresstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson samt Anna Göransson.

Den 1 december kommer presstalespersonerna i polisregion Väst att få ett nytt telefonnummer. Det nya numret är 010-56 90700. Samma dag upphör det nuvarande numret 010-56 56760 att gälla. 00.14 Göteborg, inbrott Vid Södra Vägen går ett inbrottslarm igång på restaurang Berzelius som är under ombyggnad. Två persdoner ses plocka med sig verktyg inne på stället där Kålltorps bygg håller till. Tjuvarna var borta när polis kom till platsen. 02.22 Hisingen, inbrottsförsök Vid Herkulesgatan är det två personer som försöker ta sig in till livsmedelsbutiken genom att krossa en ruta och sedan forcera ett galler. Detta misslyckas dock och polisen griper de båda på platsen. 02.53 Göteborg, stöld Polisen får larm till Distansgatan med anledning av att en man går runt bland parkerade bilar och krossar rutor. På platsen kontrollerar polisen en man på en cykel som visar sig vara nystulen. Han grips och polisen kan inte konstatera att någon ruta är trasig på någon parkerad bil. Polisen skriver en anmälan gällande stöld av cykel. 05.11 Göteborg, inbrott Ett inbrottottslarm går igång i Grevegårdens Kyrka och polis åker till platsen. Någon har på okänt sätt tagit sig in i lokalen och det är oklart vad som saknas. Ingen gripen. 05.59 Mariestad, inbrott Vid Borgmästaregatan är det en kvinna som kommer hem och upptäcker att det varit inbrott i hennes bostad under natten. Okänt på vilket sätt tjuven tagit sig in och vad som saknas. Ingen gripen.

Olaga hot

Rapporterat onsdagen den 18 november kl 01:06

Personal på Göteborgs moské utsatta för olaga hot, Göteborgs moské

Myntgatan på Hisingen. Polis får information av anmälare att ett brev adresserat till Göteborgs moské levererades under gårdagen till moskén. Personalen på moskén öppnade brevet och det innehöll ett vitt pulver. Polis beordrades till platsen för att konstatera om brott begåtts samt säkra platsen.   

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
269%
SverigeSannegårdshamnen

Brott jämfört med riket