facebook_pixelNordenskiöldsgatan 6 Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Nordenskiöldsgatan 6

413 09 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Linné i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Nordenskiöldsgatan 6.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1984

Fastigheten på Nordenskiöldsgatan 6 är ett flerfamiljshus byggt 1984.

Snittvärderingen är 59 771 kr/m²

Snittvärderingen på Nordenskiöldsgatan 6 är ca 59 771 kr/m².

Värdera bostad på Nordenskiöldsgatan 6

Evaluation

Värdeindikation

59 771 kr/m2

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Linné

Boendemiljön i Linné

I området kring Nordenskiöldsgatan 6 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda kring sekelskiftet och 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (47%).

Sekelskifteshusen har ofta putsad fasad och en något oregelbunden arkitektur.

Wikipediafoton från närområdet

Linnéplatsen
Kvarteret Vaktposten
Övre Husargatan
Epidemisjukhuset, Göteborg

Människorna i Linné

Människorna i Linné

Urbana singelhushåll med höga inkomster och lägenhet i storstädernas mest urbana lägen

I Linné bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (51%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, andra länders kultur, teater, utrikespolitik, segling, inrikespolitik, jämställdhetsfrågor, litteratur, modenyheter och ungdomskultur.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 56% som högutbildade. 7% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 20% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 69%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 31 754 kr, vilket är 17% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 027 687 kronor i lån.

+17%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Nordenskiöldsgatan 6 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 26,1% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 130% fler röster än riksgenomsnittet.

L+130%

Bostadsmarknaden i Linné

i Linné pågår och planeras det för 275 lägenheter och snittpriset är 73 806 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 33 objekt till salu i Högsbo

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Nordenskiöldsgatan. Snitthyran är 8 606 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

213 meter från adressen ligger Föräldrakooperativet Tuvegranen.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Hemköp Nordenskiöldsgatan på Nordenskiöldsgatan 13.

Lockas man av restaurangbesök finns Grk café & deli och Restaurang Aberdeen i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (428 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (249 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Nordic Wellness, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Linné

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Farligt föremål, misstänkt

Rapporterat måndagen den 18 januari kl 02:44

Misstänkt farligt föremål, Första Långgatan.

Polis skickas till Första Långgatan, efter samtal om ett misstänkt farligt föremål som anträffats. Polispatrull som anländer till platsen bedömer att föremålet måste undersökas vidare av nationella bombskyddet, och platsen spärras av. Detta påverkar framkomligheten för trafik, som spårvagnstrafiken som stoppas förbi platsen. Värmlandsgatan och Nordhemsgatan är avspärrade, och avspärrning pågår av Första Långgatan. 14.57 Föremålet är anträffat i anslutning till hållplats Masthuggstorget. 15.04 Personer uppmanas att inte gå ut i området. 15.21 Nationella bombskyddet har nu säkrat och undersökt föremålet, som bedöms vara ofarligt. 15.25 Samtliga avspärrningar är hävda, och Första Långgatan är åter öppen för trafik. 17.26 Händelsen rubriceras som sabotage, då föremålet gav upphov till stora trafikstörningar samt insats på plats av både polis och nationella bombskyddet. Föremålet var runt till formen, grönt med brun tejp och sladd. Det uppfattades som möjligt explosivt. Det finns ingen misstänkt och ingen målsägare som detta skulle ha riktats mot.  

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 13 januari kl 12:35

Föraren av en personbil har kört mot trafiken på Per Dubbsgatan och har nu kolliderat. Tre bilar inblandade. Inga uppgifter om personskador.

Larmet har kommit in via SOS. Polis, räddningstjänst och ambulans på plats. Det är enligt uppgift stor trafikpåverkan. Uppdatering kl. 12:44 Totalt fyra personbilar har varit inblandade i olyckan. Patrull klar på plats och skriver en anmälan om vårdslöshet i trafik. Inga uppgifter om skador i övrigt. Uppdatering kl.13:11 Ambulanspersonal kontrollerade samtliga på plats. Ingen är enligt uppgift förd med ambulans till sjukhus.

Brand

Rapporterat torsdagen den 7 januari kl 07:58

Brand i lägenhet vid Stigberget.

Räddningstjänsten och ambulans åker på en brand i lägenhet vid Bockhornsgatan. Enligt uppgifter från platsen ska det brinna i en lägenhet på andra våning. Polisen följer med för att kunna stödja räddningstjänsten. Fastigheten i stor utrymd när polisen kommer fram. Polisen håller undan folk så att räddningstjänsten kan arbeta ostört. Inga personskador. Ingen person kvar i lägenheten. Det ska dock varit folk i lägenheten under dagen. Lägenheten ska lämnas sista januari. Relativt kraftiga brandskador samt rökskador på övriga lägenheter i trapphuset. Ännu inte känt om det finns några brottsmisstankar. Ännu oklart hur branden startat.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
506%
SverigeLinné

Brott jämfört med riket