facebook_pixelNordenskiöldsgatan 6 Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se

Nordenskiöldsgatan 6

413 09 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Linné i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Nordenskiöldsgatan 6.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1984

Fastigheten på Nordenskiöldsgatan 6 är ett flerfamiljshus byggt 1984.

Snittvärderingen är 58 936 kr/m²

Snittvärderingen på Nordenskiöldsgatan 6 är ca 58 936 kr/m².

Värdera bostad på Nordenskiöldsgatan 6

Evaluation

Värdeindikation

58 936 kr/m2

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Linné

Boendemiljön i Linné

I området kring Nordenskiöldsgatan 6 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1980- och kring sekelskiftet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (47%).

Wikipediafoton från närområdet

Nordenskiöldsgatan, Göteborg
Olivedalsgatan
Göteborgs barnbördshus
Linnéahuset

Människorna i Linné

Människorna i Linné

Urbana singelhushåll med höga inkomster och lägenhet i storstädernas mest urbana lägen

I Linné bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (51%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, andra länders kultur, teater, utrikespolitik, segling, inrikespolitik, jämställdhetsfrågor, litteratur, modenyheter och ungdomskultur.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 56% som högutbildade. 7% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 20% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 69%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 31 754 kr, vilket är 17% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 027 687 kronor i lån.

+17%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Nordenskiöldsgatan 6 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 26,1% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 130% fler röster än riksgenomsnittet.

L+130%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Volvo i området.

Toyota
Volvo

Bostadsmarknaden i Linné

i Linné pågår och planeras det för 275 lägenheter och snittpriset är 68 252 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 41 objekt till salu i Göteborg

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Nordenskiöldsgatan. Snitthyran är 8 606 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor och två grundskolor i närheten

213 meter från adressen ligger Föräldrakooperativet Tuvegranen.

Närmaste grundskola är Nordhemsskolan (251 meter), som är en kommunal skola med ca 724 elever i årskurserna 1-9. Här har 88% av lärarna lärarexamen och det går 13 elever per lärare.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Hemköp Nordenskiöldsgatan på Nordenskiöldsgatan 13.

Lockas man av restaurangbesök finns Corner Kitchen och Grk café & deli i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (428 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (249 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Nordic Wellness, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Linné

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat torsdagen den 26 november kl 06:33

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

00.02 Göteborg, personrån. På Doktor Saléns gata har en man blivit rånad av en för honom två okända personer. De beskrivs att vara i ca 20 års åldern samt ca 175 cm långa samt hade någon form av munskydd på sig. De skulle även hotat honom med ett pistolliknande föremål samt även slagit honom i ansiktet. De sprang sedan från platsen. Han blev av med sin mobiltelefon samt sitt bankomatkort som senare spärrades då gärningsmännen slagit in fel kod vid flera tillfällen. 04.28 Mellerud, rattfylleri samt grov olovlig körning m.m. En patrull försöker stanna och kontrollera en bil på E45:an i höjd med Mellerud. Visar sig att det sitter två olika registreringsskyltar på bilen. Patrullen får stopp på bilen i Åsensbruk och det visar sig att föraren kan misstänkas för drograttfylleri, grov olovlig körning, tillgrepp av fortskaffningsmedel samt märkesförfalskning. Mannen som är i 35 års åldern grips och får följa med till stationen för vidare utredning. Den 1 december kommer presstalespersonerna i polisregion Väst att få ett nytt telefonnummer. Det nya numret är 010-56 90700. Samma dag upphör det nuvarande numret 010-56 56760 att gälla.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 18 november kl 10:50

Personbil och cykel kolliderar, Göteborg

På Järntorget kolliderade en cykel och personbil, polis och ambulans skickades till platsen. Den kvinnliga cyklisten var vid medvetande men verkade ha lindriga skador, hon fördes med ambulans till sjukhus för kontroll. Polis skrev anmälan med båda parter som målsägare, då det på platsen inte gick att avgöra vem som varit vållande till olyckan.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat måndagen den 16 november kl 05:33

En person uppges vara påkörd av en spårvagn vid Olivedal.

Räddningstjänst, polis och ambulans larmas till platsen. Olyckan ska ha inträffat vid djupedalsgatan/Linnégatan. Tillfällig avspärrning på platsen. En man avförs från platsen till Sahlgrenska sjukhuset. Skadeläget okänt. Oklart hur olyckan gått till. Kl 17.32: Hävs avspärrningar och trafiken flyter åter igen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
506%
SverigeLinné

Brott jämfört med riket