facebook_pixelOlivedalsgatan 27 Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Olivedalsgatan 27

413 10 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Linné i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Olivedalsgatan 27.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1985

Fastigheten på Olivedalsgatan 27 är ett flerfamiljshus byggt 1985.

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Linné

Boendemiljön i Linné

I området kring Olivedalsgatan 27 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda kring sekelskiftet och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (27%).

Sekelskifteshusen har ofta putsad fasad och en något oregelbunden arkitektur.

Boendemiljön i Linné

En drönarbild över Linné

En drönare har flugit över Linné och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Linné från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Linnéplatsen
Nordenskiöldsgatan, Göteborg
Nordhemsskolan
Badresorna till Askim

Människorna i Linné

Människorna i Linné

Urbana singelhushåll med höga inkomster och lägenhet i storstädernas mest urbana lägen

I Linné bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är högre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (25%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, andra länders kultur, teater, utrikespolitik, segling, inrikespolitik, jämställdhetsfrågor, litteratur, modenyheter och ungdomskultur.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 52% som högutbildade. 23% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 28% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 65%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 31 425 kr, vilket är 16% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 692 561 kronor i lån.

+16%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Olivedalsgatan 27 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 20,6% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 115% fler röster än riksgenomsnittet.

V+115%

Bostadsmarknaden i Linné

i Linné pågår och planeras det för 218 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Linné

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Olivedalsgatan. Snitthyran är 8 221 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor i närheten

117 meter från adressen ligger Murbräckan Föräldrakooperativ.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Hemköp Nordenskiöldsgatan på Nordenskiöldsgatan 13.

Lockas man av restaurangbesök finns Bar Robusta och Brasserie MANFREDS i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (341 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (126 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, SATS Masthugget, sju minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Linné

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, singel

Rapporterat måndagen den 1 mars kl 02:28

En singelolycka med mc har inträffat vid Kungsten.

Olyckan ska enligt SOS ha inträffat vid Kungstensmotet, Högsboleden vid Fotögatan. En mc har av okänd anledning kört in i räcket på platsen. Föraren hamnar på vägbanan.Oklar skadebild. Mc-föraren körs med hjälp av ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. Oklar skadebild. Inga kända brottsmisstankar.  

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat söndagen den 28 februari kl 08:00

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr.

19:39, rån, Göteborg Vi har under kvällen haft en rad personrån i Göteborg. Det första larmet kommer in 19:39. Då är det tre maskerade män som rånar ett ensamt offer på en väg i Slottsskogen. Rånoffret ska enligt uppgift ha blivit slagen i huvudet med något som kan ha varit ett pistolliknande föremål. Inga allvarliga skador. Rånarna fick inget med dig. 20:01 kommer det in ytterligare ett larm om tre maskerade män som rånat en person i Annedal på en mobiltelefon. Inga uppgifter om skador eller vapen i det fallet. 02:22 får vi in nästa larm. En anmälare ringer och uppger att han och en vän har blivit rånade av ett flertal personer med ett pistolliknande föremål i Guldheden.  De ska ha blivit rånade på mobiltelefon och plånbok. Rånet ska enligt uppgift ha skett i en lägenhet. Polis åker till den aktuella adressen och kan där gripa fyra personer misstänkta för grovt rån. Det finns i nuläget inget konstaterat samband mellan tidigare rån. Men inget som går att utesluta. 19:52, rattfylleri, Alingsås En patrull stoppar en bil på länsväg 190. Föraren tas med för kontroll. En anmälan om drograttfylleri samt narkotikabrott eget bruk är upprättad. 20:17, rån, Alingsås Vi får in ett larm om en blodig man vid en fotbollsplan. En allmänhet har hjälpt mannen hem. Polis och senare ambulans åker sedan till adressen. Enligt uppgift har mannen blivit misshandlad och rånad på mobiltelefon, nycklar och jacka. 19:03, misshandel, Trollhättan Vi får ett larm om att en kvinna har fått ett slag i huvudet av en okänd gärningsperson på en hållplats i Kronogården. Inget behov av ambulans. En patrull åker till platsen. En anmälan om misshandel av okänd gärningsperson upprättas.

Rån väpnat

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 09:15

Personrån i Haga.

En kvinna uppger att hon blivit utsatt för ett knivrån vid Vasagatan. En maskerad okänd man ska ha kommit upp bakifrån och hotat med kniv. Gärningsmannen har troligen tillgripit en mobiltelefon. Inga kända fysiska personskador men väldigt chockad. Gärningsmannen springer sedan från platsen ner mot Hagakyrkans hållplats. Polis söker efter gärningsmannen i närområdet. En person som kommit förbi brottsplatsen larmar polis.  

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
506%
SverigeLinné

Brott jämfört med riket