facebook_pixelOlivedalsgatan 27 Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Olivedalsgatan 27

413 10 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Linné i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Olivedalsgatan 27.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1985

Fastigheten på Olivedalsgatan 27 är ett flerfamiljshus byggt 1985.

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Linné

Boendemiljön i Linné

I området kring Olivedalsgatan 27 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda kring sekelskiftet och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (27%).

Sekelskifteshusen har ofta putsad fasad och en något oregelbunden arkitektur.

Boendemiljön i Linné

En drönarbild över Linné

En drönare har flugit över Linné och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Linné från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Utsiktstornet i Slottsskogen
Olivedal
Nordhemsskolan
Göteborgs Ålderdomshem

Människorna i Linné

Människorna i Linné

Urbana singelhushåll med höga inkomster och lägenhet i storstädernas mest urbana lägen

I Linné bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är högre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (25%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, andra länders kultur, teater, utrikespolitik, segling, inrikespolitik, jämställdhetsfrågor, litteratur, modenyheter och ungdomskultur.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 52% som högutbildade. 23% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 28% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 65%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 31 425 kr, vilket är 16% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 692 561 kronor i lån.

+16%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Olivedalsgatan 27 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 20,6% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 115% fler röster än riksgenomsnittet.

V+115%

Bostadsmarknaden i Linné

i Linné pågår och planeras det för 218 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Linné

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Olivedalsgatan. Snitthyran är 9 424 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor i närheten

117 meter från adressen ligger Murbräckan Föräldrakooperativ.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Hemköp Nordenskiöldsgatan på Nordenskiöldsgatan 13.

Lockas man av restaurangbesök finns Bar Robusta och Brasserie MANFREDS i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (341 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (126 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Sportlife M W AB - Nordic Wellness Grand Fitness, Övre Husargatan, fem minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Linné

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 14 april kl 08:03

Personbil och spårvagn som kolliderat, hållplats Olivedalgatan.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till Olivedalsgatan, där en personbil och en spårvagn kolliderat. Skadeläget är okänt. 20.16 Olyckan har inte medfört några personskador.

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 9 april kl 06:41

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Under dagen tjänstgör Hans-Jörgen Ostler som presstalesperson i kväll Fredrik Svedmyr.

23:43 Mordbrand och olagahot, Härryda. Polis larmades till en adress i Härryda med anledning av en brand i en villa. I ett litet hus i anslutning till villan anträffades en berusad man som var agiterad och hotfull mot polis personal. Mannen som är i 55-årsåldern har relation till ägaren av villan, han skall även under kvällen ha hotat en annan släkting till livet. Mannen grips misstänkt för mordbrand samt olaga hot.  00:59 Stöld inbrott, Öckerögatan i Göteborg. Polis larmades om ett pågående inbrott i vindsförråd på Öckerögatan i Göteborg. Efter en stunds letande på platsen kunde polisen lokalisera en man i 30-årsåldern som misstänktes för olaga intrång samt försök till stöld och narkotikabrott. 03:18 Skadegörelse, olaga intrång, Ica Storgatan, Vara. Polis larmades om ett pågående inbrott i en Ica butik på Storgatan i Vara. En man ska med hjälp av en sten och en lastpall ha krossat rutan till butiken och tagit sig in.  Polis på plats kunde omhänderta mannen, anmälan om skadegörelse och olaga intrång upprättades.

Brand

Rapporterat torsdagen den 8 april kl 03:15

Larm om brand i lägenhet på Nedre Matrosgatan.

När räddningstjänsten kommer fram brinner det i en säng i lägenheten. Branden släcks snabbt men en hel del rökutveckling på platsen. Orsak till branden kan eventuellt vara en bärbar dator som låg i sängen. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet kommer att skrivas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
506%
SverigeLinné

Brott jämfört med riket