facebook_pixelOmvägen 7A Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Omvägen 7A

412 75 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Ett flerfamiljshus byggt 1951

Fastigheten på Omvägen 7A är ett flerfamiljshus byggt 1951.

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Kallebäck

Boendemiljön i Kallebäck

I området kring Omvägen 7 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1950- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (49%).

Wikipediafoton från närområdet

Mölndalsvägen, Göteborg
Skårs gård
Skårs kyrka
Kallebäck

Människorna i Kallebäck

Människorna i Kallebäck

Unga urbana singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i innerstad eller citynära förort

I Kallebäck bor 57% kvinnor och 43% män. Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (16%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, utrikespolitik, inrikespolitik, litteratur, modenyheter, följa populära tv-serier, vidareutbildning/gå på kurser och meditation/yoga mm.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 43% som högutbildade. 28% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 27% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 62%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 865 kr, vilket är 16% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 768 987 kronor i lån.

-16%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Omvägen 7A gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 21,3% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 120% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+120%

Bostadsmarknaden i Kallebäck

i Kallebäck pågår och planeras det för 175 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Kallebäck

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Omvägen. Snitthyran är 5 341 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

460 meter från adressen ligger Förskola Snöskategatan.

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Netto på Ostgatan 11.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang JPs och Restaurang Pasargad i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (435 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (54 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Kallebäck

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 25 februari kl 09:30

Två bilar kolliderat på Parkgatan.

Två bilar har kolliderat på Parkgatan i Göteborg. Inga uppgivna personskador. Trafiken på platsen kan påverkas fram tills arbetet på platsen är avslutat. Polis är på plats.  10:29 Uppdatering. En av förarna på platsen en man i 30-årsåldern misstänks för grov drograttfylleri samt grov vårdslöshet i trafik.  

Rån, försök

Rapporterat måndagen den 22 februari kl 08:33

En person är gripen efter att ha försökt råna en närbutik på Ullevigatan.

Vi får in ett larm från en närbutik på Ullevigatan. En maskerad man i 35-årsåldern uppmanade personalen upprepade gånger att lägga pengar i en påse. Han har enligt uppgift hållit ena handen innanför jackan, såsom han skulle ha någon form av vapen. Väktare och polis åker till platsen. Mannen grips i butiken misstänkt för försök till rån genom hot. Patrullen anträffar inget vapen. Inga uppgifter om fysiska skador. Mannen var tidigare under förmiddagen frihetsberövad misstänkt för stöld genom inbrott.

Rattfylleri

Rapporterat tisdagen den 16 februari kl 09:22

Förföljande av personbil på E6, vid Krokslätt. Snabbt stopp genofört.

En polispatrull försöker stoppa en personbil som vägrar stanna på E6, Lackarebäcksmotet i södergående riktning. Patrullen lyckas stoppa bilen efter bara ett par minuter. Fyra personer i bilen. Föraren uppges ha hoppat in i baksätet när bilen stannat. Fler polispatruller till platsen. En kontroll genomförs av samtliga i bilen. Föraren misstänkt för drograttylleri samt vårdslöshet i trafik. En passagerare misstänks för narkotikabrott genom eget bruk.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
167%
SverigeKallebäck

Brott jämfört med riket