facebook_pixelOstindiefararen 37 Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Ostindiefararen 37

417 65 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Västra Eriksberg i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Ostindiefararen 37.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 2009

Fastigheten på Ostindiefararen 37 är ett flerfamiljshus byggt 2009.

Snittvärderingen är 60 143 kr/m²

Snittvärderingen på Ostindiefararen 37 är ca 60 143 kr/m².

Värdera bostad på Ostindiefararen 37

Evaluation

Värdeindikation

60 143 kr/m2

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Västra Eriksberg

Boendemiljön i Västra Eriksberg

I området kring Ostindiefararen 37 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (53%).

Flerbostadshusen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil beroende på byggherre. Ofta är husen byggda med energioptimering och miljö i fokus.

Boendemiljön i Västra Eriksberg

15 drönarbilder över Västra Eriksberg

En drönare har flugit över Västra Eriksberg och tagit 15 bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Västra Eriksberg från ovan

Wikipediafoton från närområdet

International IT College of Sweden
Quality Hotel 11
Taubehuset
Krokängsparken

Människorna i Västra Eriksberg

Människorna i Västra Eriksberg

Unga höginkomsttagarfamiljer med barn i nyproducerad bostadsrätt med närhet till storstadslivet

I Västra Eriksberg bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (20%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är modenyheter, andra länders kultur, segling, utrikespolitik, näringsliv och samhällsekonomi, vin och vinprovning, konst, jämställdhetsfrågor, skönhetsvård och styrketräning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 50% som högutbildade. 31% har gymnasieutbildning och 3% har endast grundskoleutbildning. 38% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 74%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 32 892 kr, vilket är 21% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 856 536 kronor i lån.

+21%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Ostindiefararen 37 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 27,2% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 76% fler röster än riksgenomsnittet.

L+76%

Bostadsmarknaden i Västra Eriksberg

i Västra Eriksberg pågår och planeras det för 107 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Västra Eriksberg

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Ostindiefararen. Snitthyran är 9 915 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor i närheten

587 meter från adressen ligger Kvarnbackaskolan.

Matbutiker och restauranger

Bara åtta minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Matöppet på Chapmans Torg 1.

Lockas man av restaurangbesök finns BAKA och Restaurang Piga i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (20 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Krokängsparken, ligger ca två minuters gångväg (286 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, sex minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Västra Eriksberg

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 16 april kl 06:42

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

23.44 Göteborg, stöld I Kungsladugård, Majorna grips två män efter att de varit och stulit cyklar ur ett cykelrum och lastat dessa i en bil. De båda stoppas i bilen på väg från platsen. Båda misstänks för stöld och narkotikabrott.   03.22 Borås, misstänkt drograttfylleri På riksväg 42 vid Frufällan är det en manlig bilist som vägrar att stanna vid kontroll. Polisen påbörjar ett förföljande på bilen där tre personer befinner sig. Efter en kort stund kör bilisten av vägen. Föraren, en man misstänks vara påverkad och misstänks för vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och drograttfylleri. Två av personerna klagar på bröstsmärtor och den tredje är ett sjukdomsfall. 03.49 Lidköping, brand Polis och räddningstjänst larmas till Börjestorp i närheten av Storgården med anledning av att det brinner i en ladugård. När räddningstjänsten kommer till platsen är ladugården helt övertänd. Räddningstjänsten låter ladugården brinna ner till grunden. Inga uppgivna personskador och i nuläget är det oklart om det fanns några djur i ladugården. Oklart vad som orsakat branden och polisen inleder en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet. 

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 14 april kl 05:27

Person påkörd av bil, Ångaren Indias gata.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till Ångaren Indias gata, där en person blivit påkörd av en personbil. Enligt initiala uppgifter har bilen lämnat platsen efter olyckan. Den påkörda personen uppger smärtor i ryggen. 17.49 Den påkörde, en 16-årig pojke, fördes med ambulans till sjukhus med lindriga skador. En anmälan skrivs.

Sammanfattning dag

Rapporterat måndagen den 12 april kl 06:27

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalespersoner under måndagen är Stefan Gustafsson och Peter Adlersson/Fredrik Svedemyr.

Kl 02.02 Göteborg, skadegörelse, vållande till kroppsskada mm Polis larmas till Slottskogsgatan där en kvinna uppges ha kastat en sten genom en ruta till en bostad. Den boende i bostaden har träffats av stenen då han ligger i sängen, dock inga allvarliga skador. Den person som träffats frågar kvinnan vad hon håller på med och då vill hon komma in genom porten. Hon blir dock inte insläppt och går från platsen. Polis tillkallas och polisen söker i närområdet, sista iakttagelse är vid Hägergatan. Polis anträffar en kvinna som stämmer bra in på beskrivning från brottsplatsen. Kvinnan har då hon anträffats jord på händerna. Hon identifieras men blir även våldsamt mot ingripande polismän. Anmälan upprättas, skadegörelse, vållande till kroppsskada samt våldsamt motstånd.   

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
269%
SverigeVästra Eriksberg

Brott jämfört med riket