facebook_pixelQvidingsgatan 10B Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Qvidingsgatan 10B

416 51 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Kålltorp i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Qvidingsgatan 10B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1937

Fastigheten på Qvidingsgatan 10B är ett flerfamiljshus byggt 1937.

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Kålltorp

Boendemiljön i Kålltorp

I området kring Qvidingsgatan 10 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1930- och 1940-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (78%).

Boendemiljön i Kålltorp

Nio drönarbilder över Kålltorp

En drönare har flugit över Kålltorp och tagit nio bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Kålltorp från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Munkebäckstorget
Härlanda distrikt
Härlanda församling
Kaggeledstorget

Människorna i Kålltorp

Människorna i Kålltorp

Unga urbana singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i innerstad eller citynära förort

I Kålltorp bor 55% kvinnor och 45% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är högre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (16%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, utrikespolitik, inrikespolitik, litteratur, modenyheter, följa populära tv-serier, vidareutbildning/gå på kurser och meditation/yoga mm.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 48% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 37% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 75%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 598 kr, vilket är 24% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 518 399 kronor i lån.

-24%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Qvidingsgatan 10B gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Vänsterpartiet det största partiet med 23,4% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 230% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+230%

Bostadsmarknaden i Kålltorp

i Kålltorp pågår och planeras det för 517 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Östra Centrum

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Qvidingsgatan. Snitthyran är 5 623 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

324 meter från adressen ligger Förskola Regnbågen.

Matbutiker och restauranger

På gångavstånd ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Träffen på Björcksgatan 53.

Lockas man av restaurangbesök finns Lilla Rancho Saloon och Jerkstrands (Smakia Bistro) i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (504 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Sanatorieskogen, ligger mindre än en minuts gångväg (20 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, SATS Torpavallen, nio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Kålltorp

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat måndagen den 8 mars kl 06:36

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen tjänstgör Anna Göransson.

16:43, mordbrand, Göteborg Vi får in ett samtal om att någon har tänt på plastblommor i en butik på Deltavägen. Räddningstjänst och polis larmas till platsen. Läget är under kontroll när de kommer fram. Inga uppgifter om att någon har kommit till skada. Ingen gärningsperson gripen. En patrull skriver en anmälan om mordbrand. 17:23, knivlagen, Göteborg En patrull stoppar en bil vid Frölundamotet. Föraren har använt mobil under färd. I samband med stoppet genomför patrullen även en husrannsakan i fordonet och anträffar en kniv i handskfacket, vilket även renderar en anmälan gällande brott mot knivlagen. 18:28, rattfylleri, Falköping En patrull stoppar en bil på Rastvägen. Föraren är misstänkt för drograttfylleri och tas med för kontroll. 18:51, försök till inbrott, Skövde En anmälare ringer och uppger att han just har avbrutit två personer som försökte bryta upp hans dörr. De båda personerna lämnar platsen. En patrull kommer fram till adressen. De skriver en anmälan gällande försök till stöld genom inbrott. 20:23, rån, Göteborg En man i 35-årsåldern kliver av spårvagnen vid Bellevue. Två unga gärningspersoner kommer upp bakom honom och håller fast honom, samtidigt som en av personerna sliter av honom en halskedja. De försvinner sedan. Inga uppgifter om skador. En patrull åker till platsen. En anmälan om rån är upprättad. 03:05, skadegörelse, Lilla Edet Vi får in ett larm om en bil som brinner på Klosteräng. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Inga uppgifter om personskador. Patrullen upprättar en anmälan om skadegörelse genom brand. 04:42, stöld, Alingsås Vi får in ett larm om en krossad ruta från en butik på Nygatan. Väktare och polis åker till platsen. Ingen gärningsperson kvar och i nuläget inga uppgifter om att något är stulet. En anmälan om försök till inbrott genom stöld är upprättad.

Misshandel

Rapporterat fredagen den 26 februari kl 04:40

Föraren av en personbil har slagt en cyklist.

Enligt uppgift från platsen har föraren av en personbil blivit arg och klivit ur bilen samt slagit till cyklisten i samband med att denne skulle korsa en väg. Det ska ha skett vid Kvibergsvägen i höjd med infarten till Kvibergs arena. Ambulans och polis har larmats till platsen. Cyklisten, en man i 50-årsåldern, var enligt uppgift vaken och på benen, men inte i skick att cykla vidare.

Rån, försök

Rapporterat måndagen den 22 februari kl 08:33

En person är gripen efter att ha försökt råna en närbutik på Ullevigatan.

Vi får in ett larm från en närbutik på Ullevigatan. En maskerad man i 35-årsåldern uppmanade personalen upprepade gånger att lägga pengar i en påse. Han har enligt uppgift hållit ena handen innanför jackan, såsom han skulle ha någon form av vapen. Väktare och polis åker till platsen. Mannen grips i butiken misstänkt för försök till rån genom hot. Patrullen anträffar inget vapen. Inga uppgifter om fysiska skador. Mannen var tidigare under förmiddagen frihetsberövad misstänkt för stöld genom inbrott.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
167%
SverigeKålltorp

Brott jämfört med riket