facebook_pixelSolståndsgatan 24 Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Solståndsgatan 24

415 36 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Kortedala i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Solståndsgatan 24.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1964

Fastigheten på Solståndsgatan 24 är ett flerfamiljshus byggt 1964.

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Kortedala

Boendemiljön i Kortedala

I området kring Solståndsgatan 24 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1960- och 2010-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (48%).

Wikipediafoton från närområdet

Allhelgonakyrkan, Göteborg
Kortedala
Vårfrukyrkan, Göteborg
Tideräkningsgatan

Människorna i Kortedala

Människorna i Kortedala

Unga till medelålders barnfamiljer med låga inkomster i hyresrätter i förort utanför de större städerna

I Kortedala bor 57% kvinnor och 43% män. Medelåldern i området är 41 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (16%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är spela dataspel/tv-spel, bild-/ljudanläggningar, datorer, foto/film, meka med bilar, pyssla, vidareutbildning/gå på kurser, alternativ hälsovård, astrologi och ny teknik i vardagslivet.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 30% som högutbildade. 28% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 19% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 53%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 972 kr, vilket är 26% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 568 149 kronor i lån.

-26%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Solståndsgatan 24 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 36,0% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 185% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+185%

Bostadsmarknaden i Kortedala

i Kortedala pågår och planeras det för 442 lägenheter och snittpriset är 62 412 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 15 objekt till salu i Kortedala

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Solståndsgatan. Snitthyran är 6 616 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor i närheten

1 471 meter från adressen ligger Föräldrakooperativa Förskolan Vildingen.

Matbutiker och restauranger

Bara åtta minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Ovrells på Förstamajgatan 5.

Lockas man av restaurangbesök finns Kanonen och Mat & Potatis i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (964 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (38 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, fem minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Kortedala

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat torsdagen den 21 januari kl 06:36

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson.

22.06 Göteborg, skadegörelse genom brand. En bil brinner i Lövgärdet varför räddningstjänst samt polis larmas till platsen. Visar sig att en bil brinner och räddningstjänst släcker branden. Polisen upprättar en anmälan och i nuläget är det okänt hur branden startat. 23.06 Vänersborg, brott mot knivlagen. En patrull kontrollerar en person utomhus i Centrum och där påträffas en yxa samt knivar varför dessa tas i beslag. Mannen får sedan lämna platsen men är misstänkt för brott mot knivlagen. 23.11 Skövde, grovt personrån. En man i 40 års åldern blir överfallen av tre okända personer på Batterivägen varför polis kallas till platsen. Mannen har skadat sin arm i samband med händelsen varför han får åka med ambulansen för kontroll. Han blir av med sin halskedja i samband med rånet. Mannens flickvän försökte avstyra det hela men även hon fick ta emot slag från de okända rånarna, hon behövde dock ingen sjukvård. 03.20 Vårgårda, mordbrand. Larm inkommer om en villabrand på Nordgården varför polis samt räddningstjänst beger sig till platsen. Det slår ut lågor från fönstren när räddningstjänst anländer och de påbörjar ett omfattande släckningsarbete. Verkar inte vara någon hemma som tur är och det råder ingen spridningsrisk till andra byggnader. Området kommer att spärras av för en teknisk undersökning så fort man bedömer platsen säker. Strax före 05:00-tiden pågick släckningsarbetet enligt uppgifter från platsen, ingen har kommit till fysisk skada.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 20 januari kl 06:41

Lastbil och personbil som kolliderat, Tingstadsmotet E6.

Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till E6 Tingstadsmotet, där en lastbil och personbil kolliderat, norr om motet i södergående riktning. Skadeläget är okänt.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat tisdagen den 19 januari kl 06:37

På E20 vid Partillemotet har en bilist kört in i en bergvägg.

Polis, ambulans samt räddningstjänst är larmade till platsen. För närvarande är skadeläget oklart. 18.55 Inga personskador. Polisen kör hem föraren till hans bostad.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
245%
SverigeKortedala

Brott jämfört med riket