facebook_pixelSolståndsgatan 24 Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se

Solståndsgatan 24

415 36 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Kortedala i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Solståndsgatan 24.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1964

Fastigheten på Solståndsgatan 24 är ett flerfamiljshus byggt 1964.

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Kortedala

Boendemiljön i Kortedala

I området kring Solståndsgatan 24 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1960- och 2010-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (48%).

Wikipediafoton från närområdet

Citytorget
Kortedalakyrkan
Tideräkningsgatan
Kortedala

Människorna i Kortedala

Människorna i Kortedala

Unga till medelålders barnfamiljer med låga inkomster i hyresrätter i förort utanför de större städerna

I Kortedala bor 57% kvinnor och 43% män. Medelåldern i området är 41 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (16%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är spela dataspel/tv-spel, bild-/ljudanläggningar, datorer, foto/film, meka med bilar, pyssla, vidareutbildning/gå på kurser, alternativ hälsovård, astrologi och ny teknik i vardagslivet.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 30% som högutbildade. 28% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 19% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 53%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 972 kr, vilket är 26% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 568 149 kronor i lån.

-26%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Solståndsgatan 24 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 36,0% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 185% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+185%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Opel i området.

Toyota
Opel

Bostadsmarknaden i Kortedala

i Kortedala pågår och planeras det för 395 lägenheter och snittpriset är 53 028 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 23 objekt till salu i Hisings Backa

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Solståndsgatan. Snitthyran är 6 616 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor och en grundskola i närheten

1 471 meter från adressen ligger Föräldrakooperativa Förskolan Vildingen.

Närmaste grundskola är Assaredsskolan (238 meter), som är en privat skola med ca 256 elever i årskurserna 1-9. Här har 65% av lärarna lärarexamen och det går tolv elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara åtta minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Ovrells på Förstamajgatan 5.

Lockas man av restaurangbesök finns Kanonen och Mat & Potatis i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (964 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (38 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, fem minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Kortedala

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 26 november kl 04:24

Singelolycka på Angereds Storåsväg, Göteborg.

Enligt uppgifter från SOS Alarm har en personbilsförare råkat ut för en singelolycka på Angereds Storåsväg i Göteborg. Enligt uppgifter till polis skall föraren av personbilen ha varit medvetslös. Polis, räddningstjänst och ambulans på plats. Mannen som är i 30-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans.  

Rån

Rapporterat onsdagen den 25 november kl 08:04

I Kviberg vid Lilla Regementsvägen är det en 18-årig kille som blir rånad på sin mobiltelefon av tre okända killar.

En av rånarna frågar målsägaren om vad klockan är och när denne tar upp sin mobiltelefon och visar tiden tar killen mobiltelefonen ur målsägarens hand. När målsägaren försöker ta tillbaka sin telefon dyker det upp två andra killar, kompisar till rånaren som slår och sparkar honom. Rånarna försvann från platsen upp mot Beväringsgatan. Målsägaren är ej i behov av sjukhusvård.

Räddningsinsats

Rapporterat måndagen den 23 november kl 10:29

Vi får larm om en gasbehållare på en hållplats i Hammarkullen. Behållaren var tom och insatsen är nu avslutad. Trafiken rullar som vanligt.

Vi får larm via SOS. En person har iakttagit någon form av gasbehållare på perrongen. Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. Perrongen spärras av i samband med att räddningstjänsten kontrollerar behållaren och spårvagnstrafiken stängs tillfälligt av. En initial bedömning på plats gör gällande att det handlar om en tom behållare med helium. En patrull tar med sig flaskan från platsen och trafiken är nu spårvagnstrafiken är nu igång igen. I nuläget finns ingen misstanke om brott.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
245%
SverigeKortedala

Brott jämfört med riket