facebook_pixelStenklevsgatan 1B Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Stenklevsgatan 1B

414 65 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Majorna i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Stenklevsgatan 1B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1938

Fastigheten på Stenklevsgatan 1B är ett flerfamiljshus byggt 1938.

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Majorna

Boendemiljön i Majorna

I området kring Stenklevsgatan 1 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1930- och 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (32%).

Boendemiljön i Majorna

Två drönarbilder över Majorna

En drönare har flugit över Majorna och tagit två bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Majorna från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Söderlingska Trädgården
Masthuggets distrikt
Masthuggskyrkan
Koopmansgatan

Människorna i Majorna

Människorna i Majorna

Unga urbana singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i innerstad eller citynära förort

I Majorna bor 55% kvinnor och 45% män. Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (10%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, utrikespolitik, inrikespolitik, litteratur, modenyheter, följa populära tv-serier, vidareutbildning/gå på kurser och meditation/yoga mm.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 52% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 66%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 736 kr, vilket är 16% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 746 869 kronor i lån.

-16%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Stenklevsgatan 1B gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Vänsterpartiet det största partiet med 36,5% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 393% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+393%

Bostadsmarknaden i Majorna

i Majorna pågår och planeras det för 198 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Masthugget

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Stenklevsgatan. Snitthyran är 7 157 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

148 meter från adressen ligger Bergaborgens Föräldrakooperativ.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Willys Hemma Majorna på Amiralitetsgatan 6.

Lockas man av restaurangbesök finns Sophanna Corner och Café Hängmattan i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (529 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (20 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, sex minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Majorna

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat söndagen den 28 februari kl 08:00

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr.

19:39, rån, Göteborg Vi har under kvällen haft en rad personrån i Göteborg. Det första larmet kommer in 19:39. Då är det tre maskerade män som rånar ett ensamt offer på en väg i Slottsskogen. Rånoffret ska enligt uppgift ha blivit slagen i huvudet med något som kan ha varit ett pistolliknande föremål. Inga allvarliga skador. Rånarna fick inget med dig. 20:01 kommer det in ytterligare ett larm om tre maskerade män som rånat en person i Annedal på en mobiltelefon. Inga uppgifter om skador eller vapen i det fallet. 02:22 får vi in nästa larm. En anmälare ringer och uppger att han och en vän har blivit rånade av ett flertal personer med ett pistolliknande föremål i Guldheden.  De ska ha blivit rånade på mobiltelefon och plånbok. Rånet ska enligt uppgift ha skett i en lägenhet. Polis åker till den aktuella adressen och kan där gripa fyra personer misstänkta för grovt rån. Det finns i nuläget inget konstaterat samband mellan tidigare rån. Men inget som går att utesluta. 19:52, rattfylleri, Alingsås En patrull stoppar en bil på länsväg 190. Föraren tas med för kontroll. En anmälan om drograttfylleri samt narkotikabrott eget bruk är upprättad. 20:17, rån, Alingsås Vi får in ett larm om en blodig man vid en fotbollsplan. En allmänhet har hjälpt mannen hem. Polis och senare ambulans åker sedan till adressen. Enligt uppgift har mannen blivit misshandlad och rånad på mobiltelefon, nycklar och jacka. 19:03, misshandel, Trollhättan Vi får ett larm om att en kvinna har fått ett slag i huvudet av en okänd gärningsperson på en hållplats i Kronogården. Inget behov av ambulans. En patrull åker till platsen. En anmälan om misshandel av okänd gärningsperson upprättas.

Brand

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 02:07

En buss har börjat brinna under färd vid Fiskhamnsmotet enligt SOS.

Räddningstjänst, ambulans och polis har larmats till Fiskhamnsmotet där bussen stannat efter det att den börjat brinna under färd, allt enligt SOS. Samtliga som varit på bussen ska ha lämnat bussen. Inga kända personskador. Räddningstjänsten leder insatsen. Polisen kommer att ta hand om trafikdirigering när man kommer fram till platsen. Ett däck som har börjat brinna som gått varmt. Branden startar i samband med däckbytet i däcket. Inga brottsmisstankar, inga personskador.

Stöld

Rapporterat onsdagen den 17 februari kl 03:43

Stöld i butik på Mariaplan.

Två män i 40-årsåldern har kommit in i en skobutik och stulit cirka 1.000 kronor från kassalådan. En av dem passade på att ta pengarna när personalen var på lagret. Därefter lämnade de butiken i okänd riktning. Polisen har varit på plats och hållit förhör med personalen. En anmälan om stöld alternativt grov stöld kommer att skrivas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
506%
SverigeMajorna

Brott jämfört med riket