facebook_pixelVästanvindsgatan 2A Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Västanvindsgatan 2A

417 17 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Lundby i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Västanvindsgatan 2A.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1946

Fastigheten på Västanvindsgatan 2A är ett flerfamiljshus byggt 1946.

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Lundby

Boendemiljön i Lundby

I området kring Västanvindsgatan 2 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1940- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (57%).

Boendemiljön i Lundby

Fyra drönarbilder över Lundby

En drönare har flugit över Lundby och tagit fyra bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Lundby från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Hjalmar Brantingsgatan, Göteborg
Wieselgrensplatsen
Rambergskyrkan
Lundby samläroverk med försöksgymnasium

Människorna i Lundby

Människorna i Lundby

Unga singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt i små- och medelstora städer

I Lundby bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är högre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (15%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är följa populära tv-serier, skönhetsvård, teater, film, astrologi, hårvård, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, ungdomskultur och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 42% som högutbildade. 34% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 29% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 61%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 781 kr, vilket är 23% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 612 318 kronor i lån.

-23%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Västanvindsgatan 2A gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 27,2% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 122% fler röster än riksgenomsnittet.

V+122%

Bostadsmarknaden i Lundby

i Lundby pågår och planeras det för 358 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Hisingen

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Västanvindsgatan. Snitthyran är 4 951 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

507 meter från adressen ligger Förskolan Gryningen.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Wieselgrensplatsen 8.

Lockas man av restaurangbesök finns Divan i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (424 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (191 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Nordic Wellness, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Lundby

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Åldringsbrott

Rapporterat onsdagen den 20 januari kl 04:15

Flertal åldringsbrott i Göteborg

Polisen fick larm 13:05 till Marklandsgatan en kvinna i 90-årsåldern hade lurats av bedragare att överlämna bankkort och kod. Bedragarna tog sedan ut en avsevärd summa pengar från kvinnan konto.  Polisen fick ytterligare ett larm 13:49 till Virvelvindsgatan en kvinna i 90-årsåldern hade lurats av bedragare att överlämna bankkort och koder. Bedragarna tog sedan ut en avsevärd summa pengar från kvinnas konto. Modus opirandi kan skilja sig lite mellan fallen men i huvudsak utger sig bedragarna för att de är bankanställda och att de ska hjälpa målsägarna att rätta till fel eller hindra bedrägerier som pågår.  Det kan exempelvis handla om att någon obehörig har tagit lån i målsägarens namn och att kort och koder måste bytas ut. Därför måste bedragarna få kort och koder från målsägaren. I vissa fall rings målsägaren upp i telefon och därefter hämtar bedragarna kort och kod. I andra fall knackar de bara på på dörren och presenterar sig som bankanställda.  Övriga fall under gårdagen. Sju äldre kvinnor, födda 1928 resp. 1929, har under gårdags eftermiddagen -kvällen, via telefon blivit kontaktade av okänd mansperson som utgett sig ringa från kreditföretag eller bank. Mannen har sagt att någon försök ta lån i målsägandens namn. I sex av fallen avslutades samtalet utan att målsäganden lämnade någonting ifrån sig. I ett fall övertalades målsäganden lämna från sig bankkort till okänd mansperson som anlände till målsägandens adress. Därefter har uttag registrerats på målsägarens konto. I flertalet av fallen framgår att den som ringer är en mansperson som talar god svenska. För mer information om hur du kan skydda dig mot bedrägerier läs mer på polisen.se 

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat söndagen den 17 januari kl 07:38

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

17.24 Göteborg, rån På Ramberget har en man i 35-årsåldern blivit rånad på bl a sin halskedja. Två mörkklädda män har hotat honom med en kniv och sen sprungit från platsen i riktning mot hållplats Rambergsvallen. Inga personskador. 19.22 Lerum, mord I Lerum anträffas en kvinna i 70-årsåldern avliden i sin bostad. Kvinnan har skador som gör att polisen inte kan utesluta brott. Därför har en förundersökning om mord inletts och en teknisk undersökning har utförts på platsen. En rättsmedicinsk undersökning kommer att göras för att få besked om dödsorsak. Ingen misstänkt i ärendet. 23.49 Falköping, drograttfylleri m.m. På Storgatan stoppas en bilist för kontroll. I bilen färdas tre män i 20-årsåldern som alla visar tecken på narkotikapåverkan. Samtliga tas med för provtagning. Föraren rapporteras för drograttfylleri, grov olovlig körning samt vårdslöshet i trafik. De andra två rapporteras för eget bruk av narkotika. 00.47 Tjörn, misshandel I Djupvik har det varit bråk i en bostad och en man i 30-årsåldern misstänks ha misshandlat en man i 40-årsåldern. Den misshandlade mannen har troligen blivit slagen med ett rör eller liknande och har skador i ena handen samt ont i huvudet. Ambulans på plats har undersökt honom men det är oklart om han behövde åka med till sjukhus. Den misstänkte greps av polisen och en förundersökning om misshandel samt olaga hot har inletts.  02.06 Göteborg, brand På Stjärnbildsgatan har det börjat brinna i en bil. Branden har sen spridit sig till ytterligare tre bilar som stod intill. Räddningstjänst och polis har varit på platsen och en anmälan om grov skadegörelse genom brand har upprättats. Ingen gripen.

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 11 januari kl 07:15

En personbil och en lastbil har kolliderat på Långströmsgatan. Inga uppgifter om skador.

Polis på plats. Förarna ska enligt uppgift vara ute ur fordonen. Inga uppgifter om skadeläget. Uppdatering kl. 08:00 Personbilen är bärgad från platsen. Inga uppgifter om skador. Patrullen skriver en anmälan om vårdslöshet i trafik.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
269%
SverigeLundby

Brott jämfört med riket