facebook_pixelVegagatan 14 Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Vegagatan 14

413 09 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Linné i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Vegagatan 14.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1972

Fastigheten på Vegagatan 14 är ett flerfamiljshus byggt 1972.

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (feb 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,24%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,25% (feb 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,24% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 310 517 kronor och den första avbetalningen är 2 700 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Linné

Boendemiljön i Linné

I området kring Vegagatan 14 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (49%).

Boendemiljön i Linné

Tre drönarbilder över Linné

En drönare har flugit över Linné och tagit tre bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Linné från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Oscar Fredriks kyrka
Viktoriahuset
Göteborgs Oscar Fredriks distrikt
Olivedal

Människorna i Linné

Människorna i Linné

Unga urbana singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i innerstad eller citynära förort

I Linné bor 58% kvinnor och 42% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är högre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (28%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, andra länders kultur, teater, utrikespolitik, segling, inrikespolitik, jämställdhetsfrågor, litteratur, modenyheter och ungdomskultur.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 54% som högutbildade. 28% har gymnasieutbildning och 2% har endast grundskoleutbildning. 29% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 71%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 26 353 kr, vilket är 3% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 220 435 kronor i lån.

-3%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Vegagatan 14 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Vänsterpartiet det största partiet med 20,6% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 249% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+249%

Bostadsmarknaden i Linné

i Linné pågår och planeras det för 218 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Linné

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Vegagatan. Snitthyran är 7 428 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sju förskolor i närheten

159 meter från adressen ligger Föräldrakooperativ Små Vänner.

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Lidl på Linnégatan 41.

Lockas man av restaurangbesök finns TomToms Burritos och Ombra Restaurant i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (526 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Slottsskogen, ligger ca två minuters gångväg (259 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, fyra minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Linné

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 9 april kl 06:41

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Under dagen tjänstgör Hans-Jörgen Ostler som presstalesperson i kväll Fredrik Svedmyr.

23:43 Mordbrand och olagahot, Härryda. Polis larmades till en adress i Härryda med anledning av en brand i en villa. I ett litet hus i anslutning till villan anträffades en berusad man som var agiterad och hotfull mot polis personal. Mannen som är i 55-årsåldern har relation till ägaren av villan, han skall även under kvällen ha hotat en annan släkting till livet. Mannen grips misstänkt för mordbrand samt olaga hot.  00:59 Stöld inbrott, Öckerögatan i Göteborg. Polis larmades om ett pågående inbrott i vindsförråd på Öckerögatan i Göteborg. Efter en stunds letande på platsen kunde polisen lokalisera en man i 30-årsåldern som misstänktes för olaga intrång samt försök till stöld och narkotikabrott. 03:18 Skadegörelse, olaga intrång, Ica Storgatan, Vara. Polis larmades om ett pågående inbrott i en Ica butik på Storgatan i Vara. En man ska med hjälp av en sten och en lastpall ha krossat rutan till butiken och tagit sig in.  Polis på plats kunde omhänderta mannen, anmälan om skadegörelse och olaga intrång upprättades.

Brand

Rapporterat torsdagen den 8 april kl 03:15

Larm om brand i lägenhet på Nedre Matrosgatan.

När räddningstjänsten kommer fram brinner det i en säng i lägenheten. Branden släcks snabbt men en hel del rökutveckling på platsen. Orsak till branden kan eventuellt vara en bärbar dator som låg i sängen. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet kommer att skrivas.

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 31 mars kl 06:43

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göansson, och under kvällen tjänstgör Peter Adlersson.

22.41 Rattfylleri, E20 Alingsås. En personbil stoppas för kontroll där föraren, en man, visar tecken på narkotikapåverkan, och saknar körkort. Han tas med för provtagning och är nu misstänkt för drograttfylleri, eget bruk samt grov olovlig körning. 01.21 Grovt rån, Guldheden. Dr Allards gata. Polis skickas till akuten, dit två män kommit efter ett rån som inträffat på Guldheden. En av männen har i samband med rånet blivit knivskuren, ej livshotande, och den andre mannen blivit misshandlad. Männen uppger att de blivit rånade av flera gärningsmän som tillgripit en laptop, halskedja och klocka. 04.40 Grov stöld genom inbrott, Kungsgatan, Göteborg. Polis och väktare skickas till en klädbutik på Kungsgatan, efter att ett inbrottslarm lösts ut. Vid entrén finns glaskross och en dörr har brutits upp. På utsidan anträffas kläder från butiken. Polis söker och spårar i området med hund, men hunden får inte upp några spår efter gärningsman/gärningsmän. En brottsplatsundersökning görs för att säkra eventuella spår. En anmälan grov stöld genom inbrott upprättas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
506%
SverigeLinné

Brott jämfört med riket