facebook_pixelZenitgatan 20 Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Zenitgatan 20

415 62 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress på Bergsjön i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Zenitgatan 20.

Hitta hit

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön på Bergsjön

Boendemiljön på Bergsjön

I området kring Zenitgatan 20 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (17%).

Wikipediafoton från närområdet

Utby
Tellusgatan
Bergsjöns kyrka
Rymdtorget

Människorna på Bergsjön

Människorna på Bergsjön

Unga och medelålders låginkomsttagarfamiljer med barn i multikulturella förortsområden till storstad

På Bergsjön bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 38 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (3%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, alternativ hälsovård, astrologi, datorer, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, ungdomskultur, följa populära tv-serier, modenyheter och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 14% som högutbildade. 25% har gymnasieutbildning och 18% har endast grundskoleutbildning. 7% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 40%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 860 kr, vilket är 42% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 438 906 kronor i lån.

-42%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Zenitgatan 20 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 53,5% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 119% fler röster än riksgenomsnittet.

V+119%

Bostadsmarknaden på Bergsjön

Bergsjön pågår och planeras det för 174 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Östra Göteborg

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Zenitgatan. Snitthyran är 5 753 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

71 meter från adressen ligger Förskolan Rymden AB.

Matbutiker och restauranger

Bara tio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Asien Livs på Bergsjödalen 52.

Lockas man av restaurangbesök finns Österkök Catering & Takeaway och USA today Restaurang i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (349 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (79 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Bergsjön

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Knivlagen

Rapporterat torsdagen den 15 april kl 05:43

Vi får in ett larm om en man med kniv. Inga personskador. En person omhändertagen.

I samband med ett verbalt bråk vid en hållplats på Beväringsgatan visar en man en kniv och uppträder enligt uppgift aggressivt. Tre personer ska vara inblandade i bråket. Polis åker till platsen. Personerna har lämnat, men en patrull kan kort efter säkra en person i anslutning till platsen. Han medger att han har kniv på sig. Mannen omhändertas för berusning och en anmälan grovt brott mot knivlagen samt narkotikabrott eget bruk är upprättad.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 13 april kl 03:16

En trafikolycka melan en fotgängare och en lastbil har enligt SOS inträffat vid Björkekärr.

Olyckan ska enligt SOS ha inträffat vid Träkilsgatan. Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. Oklart skadeläge.   Kl 15.06: Polis på plats. Fotgängaren är en äldre kvinna som körs till Sahlgrenska sjukhuset för kontroll, oklart skadeläge. Lastbilen är en sk lätt lastbil, bilen beslagtagen för teknisk undersökning. Oklart om det finns några brottsmisstankar.  

Rån väpnat

Rapporterat måndagen den 12 april kl 01:35

Man eventuellt rånad i Bergsjön.

En polispatrull under patrullering påträffat en man sittande vid Merkuriusgatan. Mannen har skador på händerna som ser ut att vara knivskador. När man talar med mannen så framkommer uppgifter som pekar på att han blivit utsatt för ett rån. Mannen är i 20-årsåldern. En polispatrull kör mannen till sjukhus. Skador på händerna som troligen är knivskador, oklart skadeläge i övrigt. Offret uppger för polisen att han blivit rånad på sin telefon av två okända gärningsmän. Han uppger vidare att han sprungit ikapp gärningsmännen och lyckas återta sin telefon och då blir han knivskuren. Offret uppges vara chockad och har svårt för att lämna detaljer kring händelsen. Anmälan upprättas med rubricering grovt rån.  

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
245%
SverigeBergsjön

Brott jämfört med riket