facebook_pixelKällås 20 Västra Götalands län, Gråbo - hitta.se
Hitta.se

Källås 20

443 72 Gråbo, Lerum Västra Götalands län

Adress i Gråbo i Gråbo i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Källås 20.

Hitta hit

En villa byggd 1958

På adressen finns en villa byggd 1958. Huset är 255 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Gråbo.

Värderingen är 37 647 kr/m²

Villan på Källås 20 värderas till ca 9 600 000 kr (37 647 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

9 600 000 kr

Bolån i Gråbo - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Gråbo. Genomsnittlig ränta föregående månad (maj 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (maj 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Gråbo

Tomten är ca 4505 kvadratmeter

Tomten, HJÄLLSNÄS 11:44, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten HJÄLLSNÄS 11:44 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Gråbo

Människorna i Gråbo

Människorna i Gråbo

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Gråbo bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 54 år, vilket är högre än medelåldern i Lerums kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (21%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är meka med bilar, arbeta i trädgården, antikviteter, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku, krukväxter, snickra/måla och bygga, motorsport och energisparande.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 37% som högutbildade. 38% har gymnasieutbildning och 8% har endast grundskoleutbildning. 37% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 65%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 30 081 kr, vilket är 11% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 664 187 kronor i lån.

+11%

Här i Lerum betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Källås 20 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,65% (-1,00)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,372% (-0,80)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 22,2% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 41% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+41%

Bostadsmarknaden i Gråbo

i Gråbo pågår och planeras det för 36 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 6 objekt till salu i Gråbo

Just nu finns det 6 hyreslägenheter att byta till i närheten av Källås. Snitthyran är 7 522 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor i närheten

1 994 meter från adressen ligger Montessorivillorna Villa Montessori Gråbo.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (96 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (13 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Gråbo

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat söndagen den 13 juni kl 03:06

På länsväg 190 i närheten av Stannum är en husbil och en personbil inblandade i en olycka.

Det är läckage på platsen som behöver saneras. Oklart om någon är skadad. Räddningstjänst, ambulans samt polis på väg. Oklart trafikläge. 15.15 Vägen avstängd.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat söndagen den 13 juni kl 07:32

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

21.21 Lerum, trafikolycka På Aggetorpsvägen i Gråbo har en mopedist kört omkull. Förare är en man i 55-årsåldern, som förs till Sahlgrenska sjukhuset med oklara skador. Han blåser positivt i polisens sållningsinstrument och misstänks för rattfylleri. 21.43 Vänersborg, vållande till kroppsskada På Nygatan har en balkong av okänd anledning rasat till marken. Tre män i 30-årsåldern som befann sig på balkongen fick lättare skador och plåstrades om av ambulanspersonal på plats. Polisen kommer att utreda olyckan som vållande till kroppsskada. 00.00 Göteborg, rån På Gibraltargatan har en man i 20-årsåldern blivit rånad på sitt halsband. Fem killar kom från olika håll och sparkade och slog honom i magen samtidigt som de ryckte hans halsband. Killarna lämnade sen platsen i riktning mot hållplats Pilgatan. Den rånade mannen behövde inte uppsöka sjukvård. Ingen gripen. 00.05 Vara, grov misshandel m.m. I centrala Vara har två män, 30-35 år gamla, blivit hotade och misshandlade. Fyra personer har hotat dem med en pistol och en större kniv. Den ena av målsägarna blev sparkad och slagen i ryggen och magen. Man ska även ha försökt att hugga honom med kniv men missat. Den svårast misshandlade mannen fördes till sjukhus i Skövde för kontroll. Gärningsmännen försvann från platsen och har inte anträffats trots sök med bl a hund. Polisen har skrivit anmälningar om grov misshandel samt grovt olaga hot. 01.40 Göteborg, drograttfylleri m.m. På Hisingsleden vägrar en motorcyklist att stanna när polisen vill kontrollera honom. Det inleds ett förföljande som dock avbryts ganska snabbt. Strax därefter kör mc-föraren omkull efter att ha kört in i ett annat fordon. Föraren, en man i 25-årsåldern, förs till Sahlgrenska sjukhuset med befarat benbrott. Han misstänks nu för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik samt grov olovlig körning. Misshandel i nära relation, StorGöteborg Under natten ringer en kvinna polisen då hon är skadad efter att ha blivit slagen av sin man i parets gemensamma bostad. Polis åker till bostaden och mannen grips för misshandel i nära relation. Kvinnan körs till sjukhus för att dokumentera skadorna.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat tisdagen den 8 juni kl 06:32

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Stefan Gustafsson.

23.17 Floda, trafikolycka På Högsboholmsvägen har en mc-förare kört omkull. Förare är en ung man som är vaken och talbar när han förs till Sahlgrenska sjukhuset med en skada i ena benet. Inga misstankar om brott. 23.29 Skövde, rånförsök På Vasagatan har en man i 30-årsåldern blivit utsatt för ett rånförsök. Han har blivit hotad med kniv och även slagen av två unga män. Kort tid efter rånförsöket kan polisen gripa två män i 20-årsåldern nära stadshuset. Inga uppgifter om personskador. 02.28 Trollhättan, rattfylleri På Stallgatan stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 20-årsåldern som saknar körkort och visar tecken på narkotikapåverkan. I bilen anträffas även misstänkt stöldgods som tas i beslag. Mannen tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri, olovlig körning samt stöld. 03.41 Borås, inbrott På Björkängsgatan ser vittnen hur två män bryter sig in i ett garage. De lämnar sen platsen på cyklar och polis söker i området, dock utan resultat. Troligtvis har man fått med sig ett flak öl från garaget. Oklart om det är flera saker som är stulna.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
44%
SverigeGråbo

Brott jämfört med riket