facebook_pixelMurarns Väg 2 Västra Götalands län, Gråbo - hitta.se

Murarns Väg 2

443 72 Gråbo, Lerum Västra Götalands län

Adress i Stora Lundby i Gråbo i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Murarns Väg 2.

Hitta hit

En villa byggd 1955

På adressen finns en villa byggd 1955. Huset är 29 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Gråbo.

Bolån i Gråbo - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Gråbo. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Gråbo

Tomten är ca 1499 kvadratmeter

Tomten, RYD 1:86, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten RYD 1:86 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Stora Lundby

Människorna i Stora Lundby

Människorna i Stora Lundby

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

I Stora Lundby bor 45% kvinnor och 55% män. Medelåldern i området är 60 år, vilket är högre än medelåldern i Lerums kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (16%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, rida, snickra/måla och bygga, värdepapper och värdepappersaffärer, sportfiska, meka med bilar, arbeta i trädgården, friluftsliv, energisparande och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 28% som högutbildade. 46% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 38% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 66%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 37 053 kr, vilket är 37% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 248 403 kronor i lån.

+37%

Här i Lerum betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Murarns Väg 2 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,65% (-1,00)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,372% (-0,80)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 23,1% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 42% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+42%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Honda i området.

Toyota
Honda

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 204 lägenheter och snittpriset är 22 878 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 12 objekt till salu i Björboholm

Just nu finns det 5 hyreslägenheter att byta till i närheten av Murarns Väg. Snitthyran är 7 825 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor i närheten

3 542 meter från adressen ligger Montessorivillorna Villa Montessori Gråbo.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (152 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (32 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Stora Lundby

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Inbrott

Rapporterat onsdagen den 25 november kl 09:46

På Torpskolan upptäcker personal att det varit inbrott under natten och det saknas en hel del saker.

Någon har brutit sig in på sju olika kontor på skolan och stulit telefoner, datorer och Ipads till ett okänt värde.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 18 november kl 05:29

Förarna av två personbilar har kolliderat på Kungälvsvägen. Oklart skadeläge.

Polis, ambulans och räddningstjänst på väg. Uppdatering kl. 18:07 Inga uppgifter om personskador. En anmälan om trafikolycka kommer upprättas.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat måndagen den 16 november kl 06:53

Nedan följer ett urval av nattens händelser.

01.31 Grov stöld, Alingsås Polis larmas till ett ställverk i Lerum med anledning av att några personer tagit sig in på området och troligtvis försökt stjäla kopparkabel. På platsen anträffas hoprullade kopparslingor, det är för närvarande oklart om något är stulet. Polis söker i området med bland hund, i nuläget är ingen gripen.    02.53 Stöld, Herrljunga Larm om inbrott i en butik på Storgatan. En dörr är uppbruten. I nuläget är det oklart vad som stulits. 03.42 Stöld, Göteborg Larm om inbrott på Sankt Erikgsgatan. En man på väg ut från byggnaden grips misstänkt för stöld. I nuläget är det oklart vad som stulits. 04.47 Trafikolycka, Vårgårda Polis larmas till riksväg 42 där en personbil kört i diket och föraren sitter kvar i bilen. Han uppges vara okontaktbar. På plats konstateras att mannen inte är skadad men väldigt påverkad.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
44%
SverigeStora Lundby

Brott jämfört med riket