Tolsjöhultsvägen 144 Västra Götalands Län, Gråbo - hitta.se

Tolsjöhultsvägen 144

443 71 Gråbo, Lerum Västra Götalands Län

Adress i Stora Lundby i Gråbo i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Tolsjöhultsvägen 144.

Hitta hit

En villa byggd 1956

På adressen finns en villa byggd 1956. Huset är 100 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Stora Lundby.

Räkna på hur mycket du kan köpa för i Stora Lundby. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!
area_nearby_house_plot

Tomten är ca 3087 kvadratmeter

Tomten, STANNUM 16:1, är mindre än andra tomter i området.

Det finns inga bygglovsansökningar registrerade på bostaden.

Boendemiljön i Stora Lundby

housing_info

Området kring Tolsjöhultsvägen 144 består till 98% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 50- och 80-talet.

Femtiotalshusen har ofta uteplatser på markplan som gör att huset flyter samman med trädgården. Åttiotalshusen byggdes ofta i mexitegel med design inspirerad av de amerikanska hus som figurerade i dåtidens TV-såpor. Många hus är byggda i ett plan med ”valmat tak”, vilket betyder att huset har takfall även mot husets kortsidor.

Wikipediafoton från närområdet

Åsikter om Tolsjöhultsvägen 144

Vad tycker du om Tolsjöhultsvägen 144?

Människorna i Stora Lundby

area_interests

Pensionerade låg- och medelinkomsttagare i singelhushåll i villa utanför små- och medelstora städer

I Stora Lundby bor 48% kvinnor och 52% män. Vanliga intressen är motorsport, jakt, meka med bilar, snickra/måla och bygga, arbeta i trädgården, motorcyklar, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku och krukväxter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Stora Lundby har 15% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 25% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (28%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 33% som högutbildade. 52% har gymnasieutbildning och 15% har endast grundskoleutbildning. 52% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 82%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 674 kr, vilket är 13% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 644 797 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-13%

Här i Lerum betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Tolsjöhultsvägen 144 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,65(-1,00)

11,48(0,20)

0,242(0,00)

Summa

32,372(-0,80)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 31,5% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 49% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+49%

Bilägande

Man kör gärna Mercedes och Toyota i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor, en grundskola och tre gymnasieskolor i närheten

4 029 meter från adressen ligger Ljungviks förskola.

Närmaste grundskola är Ljungviksskolan (4 580 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Lerums Bibliotek (9 534 meter), som är en kommunal skola.

Hälsa och skönhet

I Lerum finns 2 apotek.

SOMMAR-REA! Upp till 50% på utvalda produkter.

Till apoteket.se
area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (790 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (19 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna E-handel.

E-handel

Arbetsmarknaden i Stora Lundby

Jobb i närheten

Just nu finns det 897 lediga jobb i Lerum, vilket motsvarar 78% av alla lediga jobb i Västra Götalands Län. Bland annat söker man:

- Budbilsförare

- Restaurangbiträde

- Skolsköterska

- Flygtekniker

- Helpdesktekniker/Supporttekniker

Exempel på företag som anställer just nu:

- Veterankraft AB

- McDonald’s Sverige

- SkolPool Sverige AB

- SAAB AB

- Modis Sweden AB

78%
Västra Götalands LänLerum

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Stora Lundby

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Försvunnen person

Rapporterat torsdagen den 15 augusti kl 01:29

Försvunnen man i Göteborg eftersöks av polisen. Mannen försvann från ett äldreboende i Gunnared den 12/8.

Polisen har eftersökt en man som försvann från Gunnareds äldreboende kl 18.00 sedan i måndags den 12/8. Polisen har för närvarande inga spår efter mannen. Mannen heter AUNO Lehtonen och är född 1937 . Auno har en sjukdomsbild som gör att han kan ha svårt att orientera sig. Auno beskrivs som följer: Ca 168 cm lång, gråhårig-tunnhårig och kortklippt. Han bär även glasögon med svart alt. mörk båge. Vid försvinnandet var ha troligen iklädd svart kofta, grå t-shirt, svarta joggingbyxor och sandaler. Om någon har sett denna man eller en person som liknar ovan beskrivning kontakta polisen på 114 14. Anhöriga har lämnat medgivande att ovan personuppgifter lämnas ut/kan användas av media vid efterlysning. Foto av Auno finns men det kan pga tekniska problem inte bifogas i denna händelse. Om media önskar bild/foto sänd en begäran till kommunikation-1-vast-ka.kansli@polisen.se.

Åldringsbrott

Rapporterat torsdagen den 15 augusti kl 10:51

En kvinna född 1935 blir bestulen på sin plånbok vid kassan i Nettobutiken vid Bohus.

Kvinnan kan ge ett bra signalelement på de båda, en man och en kvinna som stulit plånboken. Händelsen kommuniceras ut till radiobilsenheterna och några timmar senare kan kvinnan gripas i Kungälv. En väktare hör av sig och uppger att de gripit en kvinna vid Kongahälla Center i Team Sportia-butiken som stulit varor. När polis kommer till platsen kan de se att det är samma kvinna som utfört plånboksstölden tidigare under dagen i Bohus. Kvinnan grips och är misstänkt för båda brotten. Efter en stunds inre spaning kan vi även gripa mannen som utförde plånboksstölden tillsammans med kvinnan. 

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 9 augusti kl 04:04

Trafikolycka mellan personbil och cyklist i Lerum södra.

En trafikolycka mellan en personbil och en cyklist har inträffat vid Almekärrsvägen. Enligt uppgifter från platsen så uppges bilen vid tillfället för kollisionen färdats på cykelbana. Ännu oklart när det gäller personskador. Kl 16.00 : Polis på plats. När polisen kommer till platsen finns det ingen cyklist eller bilist på platsen. Ej heller något vittne till händelsen.     

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
47%
SverigeStora Lundby

Brott jämfört med riket