Prästgatan 9 Västra Götalands Län, Gullspång - hitta.se

Prästgatan 9

547 30 Gullspång, Gullspång Västra Götalands Län

Bolån i Amnehärad - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Amnehärad. Vår snittränta är 1,41%*. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1.000.000 kronor är den effektiva räntan 1,42% (juli 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 3 års bunden ränta på 1,41% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1.353.088 kronor och den första avbetalningen är 2.842 kronor.
Bolån i Amnehärad

Boendemiljön i Amnehärad

Boendemiljön i Amnehärad

Området kring Prästgatan 9 består till 34% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 50- och 60-talet.

Femtiotalshusen går att känna igen på enkelheten i arkitekturen där inspiration hämtats från 30-talets funkisstil. Sextiotalshusen har ofta fasad i tegel, trä eller en kombination av båda materialen. En del hus är byggda i vinkel och har fönsterluckor för utsmyckning.

Samla dina lån och få mer över av lönen

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 4.32%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 2 455 kr. Räkna på kostnaden här

Samla dina lån

Wikipediafoton från närområdet

Skagersvik
Gullspångs kommun
Amnehärads distrikt
Amnehärads socken

Människorna i Amnehärad

Människorna i Amnehärad

Medelinkomsttagarfamiljer i småhus i eftertraktade områden i små- och medelstora städer

I Amnehärad bor 50% kvinnor och 49% män. Vanliga intressen är antikviteter, trav och galopp, motorcyklar, motorsport, snickra/måla och bygga, krukväxter, arbeta i trädgården, pyssla, bakning och kungligheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Amnehärad har 12% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 21% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (20%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 13% som högutbildade. 35% har gymnasieutbildning och 20% har endast grundskoleutbildning. 10% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 43%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 384 kr, vilket är 43% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 549 660 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-43%

Här i Gullspång betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Prästgatan 9 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,49(0,84)

11,48(0,20)

0,242(0,00)

Summa

34,212(1,04)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 41,7% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 113% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+113%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Peugeot i området.

Toyota
Peugeot

Bostadsmarknaden i Amnehärad

Just nu finns 8 objekt till salu i Gullspångs Kommun

Det har sålts 4 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 9 662 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 7 100 kr/m2 och går upp med 17.61 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

606 meter från adressen ligger Förskola Lysmasken.

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Supermarket Gullspång på Storgatan 26.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (146 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (178 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Amnehärad

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat torsdagen den 24 september kl 09:20

Inbrott i villa område Svartå

Larm till polisen om ett pågående inbrott. Ett bostadslarm larmade och bilder inkom till larmcentralen som visade att inbrottet var skarpt.  Väktare och polis till platsen där man bla spårat med hund. Ingen gripen och konstaterat inbrott. Oklart vad som tillgripits.

Inbrott

Rapporterat tisdagen den 22 september kl 08:01

Det har varit ett inbrott i en lokal i Jannelund

Polisen får ett larm om att det är ett pågående inbrott i en lokal i Jannelund. När de kommer till platsen så ser de att en dörr är uppbruten men efter att de har sökt igenom lokalen så kan de konstatera att den är tom. Polisen kommer att skriva en anmälan om inbrott men det är i nuläget oklart om något har blivit stulet från platsen.

Trafikkontroll

Rapporterat torsdagen den 17 september kl 11:44

Trafikkontroll Södra Lindåsen

Kortare trafikkontroll vid Venavägen. Två trafikböter utfärdade och ett körkort omhändertaget.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
69%
SverigeAmnehärad

Brott jämfört med riket