facebook_pixelVästra Vägen 9 Västra Götalands län, Hönö - hitta.se
Hitta.se

Västra Vägen 9

475 42 Hönö, Öckerö Västra Götalands län

Adress på HönöHönö i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Västra Vägen 9.

Hitta hit

Bolån på Hönö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta på Hönö. Genomsnittlig ränta föregående månad (juni 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (juni 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån på Hönö

Boendemiljön på Hönö

Människorna på Hönö

Människorna på Hönö

Äldre och pensionerade medelinkomsttagarpar utan barn i villa utanför småstäder

På Hönö bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 55 år, vilket är högre än medelåldern i Öckerös kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (47%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är krukväxter, lösa korsord eller sudoku, arbeta i trädgården, jakt, antikviteter, trav och galopp, energisparande, kungligheter, sticka och handarbeta och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 25% som högutbildade. 33% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 17% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 61%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 725 kr, vilket är 31% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 557 824 kronor i lån.

-31%

Skatteläget i Öckerö

För de som är folkbokförda på Västra Vägen 9 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,21% (-0,44)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,932% (-0,24)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Kristdemokraterna det största partiet med 22,6% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 257% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+257%

Bostadsmarknaden på Hönö

Hönö pågår och planeras det för 27 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 5 objekt till salu i Hönö

Just nu finns det 1 hyreslägenheter att byta till i närheten av Västra Vägen. Snitthyran är 7 500 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

1 286 meter från adressen ligger Fotö skola.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är ICA Supermarket Hönö på Lökholmsvägen 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Check In Klova och Tullhuset i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (25 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tio minuters gångväg (1072 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Motions- Och Idrottsföreningen För Synskadade (mis), fem minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hönö

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat lördagen den 24 juli kl 11:41

Flera bilar ska vara inblandade i en olycka på Bergtungegatan. Inga uppgifter om personskador.

Vi får in larmet om SOS. Ambulans och polis är på plats med anledning av en trafikolycka med ett flertal fordon inblandade. Oklart skadeläge. Uppdatering kl. 12:19 En personbil och en moped har varit involverade i olyckan. En person förd med ambulans till sjukhus, enligt uppgift med skrapsår. Mopeden misstänks vara trimmad och är tagen i beslag. En anmälan om trafik är upprättad.

Sjukdom/olycksfall

Rapporterat lördagen den 24 juli kl 10:57

Vi fick under morgonen in ett larm om en person som befaras hamnat i vattnet utanför Skandiahamnen.

Larmet kommer in via räddningstjänsten. En mindre fritidsbåt har enligt uppgift siktats utanför Skandiahamnen. Båten har snurrat runt och eventuellt har någon hamnat i vattnet. Räddningstjänst och sjöräddningen har sökt med bland annat dykare och helikopter. I nuläget är ingen person anträffad. Uppdatering kl. 11:19 Sjöinsatsen är avslutad. Polisen har nu tagit över ärendet och hanterar det som en försvunnen person. Polisen kommer inleda en bred sökinsats på land med bland annat polishelikoptern, som kommer söka på kobbar och skär. Den som har tips eller iaktagelser, som kan vara till hjälp i sökinsatsen får gärna höra av sig till polisen på 114 14 eller via polisen.se. Uppdatering kl. 11:46 Sökinsatsen på land är avslutad. Sjöpolisen kommer nu söka vidare med bland annat sonarutrustning i vattnet kring där båten anträffades.

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 19 juli kl 05:29

Cykel och moped i kollision på Donsö.

Polis larmades om en trafikolycka mellan en mopedist och cyklist på Donsö. Enligt uppgifter ska  huvudskador ska ha uppkommit på föraren till mopeden. ambulans och räddningstjänst på väg till platsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
78%
SverigeHönö

Brott jämfört med riket