facebook_pixelKornhall 174 Västra Götalands Län, Harestad - hitta.se
Hitta.se

Kornhall 174

442 74 Harestad, Kungälv Västra Götalands Län

Adress i Harestad i Harestad i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kornhall 174.

Hitta hit

Bolån i Harestad - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Harestad. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Harestad

Boendemiljön i Harestad

Människorna i Harestad

Människorna i Harestad

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Harestad bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 39 år, vilket är lägre än medelåldern i Kungälvs kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (31%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, motorcyklar, meka med bilar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, utförsåkning, föreningsverksamhet och ishockey.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 29% som högutbildade. 36% har gymnasieutbildning och 15% har endast grundskoleutbildning. 31% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 72%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 32 933 kr, vilket är 21% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 011 325 kronor i lån.

+21%

Skatteläget i Kungälv

För de som är folkbokförda på Kornhall 174 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,44% (-0,21)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

33,162% (-0,01)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 23,9% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 36% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+36%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 468 lägenheter och snittpriset är 59 367 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 16 objekt till salu i Säve Brunnstorpsnäs

Det har sålts 57 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 33 870 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 33 613 kr/m2 och förblir oförändrade.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

1 804 meter från adressen ligger Naturmontessori Harestad.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (2 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (53 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Harestad

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Mord/dråp, försök

Rapporterat torsdagen den 14 januari kl 10:09

Under onsdagen, igår inträffade en allvarlig händelse på ett ungdomshem i Nereby.

En av ungdomarna misshandlade en lärare mycket grovt med bland annat ett tillhygge. Läraren avfördes med ambulans till sjukhus, skadeläget för läraren beskrivs som allvarligt men stabilt. Ungdomen, 16 år gammal greps på platsen och anhölls under kvällen av åklagare. Den misstänkte har medgett vad som inträffat i förhör och utredningsläget är gott. Med anledning av den misstänktes ringa ålder råder sekretess på övrig information i ärendet varför vi i nuläget inte kan lämna ut ytterligare upplysningar i utredningen.

Detonation

Rapporterat måndagen den 4 januari kl 03:20

En man har skadats vid en explosion i Säve, Göteborg.

En man skall ha skadats allvarligt vid en explosion i Säve. Mannens skador är omfattande och polis, räddningstjänst och ambulans på väg till platsen. Det är oklart i nuläget vad det är som har orsakat detonationen.   15:11 Uppdatering. Polis och räddningstjänst har spärrat av området med en säkerhetsmarginal om 100m. Rättsläget för utredningen gäller vållande till kroppsskada. Nationella bombskyddet (NBS) kommer att undersöka platsen för att bringa klarhet i vad som skett. När det gäller NBS arbetsmetoder ett arbetssätt kommer inte polisen att kunna kommentera dessa innan arbetet är avslutat med anledning av säkerhetsskäl.  Ingen ytterkligare information kan för närvarande lämnas ut, när detta kan ske kommer informationen att komminuceras via denna händelserapporten i första hand.   15:59 Uppdatering. Nationella bombskyddet har säkrat platsen och avspärrningarna kommer att krympas. Polisens tekniker kommer att undersöka platsen. Enligt de intitiala undersökningarna som gjorts handlar detta troligtvis om en olyckshändelse. För att helt säkerhetsställa orsakerna avvaktas teknikernas undersökning. Mannen som var i 45-årsåldern har avlidit till följd av de skador han ådrog sig i samband med explosionen.      

Detonation

Rapporterat måndagen den 4 januari kl 02:40

En man har skadats vid en explosion i Säve, Göteborg.

En man skall ha skadats allvarligt vid en explosion i Säve. Mannens skador är omfattande och polis, räddningstjänst och ambulans på väg till platsen. Det är oklart i nuläget vad det är som har orsakat detonationen.  

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
82%
SverigeHarestad

Brott jämfört med riket