facebook_pixelBerättelsegatan 20 Västra Götalands län, Hisings Backa - hitta.se
Hitta.se

Berättelsegatan 20

422 42 Hisings Backa, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Lillhagen i Hisings Backa i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Berättelsegatan 20.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1963

Fastigheten på Berättelsegatan 20 är ett flerfamiljshus byggt 1963.

Bolån i Hisings Backa - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Hisings Backa. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Hisings Backa

Boendemiljön i Lillhagen

Boendemiljön i Lillhagen

I området kring Berättelsegatan 20 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1930- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (27%).

Wikipediafoton från närområdet

Brunnsbo
Tingstadsvassen
Ringön
Brunnsbo distrikt

Människorna i Lillhagen

Människorna i Lillhagen

Medelinkomsttagande singelhushåll i hyresrätt i förort till stora och medelstora städer

I Lillhagen bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 44 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (25%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, andra länders kultur, utrikespolitik, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, foto/film, prova nya produkter, film, inrikespolitik och datorer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 29% som högutbildade. 35% har gymnasieutbildning och 14% har endast grundskoleutbildning. 26% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 50%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 495 kr, vilket är 21% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 815 282 kronor i lån.

-21%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Berättelsegatan 20 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,0% av rösterna.

Bostadsmarknaden i Lillhagen

i Lillhagen pågår och planeras det för 958 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Hisingen

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Berättelsegatan. Snitthyran är 9 427 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

349 meter från adressen ligger Föräldrakooperativet Igelkotten.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara tio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Forum på Backavägen 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Johanssons Krog i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (950 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Arödsberget, ligger ca en minuts gångväg (153 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, fem minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Lillhagen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Anträffad död

Rapporterat måndagen den 8 mars kl 12:28

En avliden person är anträffad i Frihamnen.

Larmet kom in via SOS. Polis är på plats i Frihamnen i samband med att en avliden person har hittats i vattnet. Omständigheterna är i nuläget oklara och polisen ska försöka bilda sig en uppfattning om vad som kan ha hänt. Det finns i nuläget inget som talar för att det har skett något brott.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat torsdagen den 4 mars kl 04:30

På Vågmästaregatan har en man i 60-årsåldern blivit påkörd av en bilist.

Mannen ska enligt SOS vara vaken och talbar och troligen inte allvarligt skadad. Ambulans och polis är på plats. 17.10 Anmälan om vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada har upprättats i ärendet.

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 24 februari kl 07:01

Nedan följer en sammanfattning från nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler till kvällen kommer Anna Göransson.

00:39 LOB, Bergslagsgatan, Göteborg. Personal som skulle tvätta bussar för Spårvägen anträffade en mycket berusad man ombord på en av bussarna vid tvätthallen. Personalen försökte väcka mannen utan att lyckas. Polis kallades till platsen och mannen omhändertogs enligt LOB (Lagen om omhändertagande av berusad person). 01:14 Rattfylleri, E20 Partille. En polispatrull stoppar en bil för kontroll då den har brukande förbud och fattar misstankar mot den ca 30-åriga föraren om grov olovlig körning, drograttfylleri, brott mot knovlagen, narkotikabrott eget bruk samt innehav.  03:29 Rån, Särnmarksgatan, Lidköping. Målsägaren arbetar som tidningsbud och var i full fart med att dela ut tidningar då en man stoppade henne på hennes cykel. Kvinnan på cykeln föll till marken och gärningsmannen tillgrep då en mobiltelefon samt nycklar. Polis på till platsen och körde kvinnan till hennes arbetsgivare och tog upp en anmälan. Ingen gripen. 03:31 Rattfylleri, Hantverkargatan, Vara. Polis stoppade en personbil och föraren en man i 45-årsåldern misstänktes för rattfylleri då han blåste positivt i polisens sållningsinstrument. Mannen saknar dessutom körkort. Polis upprättade anmälan om grov olovlig körning och rattfylleri.    

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
135%
SverigeLillhagen

Brott jämfört med riket