facebook_pixelKavaljersgatan 20 Västra Götalands län, Hisings Backa - hitta.se
Hitta.se

Kavaljersgatan 20

422 48 Hisings Backa, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Backadalen i Hisings Backa i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kavaljersgatan 20.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1971

Fastigheten på Kavaljersgatan 20 är ett flerfamiljshus byggt 1971.

Snittvärderingen är 24 126 kr/m²

Snittvärderingen på Kavaljersgatan 20 är ca 24 126 kr/m².

Värdera bostad på Kavaljersgatan 20

Evaluation

Värdeindikation

24 126 kr/m2

Bolån i Hisings Backa - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Hisings Backa. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Hisings Backa

Boendemiljön i Backadalen

Människorna i Backadalen

Människorna i Backadalen

Medelinkomsttagare i bostadsrätt i multikulturella etablerade förortsområden utanför storstad

I Backadalen bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är högre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (24%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är alternativ hälsovård, skönhetsvård, astrologi, datorer, prova nya produkter, följa populära tv-serier, bantningstips, spela dataspel/tv-spel, hårvård och film.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 21% som högutbildade. 32% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 16% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 49%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 940 kr, vilket är 23% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 863 588 kronor i lån.

-23%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Kavaljersgatan 20 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 39,7% av rösterna.

Bostadsmarknaden i Backadalen

i Backadalen pågår och planeras det för 628 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Hisings Backa

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Kavaljersgatan. Snitthyran är 6 980 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

465 meter från adressen ligger Bäckebolslyckans Montessoriförskola Ekon.

Matbutiker och restauranger

Bara 14 minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Netto på Backa Kyrkogata 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Papa Bruno och Grill Taverna i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca åtta minuters gångväg (880 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (143 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Nordic Wellness, elva minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Backadalen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 27 april kl 03:04

Påkörd pojke, Eriksbo.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmas via SOS till Eriksbo, där en pojke blivit påkörd av en personbil. Pojken uppges enligt initala uppgifter vara vaken och talbar. 15.01 Pojken är undersökt av ambulanspersona på plats, och är därefter förd med ambulans till sjukhus för kontroll. Polisen arbetar på platsen med att höra bilföraren.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat fredagen den 23 april kl 05:01

På E6 i Bäckebol är tre bilister inblandade i en olycka.

Olyckan inträffade i norrgående riktning och en person är förd till sjukhus i ambulans. Bilarna står nu vid sidan av vägen och trafiken rullar förbi olycksplatsen.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat torsdagen den 22 april kl 06:39

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

22:21, olaga hot, Göteborg Vi får in ett larm om en man som skriker och gapar på en balkong på en adress i Frölunda. Han ska bland annat uttryckt sig rasistiskt mot en granne och uttalat verbala hot. Patrull åker till platsen. Mannen grips misstänkt för olaga hot samt hets mot folkgrupp. I lägenheten hittar man även narkotika och mannen är även misstänkt för narkotikabrott eget bruk samt innehav. 22:45, brand, Göteborg Det kommer in ett larm om en brand i en lägenhet i Kortedala. Ambulans, räddningstjänst och polis åker till adressen. En person har enligt uppgift andats in rök, men ej medtagen till sjukhus. I övrigt inga uppgifter om personskador. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet genom brand är upprättad. 23.57, rattfylleri, Skövde En patrull stoppar en bil på Havstenavägen. Föraren tas med för kontroll misstänkt för rattfylleri. 00:47, misshandel, Svenljunga Två gärningspersoner går fram till en man och frågar efter en tändare. Han blir i samband med detta hotad med kniv. När mannen vänder sig om blir han knivskuren i nacken och axeln. Polis och ambulans larmas till platsen. Inga allvarliga skador enligt uppgift. Polis söker i området med bland annat hund, men utan att anträffa några gärningspersoner. En patrull skriver en anmälan om grov misshandel.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
135%
SverigeBackadalen

Brott jämfört med riket