Uggleberget 25 Västra Götalands län, Hovås - hitta.se

Uggleberget 25

436 53 Hovås, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Brottkärr i Hovås i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Uggleberget 25.

Hitta hit

519 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 519 personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen519 st

Boendemiljön i Brottkärr

Området kring Uggleberget 25 består till 76% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 2010- och 90-talet.

Husen byggda efter 2010 är ofta byggda i fasadmaterial som spegla boendets karaktär. ofta ett fokus på miljö och energi, bland annat med system för återvinning av värme. Nittiotalets finanskris gjorde att byggandet nästan avstannade. De få hus som byggdes varierar i utseende med inspiration hämtad från olika tidsepoker.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Vad tycker du om Bostadsrättsföreningen Tornugglan?

Människorna i Brottkärr

Medelinkomsttagarfamiljer i bostadsrättsradhus i förorter till de större städerna

I Brottkärr bor 50% kvinnor och 50% män. Vanliga intressen är golf, utförsåkning, näringsliv och samhällsekonomi, längdskidåkning, segling, vin och vinprovning, föreningsverksamhet, skattefrågor, inrikespolitik och värdepapper och värdepappersaffärer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Brottkärr har 19% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 26% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (20%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 58% som högutbildade. 35% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 46% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 84%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 29 286 kr, vilket är 8% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 543 460 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

+8%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Uggleberget 25 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12(-0,53)

11,48(0,20)

0,242(0,00)

Summa

32,842(-0,33)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 46,2% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 98% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+98%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Närmaste parkeringsplatserna i området är P-Plats Askims Ishall Billdal.

Parkeringsplatser presenteras av easypark logo .
Använd appen både för att hitta och hantera din parkering enkelt och smidigt.Ladda ner här

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola, en grundskola och tre gymnasieskolor i närheten

477 meter från adressen ligger Förskola Uggledalsvägen 31.

Närmaste grundskola är Nygårdsskolan skola (611 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Peabskolan (6 152 meter), som är en kommunal skola.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Kvantum på Krogabäcksvägen 10.

Lockas man av restaurangbesök finns Salmeqvist i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (326 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (15 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Partihandel, Frisörer, Data & IT, Byggprojektering & Byggkonstruktion och Skönhetsbehandlingar.

Partihandel
Frisörer
Data & IT
Byggprojektering & Byggkonstruktion
Skönhetsbehandlingar

Händelser och brott i närheten av Brottkärr

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Advertisement

Trafikhinder

Rapporterat söndagen den 23 juni kl 02:25

Vid Kålleredsmotet, på E6 i norrgående riktning, har en båt ramlat av sitt släp och ligger nu intill körbanan.

Minst ett körfält uppges vara påverkat av trafikhindret. Polis är på plats och bärgare är på väg.  

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat torsdagen den 20 juni kl 06:37

Flera våldsbrott under natten i länet enligt RLC. Presstalespersoner under torsdagen är Stefan Gustafsson och Anna Göransson.

Kl 23.11 Mölndal, försök till mord alt. dråp Efn man larmar polisen och uppger att han blivit beskjuten i sin bil i Kållered. Mannen uppger vidare att han är skottskadad. Beskjutningen ska ha inträffat vid Gamla riksvägen, vid en bensinstation. Polis åker till platsen där man kan konstatera att mannen inte är skadad. Det finns dock skador på bilen och fynd på platsen styrker att det om skjutvapen avlossats på platsen. Platsen spärras av och bilen tas i beslag. Avspärrningarna kan dock hävas vid ca kl 00.30. Förundersökning inleds med rubricering försök till mord alt. dråp. Ingen gripen. Kl 01.27 Öckerö, våld mot tjänsteman Polis larmas till Hälsö där en väktare uppger att han blivit överfallen av två män och knivskuren i ansiktet. Väktaren uppger att två män på moped stoppat honom, försökt dra honom ur bilen och sedan skurit honom i ansiktet med kniv. Skadorna uppges dock inte vara allvarliga. Därefter har de två gärningsmännen lämnat på moped i riktning mot Öckerö. Väktaren uppger själv att han inte är i behov av ambulans. Polis på plats kl 01.48, Polisen konstaterar att väktaren har mindre skärsår i ansiktet. Ingen gripen i nuläget. Kl 00.45 Vänersborg, brand i jordbruksfastighet Polis och räddningstjänst kallas till en jordbruksfastighet vid Tveten. Det ska brinna i en maskinhall på platsen. På plats konstateras brand och räddningstjänsten påbörjar släckningsarbete. Inga kända personskador. Polis lämnar vid ca kl 04.30, i nuläget ingen misstanke om brott. Räddningstjänsten kvarstannar för eftersläckning.   Kl 03.48 Mölndal, försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel/grovt vapenbrott. Polis larmas till Kungsbackavägen där en taxiförare uppger att han blivit utsatt för våld av en kund. Kunden ska ha beställt taxi till en adress på Kungsbackavägen. När taxin anländer kliver kunden in, slår föraren i huvudet och försöker tilltvinga sig nycklarna till bilen. Gärningsmannen drar bl a sönder förarens jacka och uppges sedan ta upp någon typ av vapen, riktar det mot föraren och trycker av. Vapnet ska då ha klickat. Allt enligt taxiföraren. Polis på plats Konstaterar att föraren har en sårskada på huvudet. Med hjälp av de uppgifter som framkommit så genomför polisen ett husrannsakan i närområdet i syfte att söka gärningsmannen. Ingen återfunnen på adressen/ingen gripen.   Kl 04.36 Lilla Edet,  grov stöld alt. häleri mm En polis patrull inleder ett kortare förföljande av en personbil med släp vid E45, Lilla Edet. Bilen kan relativt snabbt stoppas och i bilen befinner sig två män. Föraren misstänks för rattfylleri. Utöver detta så finner polispatrullen en mängd koppar mm i bilen och på släpet. Detta gör att båda männen i bilen grips misstänkta för bla grov stöld alt. häleri, drograttfylleri, ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen samt grov olovlig körning.                

Arbetsplatsolycka

Rapporterat måndagen den 17 juni kl 10:35

Arbetsplatsolycka, Neongatan, Åbro.

Polis och ambulans skickas till platsen efter larm via SOS om arbetsplatsplycka på en verkstad. En man ska under arbete fått glassplitter i ögonen, och han förs med ambulans till sjukhus. Polis upprättar en anmälan vållande till kroppsskadsa genom arbetsolycka.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
41%
SverigeBrottkärr

Brott jämfört med riket