Skårsäng 28 Västra Götalands län, Kärna - hitta.se

Skårsäng 28

442 72 Kärna, Kungälv Västra Götalands län

Detta är inte ett turområde.
Är det din turdag? Spela hos LeoVegas!
Spelaleovegas logo

18+ år, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se

Adress i Kärna i Kärna i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Skårsäng 28.

Hitta hit

Ett kedjehus byggt 2016

På adressen finns ett kedjehus byggt 2016. Huset är 153 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Kärna.

Nio nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade nio personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen9 st

Boendemiljön i Kärna

Området kring Skårsäng 28 består till 93% av småhus. Det är vanligt med kedjehus och villor som för det mesta är byggda på 2010- och 60-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Skårsäng 28

Vad tycker du om Skårsäng 28?

Människorna i Kärna

Unga medelinkomsttagarfamiljer med barn i villa på småorter eller i glesbygd

I Kärna bor 49% kvinnor och 51% män. Vanliga intressen är jakt, motorcyklar, meka med bilar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, utförsåkning, föreningsverksamhet och ishockey.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Kärna har 19% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 26% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (25%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 35% som högutbildade. 53% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 50% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 84%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 664 kr, vilket är 13% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 621 081 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-13%

Evenemang och nöjen i närheten av Kärna

ticketmaster-logo
Claes Malmberg - Mr UniversumMimers Hus2019 M11 07Visa mer
Marstrandsfånge nr 90 KleistCarlstens Fästning2019 M08 23Visa mer
K8 Stand-up med Kodjo AkolorKajskjul 82019 M06 29Visa mer
LASSE STEFANZ EXCLUSIVE - de första ljuva årenKajskjul 82019 M09 13Visa mer

Skatteläget i Kungälv

För de som är folkbokförda på Skårsäng 28 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,44(-0,21)

11,48(0,20)

0,242(0,00)

Summa

33,162(-0,01)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 25,7% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 41% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+41%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och KIA i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

715 meter från adressen ligger Draken förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara nio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Tempo på Kärna Torg 1.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca elva minuters gångväg (1131 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (0 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Tandläkare, Vårdcentraler, Byggmästare & Byggnadsentreprenörer, Ventilation och Äldreomsorg.

Tandläkare
Vårdcentraler
Byggmästare & Byggnadsentreprenörer
Ventilation
Äldreomsorg

Arbetsmarknaden i Kärna

Jobb i närheten

Just nu finns det 123 lediga jobb i Kungälv, vilket motsvarar 3% av alla lediga jobb i Västra Götalands län. Bland annat söker man:

- Lärare i gymnasiet

- Marknadsassistent

- Restaurangbiträde

- Sjuksköterska, grundutbildad

- Truckförare

Exempel på företag som anställer just nu:

- Kungälvs kommun , Mimers Hus SA BF ES.

- ICA Sverige AB

- Fazer Food Services Sverige

- Närhälsan Kungälv jourcentral

- Uniflex Sverige AB

3%
Västra Götalands länKungälv

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Kärna

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Advertisement

Trafikolycka

Rapporterat söndagen den 26 maj kl 01:44

En trafikolycka mellan mc och personbil uppges ha inträffat i Torsby.

Enligt uppgift från platsen ska mc:n ha kört in i personbilen och föraren är möjligen skadad. Olyckan har inträffat på Lyckevägen. Räddningstjänst, ambulans och polis kallas till platsen. Polis på plats. Mc-föraren körs från platsen med hjälp av ambulans, oklart skadeläge. Föraren var vaken och talbar.

Rattfylleri

Rapporterat lördagen den 18 maj kl 02:16

På E6 vid Kodemotet stoppas en bilist för kontroll.

Föraren, en man i 55-årsåldern, saknar körkort och visar tecken på att vara narkotikapåverkad. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri samt grov olovlig körning.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat söndagen den 12 maj kl 08:06

Nedan följer ett urval av nattens händelser.

20.30 Bråk, Alingsås Polis larmas till Noltorps centrum med anledning av flera personer uppges slåss på platsen. Det framkommer att en berusad man gapat och slagit på något och när några andra personer försökt lugna honom uppstår tumult. Den berusade mannen blir omhändertagen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Anmälan om misshandel, olaga hot och skadegörelse. 21.25 Trafikolycka, Kungälv På Prästvägen i Diseröd har en personbil kört av vägen och voltat. Inga kända personskador. En man får följa med för provtagning misstänkt för rattfylleri. Bilen bärgas. 22.09 Försök till stöld, Göteborg En ruta till Arbetsförmedlingen som ligger på Topasgatan har krossats. 23.21 Narkotikabrott, Hovås Polisen kontrollerar ett grupp ungdomar och fyra av dem får följa med för provtagning då de visar tecken på att vara påverkade av narkotika. En av dem misstänks även för innehav av narkotika. En person misstänks för tillåtande till olovlig körning och en misstänks för olovlig körning (av moped).  23.32 Rattfylleri m.m., Åmål Efter ett kortare förföljande stoppas en personbil på Stora Ringvägen. Föraren som inte har något körkort misstänks vara påverkad av narkotika. Han får följa med för provtagning misstänkt för drograttfylleri. Bilet tas i beslag och bärgas. 00.52 Rattfylleri m.m., Göteborg Polis följer efter och stoppar en bil vid Hjällbovägen/Blomsterstigen. Initalt stannade inte föraren på polisens tecken. Föraren som misstänks vara påverkad av narkotika får följa med för provtagning och hans körkort omhändertas.   02.22 Försök till mord, Lysekil I Brastad har en skadad man anträffats utomhus. Mannen som blivit knivstucken fördes till sjukhus, hans skadeläge är för närvarande oklart. En förundersökning gällande försök till mord har inletts och den misstänkta brottsplatsen har spärrats av. Den kommer att undersökas av tekniker och när det är möjligt kommer den skadade mannen att förhöras. Två personer har hämtats in till förhör och de kommer att förhöras under dagen.  04.11 Brand, Göteborg PÅ en parkeringsplats vid Älvsborgsgatan brinner en bil. Anmälan om skadegörelse genom brand. 05.57 Trafikolycka, Vara På E20 i Jung har en personbil kört in i ett mitträcke. Personskador oklart.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
40%
SverigeKärna

Brott jämfört med riket