facebook_pixelRösetvägen 9 Västra Götalands Län, Landvetter - hitta.se
Hitta.se

Rösetvägen 9

438 91 Landvetter, Härryda Västra Götalands Län

Adress i Landvetter i Landvetter i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Rösetvägen 9.

Hitta hit

En villa byggd 1960

På adressen finns en villa byggd 1960. Huset är 49 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Landvetter.

Bolån i Landvetter - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Landvetter. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Landvetter

Tomten är ca 1695 kvadratmeter

Tomten, BÅRHULT 1:100, är ungefär lika stor som andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten BÅRHULT 1:100 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Landvetter

Människorna i Landvetter

Människorna i Landvetter

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Landvetter bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är högre än medelåldern i Härrydas kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (28%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är meka med bilar, arbeta i trädgården, antikviteter, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku, krukväxter, snickra/måla och bygga, motorsport och energisparande.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 28% som högutbildade. 37% har gymnasieutbildning och 8% har endast grundskoleutbildning. 24% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 71%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 429 kr, vilket är 28% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 181 898 kronor i lån.

-28%

Här i Härryda betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Rösetvägen 9 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,62% (-1,03)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,342% (-0,83)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 25,9% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 48% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+48%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 622 lägenheter och snittpriset är 60 325 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 2 objekt till salu i Landvetter

Just nu finns det 19 hyreslägenheter att byta till i närheten av rösetvägen. Snitthyran är 9 140 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

2 805 meter från adressen ligger Gärdesskolan och Fritidshem.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (238 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (0 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Landvetter

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rån väpnat

Rapporterat måndagen den 11 januari kl 09:39

Rån med kniv mot bensinstation.

Polisen får in uppgifter om att en ensam gärningsman ska ha kommit in på Circle K vid Göteborgsvägen, hotat med kniv och begärt att få tobak. Oklart om han fått med sig något från rånet. Inga uppgifter om personskador.   Mannen ska sedan ha lämnat butiken till fots i riktning upp mot Folkets hus. Rånet uppges ha inträffat ca tre minuter före det att polisen får vetskap. Polis larmas till platsen. Flera polispatruller söker i närområdet efter en man i 25-årsåldern. Ännu har ingen gripits. Kl 21.34: Första polispatrull på brottsplatsen. Kl 21.42: Polisen har stoppat en man som kan vara gärningsmannen vid Björnebergsväg. Polisen har bla hittat tobaksvaror på mannen som troligen kommer från rånet. Han ska även ha kastat ifrån sig en kniv, så allt pekar på att det är rätt person. Mannen grips. Möjligen kan samma man misstänks för ytterligare rån mot samma butik tidigare under januari månad.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat onsdagen den 6 januari kl 07:28

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

22.50 Göteborg, försök till rån. En man blir påhoppad på Friggagatan av en okänd person som försöker ta hans mobiltelefon som han står och pratar i. Tillsammans med en väktare kan man gripa personen för att sedan överlämnas till polis som kommer till platsen. Den gripne får börja med att sova ruset av sig innan man kan höra honom, ingen kom till fysisk skada i samband med händelsen. 03.23 Göteborg, skadegörelse genom klotter. En kille i 25 års åldern kan gripas av polis i närheten av Ekmanska sjukhuset då ett vittne sett honom spraya färg på en väntkur där spårvagnen går. Mannen har samma färg på sina händer som har använts på kuren. Mannen körs från platsen och en anmälan skrivs.

Inbrott

Rapporterat måndagen den 4 januari kl 07:02

En person som varit bortrest kom hem och upptäckte att någon gjort inbrott i bostaden i Mölnlycke, Mölndal.

Efter att ha varit bortrest några dagar kom personen hem och upptäckte att det hade varit inbrott i bostaden. Ingen gripen, polis skriver anmälan stöld genom inbrott. Polis spårsäkrar på adressen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
71%
SverigeLandvetter

Brott jämfört med riket