Dalbogatan 3D Västra Götalands län, Mölndal - hitta.se

Dalbogatan 3D

431 38 Mölndal, Mölndal Västra Götalands län

Ett flerfamiljshus byggt 1957

Fastigheten på Dalbogatan 3D är ett flerfamiljshus byggt 1957.

292 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 292 personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen292 st

Boendemiljön i Övre Krokslätt

I området kring Dalbogatan 3 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 50- och 40-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (61%).

Femtiotalshusen går att känna igen på enkelheten i arkitekturen där inspiration hämtats från 30-talets funkisstil. Fyrtiotalshusen är ofta byggda i ett plan plus källare och går att känna igen då de ofta har mindre fönster.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Dalbogatan 3D

Vad tycker du om Dalbogatan 3D?

Människorna i Övre Krokslätt

Unga medelinkomsttagare i bostadsrätt i etablerade förortsområden utanför storstad

I Övre Krokslätt bor 52% kvinnor och 48% män. Vanliga intressen är andra länders kultur, utförsåkning, styrketräning, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utrikespolitik, jämställdhetsfrågor, film, datorer och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Övre Krokslätt har 4% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 13% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (25%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 65% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 49% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 79%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 25 053 kr, vilket är 8% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 681 605 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-8%

Evenemang och nöjen i närheten av Övre Krokslätt

ticketmaster-logo
Comic Con Göteborg 2019 | LördagsbiljettÅbymässan2019 M05 11Visa mer
Comic Con Göteborg 2019 | SöndagsbiljettÅbymässan2019 M05 12Visa mer
Cantorums Manskör - VårkonsertArtisten2019 M04 27Visa mer
MÅRTEN ANDERSSON - 20 ÅR PÅ SCENBio Roy2019 M05 03Visa mer

Här i Mölndal betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Dalbogatan 3 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,2 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,26(-1,39)

11,48(0,20)

0,242(0,00)

Summa

31,982(-1,19)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 27,1% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 99% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+99%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i Övre Krokslätt

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor, en grundskola och åtta gymnasieskolor i närheten

210 meter från adressen ligger Sörgårdens Förskola.

Närmaste grundskola är Sörgårdsskolan (241 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Krokslättsgymnasiet och Vuxenutbildning (1 030 meter), som är en kommunal skola.

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Willy:s på Falkenbergsgatan 3.

Lockas man av restaurangbesök finns Almedal Restaurang och CaTe Healthy Restaurant & Catering i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (536 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (225 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, fem minuters cykelväg från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Data & IT, IT - Konsult & Drift, Organisationskonsulter, Reklam & PR och Elektronik- & Optikindustrier.

Data & IT
IT - Konsult & Drift
Organisationskonsulter
Reklam & PR
Elektronik- & Optikindustrier

Händelser och brott i närheten av Övre Krokslätt

Uppdateringarna presenteras av Verisure

Hemlarm för villa, lägenhet och radhus.  Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och Räkna ut ditt pris

Advertisement

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 21 mars kl 03:43

Spårvagn och personbil som kolliderat, Vörtgatan, Krokslätt.

Polis skickas till Vörtgatan, Krokslätt, där en personbil och en spårvagn kolliderat. Olyckan ska dock inte medfört några personskador, men trafiken påverkas.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat måndagen den 18 mars kl 06:16

God morgon, dagens presstalesperson är Hans Lippens. Enligt vakthavande befälet i region väst har det varit en lugn polisiär natt.

190317 Kl 20:02              Mölndal, Bosgården, grov stöld En anmälare, 89 år gammal, blev störd av att en person bankar på hens lägenhetsdörr. Målsägande släpper in mannen i tron att han var från kommunen. När målsägande tror att mannen har gått upptäckts det att bostaden är genomsökt. Polispatrull har sökt i närområdet efter en gärningsperson utan att kunna gripa någon. Målsägande inte fysiskt skadad men chockad händelsen. Anmälan upprättas rörande grov stöld, åldringsbrott. 190318 Kl 01:44              Härryda, skadegörelse alt annat brott En  polispatrull larmas till Landvetter norra där det upptäckts skador på ett fordon i samband med någon form av explosion.  Nationella bombskyddet larmas till adressen för teknisk undersökning. Den är nu avslutad och resultatet ska analyseras innan man kan fastställa vad som hänt. Det är oklart vad som har exploderat i fordonet, framkommer det annan information i ärendet kommer texten i händelsen att uppdateras. Det finns inga personskador inrapporterade. Kl 01:52              Laholm, kontroll person fordon, trafikbrott En polispatrull vill stoppa och kontrollera ett fordon.  Två personer lämnar fordonet springandes och eftersök påbörjas. Efter en stunds eftersök med hundpatrull anträffas det två personer, män i 30 år åldern. Föraren misstänks för grov olovlig körning, drograttfylleri  samt narkotikabrott eget bruk den andra personen misstänks för narkotikabrott eget bruk. Bilen dom färdades i omhändertogs enligt trafikbrottslagen § 7.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat fredagen den 15 mars kl 06:12

Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalespersoner är Peter Adlersson och Christer Fuxborg.

23.59 Göteborg, våld mot tjänsteman Vid ett ingripande mot en man som skulle omhändertas i Hammarkullen får en polisman en hård spark. Sparken träffade ena axeln. Polismannen fick ont men mår efter omständigheterna bra efter händelsen. Den gripne mannen är 18 år. 00.52 Göteborg, drograttfylleri På Sommarvädersgatan stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 25-årsåldern som visar tydliga tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri. 04.42 Göteborg, inbrott i butik På Eklandagatan löser larmet ut från en livsmedelsbutik. I kameror kan vakt bolaget se en person som är inne i butiken och plockar på sig gods. Utanför står troligen ytterligare en person med en moped. Efteråt lämnar båda platsen på mopeden. Det äör oklart vad som stulits och ingen är ännu gripen. 04.54 Vänersborg, grov misshandel samt olaga hot I en lägenhet i Vänersborg har en kvinna i 30-årsåldern blivit knivskuren i ena handen samt ryggen av en man som bor på samma adress. Kvinnan får lindriga skador och mannen grips i lägenheten misstänkt för grov misshandel samt olaga hot.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
41%
SverigeÖvre Krokslätt

Brott jämfört med riket