facebook_pixelCentralvägen 8B Västra Götalands Län, Mölnlycke - hitta.se
Hitta.se

Centralvägen 8B

435 30 Mölnlycke, Härryda Västra Götalands Län

Adress i Råda i Mölnlycke i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Centralvägen 8B.

Hitta hit

Bolån i Mölnlycke - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Mölnlycke. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Mölnlycke

Boendemiljön i Råda

Människorna i Råda

Människorna i Råda

Yngre singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i förorter kring de större städerna

I Råda bor 58% kvinnor och 42% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Härrydas kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (28%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är lösa korsord eller sudoku, trav och galopp, kungligheter, krukväxter, hårvård, ishockey, skattefrågor, se sport på tv/läsa om sport, teater och föreningsverksamhet.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 26% som högutbildade. 20% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 21% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 56%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 27 347 kr, vilket är lika mycket som i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 353 602 kronor i lån.

+1%

Här i Härryda betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Centralvägen 8B gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,62% (-1,03)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,342% (-0,83)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 25,4% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 44% fler röster än riksgenomsnittet.

L+44%

Bostadsmarknaden i Råda

i Råda pågår och planeras det för 428 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 57 objekt till salu i Mölnlycke

Just nu finns det 17 hyreslägenheter att byta till i närheten av centralvägen. Snitthyran är 7 590 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor i närheten

74 meter från adressen ligger Krokens förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Gunnar Runfors Gränd 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Elmas Thai och Råda Rum i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (119 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (254 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis Mölnlycke/Landvetter, sju minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Råda

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 14 april kl 12:59

Föraren av en motorcykel har kört omkull i korsningen Landvettervägen/Tingsvägen. Oklart skadeläge.

Räddningstjänst, ambulans och polis på väg. Uppdatering kl. 13.49: Motorcyklisten har enligt uppgift från platsen kört in i en personbil och gått omkull. Inga uppgifter om personskador. Patrullen upprättar en anmälan om trafik.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 13 april kl 03:16

En trafikolycka melan en fotgängare och en lastbil har enligt SOS inträffat vid Björkekärr.

Olyckan ska enligt SOS ha inträffat vid Träkilsgatan. Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. Oklart skadeläge.   Kl 15.06: Polis på plats. Fotgängaren är en äldre kvinna som körs till Sahlgrenska sjukhuset för kontroll, oklart skadeläge. Lastbilen är en sk lätt lastbil, bilen beslagtagen för teknisk undersökning. Oklart om det finns några brottsmisstankar.  

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat lördagen den 10 april kl 07:36

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson.

22.27 Rån, Studiegången, Göteborg. En man uppger att han blivit rånad av fem för honom okända gärningsmän. Rånet skar skett utanför en livsmedelsbutik på Studiegången. Gärningsmännen slår i samband med rånet mannen i ansiktet, och hotar honom att lämna i från sig klocka, guldring och armlänk. Mannen tar sig efter rånet från platsen, och ringer polis. Polispatrull möter upp honom och tar uppgifter till en anmälan gällande rån. Det finns ingen misstänkt för händelsen. 23.04 Brand, Värsås, Skövde. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till Värsås, efter larm om brand i en ladugård. Inga djur eller någon person finns i ladugården, dock flertalet traktorer. Ladugården brinner i princip ner, och branden sprider sig till ytterligare en byggnad. Det finns ingen misstanke om brott i samband med branden. 01.23 Rattfylleri, Vänersborgsvägen / Vårviksvägen, Trollhättan. Polispatrull kommer fram till en trafikolycka, där en personbil kört rakt igenom en rondell. Föraren misstänks för rattfylleri, samt olovlig körning. Olyckan har inte medfört några personskador, och bilen bärgas i från platsen. 02.27 Stöld/inbrott, Oslovägen, Strömstad. Polis skickas till en livsmedelsbutik på Oslovägen, varifrån larm kommit från flera sektioner. På plats konstaterar polispatrullen att det varit ett inbrott i butiken. Polis har sökt i området, men  ingen misstänkt anträffas. En spårsäkring på platsen genomförs. Det är okänt vad som tillgripits i samband med inbrottet. 01.52 Olovlig körning, Ulricehamn. Polis kontrollerar en A-traktor som misstänks ha framfört i högre hastighet än den för fordonet tillåtna. Föraren, en 16-årig pojke, misstänks nu för olovlig körning. Fordonet tas i beslag för en teknisk undersökning.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
71%
SverigeRåda

Brott jämfört med riket