facebook_pixelTrädgårdsgatan 6 Västra Götalands län, Mariestad - hitta.se
Hitta.se

Trädgårdsgatan 6

542 37 Mariestad, Mariestad Västra Götalands län

Adress i Mariestad i Mariestad i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Trädgårdsgatan 6.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1985

Fastigheten på Trädgårdsgatan 6 är ett flerfamiljshus byggt 1985.

Bolån i Mariestad - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Mariestad. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,26%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,27% (apr 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,26% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 315 525 kronor och den första avbetalningen är 2 717 kronor.
Bolån i Mariestad

Boendemiljön i Mariestad

Boendemiljön i Mariestad

Området kring Trädgårdsgatan 6 består till 27% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1980- och 1990-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Mariestads stadshotell
Bageriet i kvarteret Baggen
Marieholm, Mariestad
Mariestads teater

Människorna i Mariestad

Människorna i Mariestad

Familjer med goda inkomster och barn i hyresrätt i storstadsförort eller centralt i medelstora städer

I Mariestad bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 50 år, vilket är lägre än medelåldern i Mariestads kommun (51år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (43%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är näringsliv och samhällsekonomi, golf, besöka sportevenemang, läsa om olika resmål, fackliga frågor, utrikespolitik, vin och vinprovning, värdepapper och värdepappersaffärer, längdskidåkning och styrketräning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i offentlig sektor

Av de som bor i området räknas 33% som högutbildade. 28% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 23% arbetar i offentlig sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 55%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 743 kr, vilket är 24% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 915 858 kronor i lån.

-24%

Skatteläget i Mariestad

För de som är folkbokförda på Trädgårdsgatan 6 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,26% (-0,39)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,982% (-0,19)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,4% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 29% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+29%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 63 objekt till salu i Gärdet

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara 14 minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Netto på Mariegärdes Väg 4.

Lockas man av restaurangbesök finns Wilais Thai Kitchen och Hotell Aqva i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (62 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Universitetsparken, ligger ca en minuts gångväg (167 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, en minuts promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Mariestad

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 6 maj kl 06:39

Vi får in ett larm om en bil som voltat på länsväg 194. Inga uppgifter om personskador.

Larmet kommer in via SOS. Ambulans, räddningstjänst och polis på väg. Uppdatering kl. 18:52. Inga personskador. En anmälan om trafik utan misstanke om brott är upprättad.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat tisdagen den 4 maj kl 06:16

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Fredrik Svedemyr.

00.55 Skara, rattfylleri m.m. Vittnen ringer om en vinglig färd med bil mellan Skara och Skövde. Polis larmas ut som kan stoppa bilen. Föraren, en man i 20-årsåldern, grips då man hittar misstänkt narkotika i bilen. Han rapporteras för drograttfylleri, narkotikabrott samt olovlig körning. I bilen färdades även två kvinnor som misstänks för eget bruk av narkotika. 02.54 Götene, brand I Hangelösa har det av okänd anledning börjat brinna i ett torp. Räddningstjänst, ambulans samt polis larmas till platsen. Torpet kommer att brinna ner och räddningstjänsten arbetar med att förhindra spridning till skog och mark. Inga personskador och inga misstankar om brott.

Brand

Rapporterat lördagen den 1 maj kl 12:52

Vi fick strax innan lunch in ett larm om en gräsbrand.

Larmet kommer in via SOS. Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. Det har enligt uppgift från platsen varit stor spridningsrisk. Räddningstjänsten var strax efter 12-tiden kvar och släckte. En patrull har upprättat en anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
5%
SverigeMariestad

Brott jämfört med riket