facebook_pixelOxledsvägen 143 Västra Götalands län, Sävedalen - hitta.se
Hitta.se

Oxledsvägen 143

433 69 Sävedalen, Partille Västra Götalands län

Adress i Sävedalen i Sävedalen i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Oxledsvägen 143.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1968

Fastigheten på Oxledsvägen 143 är ett flerfamiljshus byggt 1968.

Bolån i Sävedalen - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Sävedalen. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Sävedalen

Boendemiljön i Sävedalen

Boendemiljön i Sävedalen

I området kring Oxledsvägen 143 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (42%).

Boendemiljön i Sävedalen

En drönarbild över Sävedalen

En drönare har flugit över Sävedalen och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Sävedalen från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus
Sävedalens kyrka
Svarttjärnen (Göteborg, Västergötland)
Knipeflågs tjärn

Människorna i Sävedalen

Människorna i Sävedalen

Pensionerade singlar med medelinkomster i små- och medelstora städer

I Sävedalen bor 57% kvinnor och 43% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är högre än medelåldern i Partilles kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (29%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är prova nya produkter, spela dataspel/tv-spel, skönhetsvård, astrologi, följa populära tv-serier, film, ny teknik i vardagslivet, bild-/ljudanläggningar, datorer och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 20% som högutbildade. 39% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 19% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 64%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 040 kr, vilket är 11% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 798 432 kronor i lån.

-11%

Här i Partille betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Oxledsvägen 143 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,5 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

19,96% (-1,69)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

31,682% (-1,49)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 23,9% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 74% fler röster än riksgenomsnittet.

L+74%

Bostadsmarknaden i Sävedalen

i Sävedalen pågår och planeras det för 622 lägenheter och snittpriset är 60 325 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 13 objekt till salu i Sävedalen

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Oxledsvägen. Snitthyran är 8 389 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

650 meter från adressen ligger Prästkragen Förskola/ Vallhamrakyrkans.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är Coop Nära på Trätorget 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Jerkstrands (Smakia Bistro) och Österkök Catering & Takeaway i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (219 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (54 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Sävedalen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rån väpnat

Rapporterat måndagen den 11 januari kl 09:39

Rån med kniv mot bensinstation.

Polisen får in uppgifter om att en ensam gärningsman ska ha kommit in på Circle K vid Göteborgsvägen, hotat med kniv och begärt att få tobak. Oklart om han fått med sig något från rånet. Inga uppgifter om personskador.   Mannen ska sedan ha lämnat butiken till fots i riktning upp mot Folkets hus. Rånet uppges ha inträffat ca tre minuter före det att polisen får vetskap. Polis larmas till platsen. Flera polispatruller söker i närområdet efter en man i 25-årsåldern. Ännu har ingen gripits. Kl 21.34: Första polispatrull på brottsplatsen. Kl 21.42: Polisen har stoppat en man som kan vara gärningsmannen vid Björnebergsväg. Polisen har bla hittat tobaksvaror på mannen som troligen kommer från rånet. Han ska även ha kastat ifrån sig en kniv, så allt pekar på att det är rätt person. Mannen grips. Möjligen kan samma man misstänks för ytterligare rån mot samma butik tidigare under januari månad.

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 11 januari kl 06:14

En fotgängare och en personbil har varit involverade i en trafikolycka vid Gamlestaden.

Olyckan uppges ha inträffat vid Gamlestadsvägen, riktning mot Alelyckan. Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. Oklar skadeläge, fotgängaren uppges vara vaken och talbar. Kl 18.07: Polis på plats. Motparte,/bilisten finns på plats. Den skadade omhändertas av personal från räddningstjänsten i avvaktan på ambulans. Hur olyckan har gått till är för närvarande inte känt. Den skadade, en kvinna har förts till Sahlgrenska sjukhuset med hjälp av ambulans. Skadeläget är fortfarande oklart. Föraren av bilen, en kvinna delges misstanke om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Polisen lämnar platsen.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat onsdagen den 6 januari kl 07:28

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

22.50 Göteborg, försök till rån. En man blir påhoppad på Friggagatan av en okänd person som försöker ta hans mobiltelefon som han står och pratar i. Tillsammans med en väktare kan man gripa personen för att sedan överlämnas till polis som kommer till platsen. Den gripne får börja med att sova ruset av sig innan man kan höra honom, ingen kom till fysisk skada i samband med händelsen. 03.23 Göteborg, skadegörelse genom klotter. En kille i 25 års åldern kan gripas av polis i närheten av Ekmanska sjukhuset då ett vittne sett honom spraya färg på en väntkur där spårvagnen går. Mannen har samma färg på sina händer som har använts på kuren. Mannen körs från platsen och en anmälan skrivs.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
78%
SverigeSävedalen

Brott jämfört med riket