facebook_pixelBjörkhagsliden 7 Västra Götalands län, Sjömarken - hitta.se
Hitta.se

Björkhagsliden 7

518 43 Sjömarken, Borås Västra Götalands län

Adress i Sjöhagen i Sjömarken i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Björkhagsliden 7.

Hitta hit

En villa byggd 2005

På adressen finns en villa byggd 2005. Huset är 188 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Sjöhagen.

Värderingen är 31 223 kr/m²

Villan på Björkhagsliden 7 värderas till ca 5 870 000 kr (31 223 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

5 870 000 kr

Bolån i Sjömarken - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Sjömarken. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Sjömarken

Tomten är ca 709 kvadratmeter

Tomten, BACKABO 2:139, är ungefär lika stor som andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten BACKABO 2:139 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Sjöhagen

Boendemiljön i Sjöhagen

Området kring Björkhagsliden 7 består till 50% av småhus. Det är vanligt med villor och radhus som för det mesta är byggda på 1980- och kring millennieskiftet.

Wikipediafoton från närområdet

Sjömarken
Sandared
Lilla Nabbasjön (Borås socken, Västergötland)
Backabo, Borås kommun

Människorna i Sjöhagen

Människorna i Sjöhagen

Unga barnfamiljer med höga inkomster och stora lån i nybyggda villor kring de större städerna

I Sjöhagen bor 54% kvinnor och 46% män. Medelåldern i området är 46 år, vilket är lägre än medelåldern i Borås kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är sambos med barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (6%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är utförsåkning, golf, fotboll, bild-/ljudanläggningar, värdepapper och värdepappersaffärer, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning, längdskidåkning, privatekonomiska frågor och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 53% som högutbildade. 31% har gymnasieutbildning och 2% har endast grundskoleutbildning. 51% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 82%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 34 589 kr, vilket är 27% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 064 509 kronor i lån.

+27%

Skatteläget i Borås

För de som är folkbokförda på Björkhagsliden 7 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,31% (-0,34)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

33,032% (-0,14)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 31,0% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 58% fler röster än riksgenomsnittet.

L+58%

Bostadsmarknaden i Sjöhagen

Just nu finns 15 objekt till salu i Viareds Sommarstad

Just nu finns det 2 hyreslägenheter att byta till i närheten av Björkhagsliden. Snitthyran är 8 682 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

840 meter från adressen ligger Sjömarkenskolan.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (269 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (135 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Sjöhagen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 14 april kl 11:27

Två personbilar är involverade i en kökrock på Alingsåsvägen. Oklart skadeläge.

Larmet kommer in via SOS. Polis på väg. Uppdatering kl. 11.50: En anmälan gällande ej anpassat avstånd till framförvarande fordon är upprättad. Inga uppgifter om personskador.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat söndagen den 11 april kl 07:36

Godmorgon! Dagens presstalseperson är Anna Göransson.

21.25 Misshandel, Brunnsparken, Göteborg. En man uppger att han blivit misshandlad av för honom en okänd person i Brunnsparken, och polis skickas till platsen. Mannen har blivit slagen i huvudet, och polispatrull kör honom efter förhör till sjukhus för kontroll. en anmälan om misshandel skrivs. Det finns ingen misstänkt. 21.42 Brott mot knvilagen, Allégatan/Torggatan, Borås. Överfallslarm inkommer från en buss, och polis skickas. Polis får syn på bussen, och man kan gå ombord. En man är påverkad av narkotika, och vid kontroll visar det sig att han har en batong på sig. Han omhändertas enligt lagen om berusade personer, misstänkt för narkotikabrott samt brott mot knivlagen. 05.51 Arbetsplatsolycka, Kungsbackavägen, Mölndal. Polis och ambulans larmas till Kungsbackavägen, där en man klämt armen på sin arbetsplats. Mannen förs med ambulans till sjukhus med möjlig armfraktur. Polis skriver en anmälan arbetsplatsolycka.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 6 april kl 06:00

Två personbilar kolliderar i Enköping.

En polispatrull beordras till Företagsgatan i Enköping där två personbilar har kolliderat. Ingen person skadas i samband med olyckan, däremot är båda bilarna i behov av att bärgas från platsen. Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
537%
SverigeSjöhagen

Brott jämfört med riket