facebook_pixelPilfinksvägen 4C Västra Götalands län, Sjömarken - hitta.se
Hitta.se

Pilfinksvägen 4C

518 43 Sjömarken, Borås Västra Götalands län

Adress i Sjöhagen i Sjömarken i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Pilfinksvägen 4C.

Hitta hit

Bolån i Sjömarken - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Sjömarken. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Sjömarken

Tomten är ca 1611 kvadratmeter

Tomten, BACKABO 2:187, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten BACKABO 2:187 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Sjöhagen

Boendemiljön i Sjöhagen

Området kring Pilfinksvägen 4 består till 40% av småhus. Det är vanligt med villor och lantbruk som för det mesta är byggda på 1940- och kring millennieskiftet.

Wikipediafoton från närområdet

Lilla Nabbasjön (Borås socken, Västergötland)
Sandareds kyrka
Sjömarken
Sandared

Människorna i Sjöhagen

Människorna i Sjöhagen

Medelålders flerbarnsfamiljer med goda inkomster i villaförorter

I Sjöhagen bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Borås kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (15%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är utförsåkning, golf, längdskidåkning, besöka sportevenemang, fotboll, gympa och workout, semestra i sverige, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning och segling.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 43% som högutbildade. 36% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 42% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 71%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 38 701 kr, vilket är 43% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 896 052 kronor i lån.

+43%

Skatteläget i Borås

För de som är folkbokförda på Pilfinksvägen 4C gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,31% (-0,34)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

33,032% (-0,14)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 31,0% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 58% fler röster än riksgenomsnittet.

L+58%

Bostadsmarknaden i Sjöhagen

Just nu finns 9 objekt till salu i Viared

Just nu finns det 2 hyreslägenheter att byta till i närheten av Pilfinksvägen. Snitthyran är 8 682 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

974 meter från adressen ligger Sjömarkenskolan.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (186 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (80 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Sjöhagen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat tisdagen den 27 april kl 07:50

Brand i kök, Norrby.

Polis skickas till Norrby efter larm om brand i kök i lägenhet. 20.09 Det är matlagning som orsakat rök. Ingen anmälan skrivs.

Brand

Rapporterat tisdagen den 27 april kl 08:48

Brinner i en lägenhet på Västerlånggatan.

Räddningstjänst samt polis till platsen då det skall brinna i en lägenhet på aktuell adress med öppna lågor. Lägenhetsinnehavaren kommer hem till sin bostad och möts av en rökfylld bostad. Han ser även att det brinner i en av väggarna inne i lägenheten och försöker släcka den på egen hand men inser ganska snabbt att det är betydligt mer omfattande varför han lämnar bostaden för att varna sina grannar. Finns inga uppgifter om att någon skall ha kommit till fysisk skada i skrivande stund. Släckningsarbete samt utrymning pågår.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 27 april kl 03:02

Förföjande där den flyende bilen voltar.

En polispatrull försöker stoppa en personbli på Norrbyleden i Borås. Bilen vägrar stanna och ett kort förföljande inleds. På Fjällgatan kör den flyende bilen in i en rondell i hög hsatighet  och voltar. I bilen fanns två kvinnor i 23 års åldern. Föraren misstänks för rattfylleri, narkotikabrott och grov olovlig körning. Passageraren misstänks för narkotikabrott. Båda kvinnorna medtas för kroppsbesiktning. Båda kvinnorna tycks ha klarat sig utan skador, men kommer att köras till sjukhus och kontrolleras i samband med provtagningarna.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
537%
SverigeSjöhagen

Brott jämfört med riket