facebook_pixelSjömarken Västra Götalands län, Sjömarken - hitta.se
Hitta.se

Sjömarken

Västra Götalands län

Postort i Borås inom Västra Götalands län som angränsar till Borås, Sandhult och Sandared.

I området finns 2 680 personer över 16 år och 320 företag.

Bolån i Sjömarken - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Sjömarken. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Sjömarken

Boendemiljön i Sjömarken

Människorna i Sjömarken

Människorna i Sjömarken

Äldre medelinkomsttagarfamiljer med äldre barn eller utflugna barn i villaförorter

I Sjömarken bor 51% kvinnor och 49% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är lägre än medelåldern i Borås kommun (47 år) och Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (33%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är utförsåkning, golf och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Sjömarken har 26% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 25% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 40% som högutbildade. 27% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 32% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 73%.

Här är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 28 623 kr, vilket är 5% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 865 356 kronor i lån.

+5%

Skatteläget i Borås

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,31% (-0,34)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

33,032% (-0,14)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 35,8% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 53% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

M+53%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 45 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 17 objekt till salu i Sjömarken

Just nu finns det 4 hyreslägenheter att byta till i närheten. Snitthyran är 7 326 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i området

På Ljungvägen 14 ligger Sjömarkenskolan.

Händelser och brott i närheten av Sjömarken

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat tisdagen den 27 april kl 07:50

Brand i kök, Norrby.

Polis skickas till Norrby efter larm om brand i kök i lägenhet. 20.09 Det är matlagning som orsakat rök. Ingen anmälan skrivs.

Brand

Rapporterat tisdagen den 27 april kl 08:48

Brinner i en lägenhet på Västerlånggatan.

Räddningstjänst samt polis till platsen då det skall brinna i en lägenhet på aktuell adress med öppna lågor. Lägenhetsinnehavaren kommer hem till sin bostad och möts av en rökfylld bostad. Han ser även att det brinner i en av väggarna inne i lägenheten och försöker släcka den på egen hand men inser ganska snabbt att det är betydligt mer omfattande varför han lämnar bostaden för att varna sina grannar. Finns inga uppgifter om att någon skall ha kommit till fysisk skada i skrivande stund. Släckningsarbete samt utrymning pågår.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 27 april kl 03:02

Förföjande där den flyende bilen voltar.

En polispatrull försöker stoppa en personbli på Norrbyleden i Borås. Bilen vägrar stanna och ett kort förföljande inleds. På Fjällgatan kör den flyende bilen in i en rondell i hög hsatighet  och voltar. I bilen fanns två kvinnor i 23 års åldern. Föraren misstänks för rattfylleri, narkotikabrott och grov olovlig körning. Passageraren misstänks för narkotikabrott. Båda kvinnorna medtas för kroppsbesiktning. Båda kvinnorna tycks ha klarat sig utan skador, men kommer att köras till sjukhus och kontrolleras i samband med provtagningarna.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
537%
SverigeSjömarken

Brott jämfört med riket