facebook_pixelSkolvägen 27 Västra Götalands län, Sjömarken - hitta.se
Hitta.se

Skolvägen 27

518 41 Sjömarken, Borås Västra Götalands län

Adress i Sjöhagen i Sjömarken i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Skolvägen 27.

Hitta hit

Bolån i Sjömarken - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Sjömarken. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Sjömarken

Tomten är ca 1278 kvadratmeter

Tomten, BACKABO 2:126, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten BACKABO 2:126 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Sjöhagen

Människorna i Sjöhagen

Människorna i Sjöhagen

Unga barnfamiljer med höga inkomster och stora lån i nybyggda villor kring de större städerna

I Sjöhagen bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Borås kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (6%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är utförsåkning, golf, längdskidåkning, besöka sportevenemang, fotboll, gympa och workout, semestra i sverige, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning och segling.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 50% som högutbildade. 23% har gymnasieutbildning och 2% har endast grundskoleutbildning. 54% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 76%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 38 701 kr, vilket är 43% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 896 052 kronor i lån.

+43%

Skatteläget i Borås

För de som är folkbokförda på Skolvägen 27 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,31% (-0,34)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

33,032% (-0,14)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 31,0% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 58% fler röster än riksgenomsnittet.

L+58%

Bostadsmarknaden i Sjöhagen

i Sjöhagen pågår och planeras det för 34 lägenheter och snittpriset är 30 769 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 6 objekt till salu i Sandared

Just nu finns det 3 hyreslägenheter att byta till i närheten av Skolvägen. Snitthyran är 8 080 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

978 meter från adressen ligger Sjömarken Bibliotek.

Matbutiker och restauranger

Bara 14 minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Sjömarkens Godislada Kommanditbolag på Göteborgsvägen 26.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (123 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (158 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Sandareds Tennishall, sex minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Sjöhagen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Vapenlagen

Rapporterat måndagen den 11 januari kl 01:00

Två personer är gripna i samband med ett bråk i centrala Borås.

Vi blir larmade till en adress i stadsdelen Göta med anledning av ett bråk. Enligt initiala uppgifter är det två personer som har misshandlat en tredje. När första patrullen kommer fram hittar de en misshandlad person i trapphuset. Personen förs med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart. Polisen kan sedan gripa två personer misstänkta för grov misshandel. I samband med händelsen framkommer även uppgifter om ett vapen, varför en av de gripna även är misstänkt för grovt vapenbrott.

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 2 januari kl 07:40

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

00.39 Borås, brand Polis och räddningstjänst larmas till Björkhemsgatan i Sjöbo med anledning av att det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus där 30 personer är skrivna. Ingen person kommer till skada och räddningstjänsten släcker. Oklart vad som orsakat branden och ingen person befann sig i aktuell lägenhet där branden börjat. Polisen inleder en förundersökning gällande mordbrand och lägenheten spärras av i avvaktan på teknisk undersökning.  03.01 Göteborg, brand Polis och räddningstjänst larmas till Norra Säterigatan med anledning av att det brinner i tre parkerade bilar på platsen. I samband med att branden startade sågs en kille springa från platsen. Polisen skriver anmälan gällande skadegörelse genom brand. 06.20 Vänersborg, trafikolycka På E45 vid trafikplats Götered inträffar en singelolycka. Tre personer i bilen skadas lindrigt och körs till NÄL för kontroll.

Sammanfattning natt

Rapporterat torsdagen den 31 december kl 07:44

Godmorgon! Nedan följer ett urval av nattens händelser i regionen.

01.25 Personrån, Kasernvägen, Borås. En man ringer polis och uppger att han blivit rånad av för honom fyra okända män. De tillgriper hans pass, pengar, klocka och mobil. De fyra gärningsmännen lämnar därefter platsen i bil. Mannen har i samband med rånet blivit slagen, och polis kör honom till sjukhus för kontroll. Det finns ingen misstänkt. 02.06 Brand, Fiolgatan, Göteborg . Polis och räddningstjänst skickas till platsen, efter larm om två bilar som brinner på en parkering. Enligt räddningstjänst stor risk för spridning. Branden släcks, och förutom de två bilar som brunnit får en tredje brandskada. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättas. 04.21 Grov stöld av husvagn, Vetegatan, Sollebrunn . Polis skickas till platsen efter att ett kameralarm lösts ut från ett företag. En större husvagn tillgrips på platsen, och körs därifrån i okänd riktning. Strax därefter ringer väktare polis om en husvagn som körs mot Trollhättan. Polispatrull kommer i kapp ekipaget, som dock inte stannar på polisens stoppsignal. Ett förföljande inleds, varefter fordonet stannar. Två män grips som misstänkta för grov stöld. 04.32 Brand, Lasarettvägen, Trollhättan . Polis och räddningstjänst skickas till platsen, där en bil brinner. Räddningstjänst släcker branden, och polis upprättar en anmälan skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt. 05.10 Rattfylleri, väg 41, Skene. En personbil kör av vägen, och ner i diket. Föraren, en man, klarar sig utan skador, men visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri. Bilen bärgas från platsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
537%
SverigeSjöhagen

Brott jämfört med riket