facebook_pixelHovgårdsvägen 44D Västra Götalands Län, Sjövik - hitta.se
Hitta.se

Hovgårdsvägen 44D

443 45 Sjövik, Lerum Västra Götalands Län

Adress i Östad i Sjövik i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Hovgårdsvägen 44D.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 2017

Fastigheten på Hovgårdsvägen 44D är ett flerfamiljshus byggt 2017.

Bolån i Sjövik - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Sjövik. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Sjövik

Boendemiljön i Östad

Boendemiljön i Östad

I området kring Hovgårdsvägen 44 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 2010-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (49%).

Wikipediafoton från närområdet

Östads distrikt
Östads socken
Arkaresjön
Sjövik

Människorna i Östad

Människorna i Östad

Äldre och pensionerade singlar med medelinkomster i bostadsrätt i förort eller småstad

I Östad bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Lerums kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (9%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, följa populära tv-serier, hårvård, rida, alternativ hälsovård, meka med bilar, ishockey, motorsport, sticka och handarbeta och personbilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 20% som högutbildade. 34% har gymnasieutbildning och 19% har endast grundskoleutbildning. 22% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 199 kr, vilket är 22% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 169 683 kronor i lån.

-22%

Här i Lerum betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Hovgårdsvägen 44D gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,65% (-1,00)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,372% (-0,80)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 23,1% av rösterna.

Bostadsmarknaden i Östad

Just nu finns 3 objekt till salu i Sjövik

Just nu finns det 1 hyreslägenheter att byta till i närheten av hovgårdsvägen. Snitthyran är 9 000 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

92 meter från adressen ligger Björnens Naturförskola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (751 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (0 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Östad

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat onsdagen den 14 april kl 06:57

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen kommer Anna Göransson.

23:09, stöld, Alingsås Vi får in ett samtal om en person som har haft inbrott i sitt hus. Det ska ha skett under kvällen. Någon har brutit sig in via en altandörr och gått genom huset efter värdesaker. Oklart vad som har blivit stulet. En patrull upprättar en anmälan om grov stöld. 23:32, rån, Göteborg Vi får in ett larm om att maskerade personer springer in i en butik i Kortedala och sedan lämnat till fots. Ett antal patruller åker till platsen. Två gärningspersoner har rånat butiken på cigaretter. Enligt uppgift ska de ha visat ett pistolliknande föremål samt kniv. Inga uppgifter om personskador. Polis har sökt av området med bland annat hund. Men utan att anträffa några gärningspersoner. En anmälan är upprättad. 23:35, stöld, Trollhättan Vi får in ett larm om att någon har brutit sig in i en lägenhet. Lägenhetsinnehavaren ska i samband med detta hoppat ut genom ett fönster. Det är två gärningspersoner som tagit sig in i bostaden. De ska sedan ha försvunnit ut i ett närliggande skogsområde. Ett antal patruller åker till plasten och söker med bland annat hund, men utan att anträffa några gärningspersoner. Polis genomför en brottsplatsundersökning. Oklart vad som har försvunnit från bostaden. En anmälan om grov stöld är upprättad. 00:33, allmänfarlig ödeläggelse, Göteborg Vi får in flera samtal om en hög smäll på Danska vägen. Polis och räddningstjänst larmas till platsen. En entrédörr till en fastighet har fått skador. Inga uppgifter om personskador. Området kring dörren har varit avspärrat för teknisk undersökning. I nuläget är det inte fastställt vad det är som har detonerat. 00:38, rattfylleri, Skara En patrull stoppar en bil på E20 vid Glasbacken. Föraren, en man i övre 20-årsåldern, tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott. 02:354, stöld, Göteborg Vi får in ett larm om att ett tidningsbud har blivit hotad och rånad på ett antal paket på Engelbrektsgatan. Oklart vad paketen innehåller. Gärningspersonen ska sedan ha lämnat platsen. En patrull åker dit. Inga uppgifter om skador. Ingen misstänkt eller gripen för händelsen. Patrullen upprättar en anmälan om stöld.

Räddningsinsats

Rapporterat söndagen den 11 april kl 03:07

Larm om drunkningstillbud, Lerum.

Polis skickas till Vattenpalatset i Lerum, där räddningstjänst och ambulans arbetar med ett drunkningstillbud. 15.42 HLR har genomförts av ambulans och läkare på plats. Personen, en 7-årig pojke, är förd med ambulans till sjukhus. Polis arbetar i badhuset med att höra personal från badhuset och räddningstjänst.

Motorfordon, stöld

Rapporterat tisdagen den 6 april kl 03:03

Man i 35-årsåldern gripen i en stulen bil.

En man ser när hans företagsbil blir stulen vid tågstationen i Alingsås. Han vinkar till sig en bilist och får hjälp med att följa efter den stulna bilen samtidigt som han ringer polisen. En polispatrull får snabbt syn på bilen men när de ger stopptecken vägrar föraren att stanna. Ett förföljande startar som varar i 500-600 meter innan patrullen får stopp på bilen. Föraren, en man i 35-årsåldern, grips odramatiskt på platsen misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel och drograttfylleri.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
44%
SverigeÖstad

Brott jämfört med riket