facebook_pixelHovgårdsvägen 44D Västra Götalands Län, Sjövik - hitta.se
Hitta.se

Hovgårdsvägen 44D

443 45 Sjövik, Lerum Västra Götalands Län

Adress i Östad i Sjövik i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Hovgårdsvägen 44D.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 2017

Fastigheten på Hovgårdsvägen 44D är ett flerfamiljshus byggt 2017.

Bolån i Sjövik - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Sjövik. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Sjövik

Boendemiljön i Östad

Boendemiljön i Östad

I området kring Hovgårdsvägen 44 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 2010-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (49%).

Wikipediafoton från närområdet

Arkaresjön
Östads socken
Östads distrikt
Sjövik

Människorna i Östad

Människorna i Östad

Äldre och pensionerade singlar med medelinkomster i bostadsrätt i förort eller småstad

I Östad bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Lerums kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (9%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, följa populära tv-serier, hårvård, rida, alternativ hälsovård, meka med bilar, ishockey, motorsport, sticka och handarbeta och personbilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 20% som högutbildade. 34% har gymnasieutbildning och 19% har endast grundskoleutbildning. 22% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 199 kr, vilket är 22% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 169 683 kronor i lån.

-22%

Här i Lerum betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Hovgårdsvägen 44D gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,65% (-1,00)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,372% (-0,80)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 23,1% av rösterna.

Bostadsmarknaden i Östad

Just nu finns 2 objekt till salu i Sjövik

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

92 meter från adressen ligger Björnens Naturförskola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (751 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (0 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Östad

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Anträffad död

Rapporterat måndagen den 1 mars kl 01:16

I Mariedal utomhus vid en mast anträffas en död man.

Polis kommer till platsen och platsen spärras av för teknisk undersökning. Tekniker har varit på platsen och dörrknackning har genomförts i området. Polis har försökt att fastställa identitet på mannen men utan resultat i nuläget. Det går inte att utesluta att mannen blivit utsatt för ett grovt brott och därför inleds en förundersökning gällande dråp alternativt mord. Uppdatering: 15.30: Kroppen identifierad. Det rör sig om en man i 30-årsåldern hemmahörande i Alingsås kommun. Teknisk undersökning avslutad. Rättsmedicinsk undersökning kvarstår för att kunna fastställa dödsorsaken. Förundersökning kvarstår i avvaktan på rättsmedicinsk undersökning.  

Stöld

Rapporterat tisdagen den 16 februari kl 12:28

Vid Kristineholm är det två personer som är inne på en gård och stjäl kopparmetaller.

När de lämnar platsen i bil kommer ägaren och denne kan ringa till polisen som larmar ut bilen via regionsledningscentralen. På E20 vid Tollered får en polispatrull syn på bilen med personerna i. Det blir stopp och de två männen i bilen kan gripas. I bilen anträffas det stulna kopparmetallerna som tas i beslag. 

Detonation

Rapporterat måndagen den 15 februari kl 03:24

Detonation i flerfamiljshus, Bandtraktorgatan, Angered.

En explosion har ägt rum i anslutning till en bostad på Bandtraktorgatan i Angered i Göteborg. Vi har arbetat på platsen med ett stort antal enheter. Flera avspärrningar har gjorts i syfte att kunna utreda brott samt säkerställa att platsen är säker. Nationella bombskyddet har kallats in.  Vi söker efter en eller två gärningsmän som setts lämna platsen i samband med brottet. Vi arbetar därför intensivt med efterspaning av gärningsmän samt inre spaning och utredningsarbete. Brottet rubriceras i nuläget som allmänfarlig ödeläggelse. 05.55 Ingen person kom till skada vid explosionen. Avspärrningarna är hävda och inga misstänkta är ännu gripna.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
44%
SverigeÖstad

Brott jämfört med riket