facebook_pixelHöglandavägen 3A Västra Götalands län, Skövde - hitta.se
Hitta.se

Höglandavägen 3A

541 57 Skövde, Skövde Västra Götalands län

Adress i Skultorp i Skövde i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Höglandavägen 3A.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1953

Fastigheten på Höglandavägen 3A är ett flerfamiljshus byggt 1953.

Bolån i Skövde - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Skövde. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Skövde

Boendemiljön i Skultorp

Boendemiljön i Skultorp

I området kring Höglandavägen 3 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (26%).

Wikipediafoton från närområdet

Norra Kyrketorps distrikt
Norra Kyrketorps socken
Sjötorpasjön (Norra Kyrketorps socken, Västergötland)
Skultorps landskommun

Människorna i Skultorp

Människorna i Skultorp

Pensionärer med medelinkomster i äldreboende

I Skultorp bor 60% kvinnor och 40% män. Medelåldern i området är 57 år, vilket är högre än medelåldern i Skövdes kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (58%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är trav och galopp, hårvård, motorsport, prova nya produkter, lösa korsord eller sudoku, följa populära tv-serier, sticka och handarbeta, alternativ hälsovård, krukväxter och spela dataspel/tv-spel.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 14% som högutbildade. 17% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 7% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 59%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 918 kr, vilket är 30% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 909 559 kronor i lån.

-30%

Skatteläget i Skövde

För de som är folkbokförda på Höglandavägen 3A gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,86% (-0,79)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,582% (-0,59)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 30,8% av rösterna.

Bostadsmarknaden i Skultorp

Just nu finns 19 objekt till salu i Skulltorp

Det har sålts 45 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 16 063 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 11 435 kr/m2 och går upp med 161.68 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

390 meter från adressen ligger Gullvivans förskola.

Matbutiker och restauranger

På gångavstånd ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Skultorp på Klagstorpsvägen 6.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (676 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (107 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Skultorp

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, smitning från

Rapporterat söndagen den 11 april kl 07:52

Personbil i singelolycka, väg 2747 Lerdala.

Polis skickas till väg 2747 Lerdala, där en personbil kört av vägen. När polis anländer finns ingen förare kvar på platsen. En anmälan smitning från trafikolycksplats skrivs.

Brand

Rapporterat fredagen den 9 april kl 12:26

En brand i ett flerfamiljshus i Skara.

Polisen fick larm via SOS ALARM om en brand i en lägenhet på Klostergatan i Skara. Inga uppgifter om personskador, räddningstjänsten arbetar med att släcka branden. Polis på plats får uppfattning om att det ska handla om en brand som startat i köket i samband med fritering av mat. Anmälan om allmänfarlig vårdslöhet kommer att upprättas.

Stöld/inbrott

Rapporterat söndagen den 4 april kl 12:13

Vi får in ett samtal om inbrott i ett hus.

En inringare kontaktar polisen och uppger att det under helgen har varit inbrott i ett hus på en adress i Hjo. Polis åker till den aktuella adressen och kan konstatera att någon har brutit sig in i huset via ett fönster. Tekniker undersöker platsen. Oklart vad som eventuellt har blivit stulet, men en anmälan om stöld genom inbrott är upprättad.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
139%
SverigeSkultorp

Brott jämfört med riket