facebook_pixelHenrik Gjutares Gata 30B Västra Götalands län, Skövde - hitta.se
Hitta.se

Henrik Gjutares Gata 30B

541 49 Skövde, Skövde Västra Götalands län

Adress på Norrmalm i Skövde i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Henrik Gjutares Gata 30B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1957

Fastigheten på Henrik Gjutares Gata 30B är ett flerfamiljshus byggt 1957.

Bolån i Skövde - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Skövde. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Skövde

Boendemiljön på Norrmalm

Boendemiljön på Norrmalm

I området kring Henrik Gjutares Gata 30 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1940- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (36%).

Wikipediafoton från närområdet

Skövde stadsmuseum
Gudhems och Kåkinds tingslag
Havstenasjön
Skövde stad

Människorna på Norrmalm

Människorna på Norrmalm

Unga medelinkomsttagare i bostadsrätt i etablerade förortsområden utanför storstad

På Norrmalm bor 43% kvinnor och 57% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Skövdes kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (8%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, utförsåkning, styrketräning, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utrikespolitik, jämställdhetsfrågor, film, datorer och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 31% som högutbildade. 35% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 26% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 68%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 333 kr, vilket är 21% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 719 465 kronor i lån.

-21%

Skatteläget i Skövde

För de som är folkbokförda på Henrik Gjutares Gata 30B gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,86% (-0,79)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,582% (-0,59)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 30,8% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 113% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+113%

Bostadsmarknaden på Norrmalm

Norrmalm pågår och planeras det för 276 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 25 objekt till salu i Norrmalm

Just nu finns det 2 hyreslägenheter att byta till i närheten av Henrik Gjutares Gata. Snitthyran är 6 448 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

825 meter från adressen ligger Montessoriskolan i Skövde.

Matbutiker och restauranger

Bara nio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Forum Kök & Café på Nolhagavägen 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Libanon Meze Bar och Wallermans i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (381 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tre minuters gångväg (365 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Arena Skövde, nio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Norrmalm

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, personskada

Rapporterat onsdagen den 17 februari kl 08:56

På länsväg 194 är en buss och en personbil inblandade i en olyckan.

Olyckan har inträffat i höjd med Forsby kyrka och enligt SOS är sex personer inblandade. Det är oklart om det är några personskador. Räddningstjänst, ambulans samt polis larmade till platsen. 21.05 Föraren av bilen, en kvinna, är förd till sjukhus för kontroll och provtagning då hon misstänks vara påverkad.

Inbrott

Rapporterat onsdagen den 17 februari kl 10:10

Vi får larm ett inbrott i en källare. Polis åker till platsen och griper kort därefter en gärningsperson.

En anmälare ringer och uppger att han har haft inbrott i källaren. En gärningsperson ska enligt uppgift slagit sönder ett fönster och fått med sig verktyg, som han sedan slänger in i en annan trädgård. Mannen ska därefter gått runt på grannens tomt. Ett antal enheter åker till platsen och söker i området med bland annat hund. En patrull hör ljud från ett garage på adressen och gör en kontroll. Där griper de en man i 20-årsåldern misstänkt för stöld alternativt försök till stöld genom inbrott. Läs mer om hur du kan skydda dig mot bostadsinbrott på polisen.se

Trafikolycka, singel

Rapporterat tisdagen den 16 februari kl 08:49

Singelolycka med personbil vid Södra Ryd.

Enligt SOS så har en personbil av okänd anledning voltat på länsväg 200 och ligger på taket vid Horsåsrondellen. Oklart vad det gäller personskador. Räddningstjänst, ambulans och polis har larmats till platsen. Kl 21.02: Polis på plats. Föraren, en kvinna uppger att hon väjt för ett rådjur och kanat av vägen. Föraren mår bra men avförs med hjälp av ambulans till sjukhus för kontroll. Inga brottsmisstankar.  

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
139%
SverigeNorrmalm

Brott jämfört med riket