Hitta.se

Långgatan 20

541 30,Skövde,Skövde Västra Götalands län

Bolån i Skövde - räkna på din boendekostnad

Genomsnittlig ränta föregående månad (jan 2023) för ett bolån med 3 månaders bunden ränta: 3.70%.

Räkna på ditt bolån!

Bolåneräntan du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 3.76% (jan 2023).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 3 mån bunden ränta på 3.70% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 926 542 kronor och den första avbetalningen är 4 750 kronor.

Nordea Logo
Bolån i Skövde

Boendemiljön i Långgatan 20

Boendemiljön i Långgatan 20

Långgatan 20 ligger i Skövde

I området kring Långgatan 20 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1980- och 1990-talet.

Boendemiljön i Långgatan 20

Drönarfoton över Skövde Centrum

En drönare har flugit över Skövde Centrum och tagit drönarbilder med 360° helikopterperspektiv. Se bilder över Skövde Centrum eller kolla om ditt hus finns med.

Vårdcentraler och apotek i närheten av Långgatan 20

210 meter från bostaden ligger apoteket LloydsApotek.

Närmaste vårdcentral är Doktor24 som ligger på Torggatan 15.

Hela Sveriges apotek

Apoteket finns här för dig, dina nära och kära, ditt kvarter och din stad, ja, hela Sverige. Och var du än möter oss, kan du lita på att Apoteket gör allt för att du ska må bra.

Handla här
Apoteket logo
Apoteket logo
Advertisement

Människorna i Långgatan 20

Människorna i Långgatan 20

Medelinkomsttagande singelhushåll i hyresrätt i förort till stora och medelstora städer

Vanliga intressen är följa populära tv-serier, skönhetsvård, teater, film, astrologi, hårvård, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, ungdomskultur och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Långgatan 20 har 11% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 5% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 50% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 52%.

I Skövde Centrum är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 27 362 kr, vilket är 0% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 494 020 kr i lån.

+1%

Här i Skövde betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är 0,6 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,86% (-0,79)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,582% (-0,59)

Låg medelålder i området

Medelåldern i området är 44 år, vilket är lägre än medelåldern i Skövdes kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (20%) är lägre än i resten av kommunen.

Moderaterna är ovanligt starka i Skövde Centrum

I valdistriktet röstar man borgerligt. Moderaterna får 26% fler röster än riksgenomsnittet. Socialdemokraterna är största parti med 26.4% av rösterna.

M+26%

Bostadsmarknaden i Skövde Centrum

Nyproduktion i närheten av Skövde CentrumBooli.se logo

i Skövde Centrum pågår och planeras det för 84 lägenheter. Se alla här

Köp bostad Norrmalm
Planerad

Norrmalm

Tillträde: Planerat

Köp bostad Radhus
Planerad

Radhus

Tillträde: Planerat

15 bostäder

Köp bostad Diana
Planerad

Diana

Tillträde: Planerat

10 bostäder

Köp bostad Brf Boulognerskogen
Planerad

Brf Boulognerskogen

Tillträde: Planerat

Köp bostad Brf Boulognersjön
Säljstartat

Brf Boulognersjön

Tillträde: Under försäljning

59 bostäder

47 lediga bostäder

206 objekt till salu i Skövde Centrum

Just nu finns 206 objekt till salu i Norrmalm

Köp bostad på Tungatan 2A

Räkna på ditt bolån

Nordea logo
Köp bostad på Repslagaregatan 4

Räkna på ditt bolån

Nordea logo
Köp bostad på Repslagaregatan 1D

Räkna på ditt bolån

Nordea logo
Köp bostad på Staketgränd 1

Räkna på ditt bolån

Nordea logo
Köp bostad på Mörkegatan 3C

Räkna på ditt bolån

Nordea logo

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

818 meter från adressen ligger Montessori Skövde.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara åtta minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Direkten Sekunden på Kavelbrovägen 7.

Lockas man av restaurangbesök finns Skövde Spice N' Rice och Subway i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (337 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Kyrkparken, ligger ca två minuters gångväg (115 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, FysioCenter i Skövde, 6 cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Långgatan 20

Uppdateringarna presenteras av Verisure

Du kan skydda din bostad med inbrotts- och brandlarm. Uppkopplat till larmcentral dygnet runt. Testa vilket hemlarm som passar dig och räkna ut ditt pris.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat tisdagen den 21 mars kl 07:00

Dagens presstalesperson är på plats. Här följer ett urval av nattens händelser.

00:57, Skövde, drograttfylla Vid en kontroll visar föraren av en personbil, en man i 20-årsåldern, tecken på att vara påverkad. Mannen får följa med för provtagning. En anmälan om misstänkt drograttfylla och ringa narkotikabrott upprättas. 04:19, Göteborg, rattfylla Ett larm kommer in om att ordningsvakter har gripit en uppenbart berusad man i 45-årsåldern som hade satt sig i sin bil och börjat köra. Polis kommer till platsen. Mannen får följa med för provtagning, misstänkt för grovt rattfylleri.

Bedrägeri

Rapporterat fredagen den 24 mars kl 19:11

Bedrägeri  på äldreboende vid Billingen (Åldringsbrott). Varning för denna typ av brott i området kring Skövde

Polisen får vetskap om att två män ska ha besökt äldreboendet på Ekängsvägen. Männen ska ha uppgivit att de är poliser tagit sig in till en kvinna född -29. och tillgripit hennes smycken. En anhörig till kvinnan har fått vetskap och larmar polisen.Bottet ska ha inträffat ca kl 18.10. Kl 19.01 : Polis på plats. Förundersökning inledd med rubricering grov stöld. Polisen har genomfört brottsplatsundersökning och förhör. Ingen gripen. Flera brott av samma typ kan ha inträffat under kvällen i området kring Skövde. Polisen vill varna för denna typ av händelser och ser gärna att man ringer in iakttagelser av personer eller fordon som kan vara aktuella. Ring 114 14 eller vid pågående brott 112.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat söndagen den 12 mars kl 08:00

Dagens presstalesperson är på plats. Här följer ett urval av nattens händelser.

04:43, rån, Göteborg Vi får larm om att två personer har blivit misshandlade av ett flertal gärningspersoner vid Lorensbergsgatan. I samband med misshandeln blir den ena personen rånad på sin mobiltelefon. Gärningspersonerna lämnar i riktning mot Brunnsparken. Polis och ambulans åker till platsen. Ambulanspersonalen tittar till de två personerna. Inget behov av vidare vård enligt uppgift. Patrullen upprättar en anmälan om misshandel samt rån. 03:54, brand, Falköping Vi får larm om en brand i ett garage på Allagatan. Polis, räddningstjänst åker till platsen. Det har varit kraftig rökutveckling i samband med branden. Två personer har fått rökskador, enligt uppgift och en av dem är förd till sjukhus. Boende evakueras och man har öppnat en evakueringslokal. Området runt garaget är avspärrat. Uppdatering: En anmälan om mordbrand är upprättad. 02:48, rattfylleri, Skövde En person larmar polis med anledning av att föraren av en personbil kör vingligt i centrala Skövde. Polis åker till platsen och får syn på bilen. Föraren kör mot Arenabadet, där han krockar med en snödriva. Han kör vidare mot brandstationen och vidare mot Norrmalm, där det blir stopp och patrull kan kontrollera föraren. Han omhändertas misstänkt för grovt rattfylleri. Inga uppgifter om personskador. 20:49, skadegörelse, Mark Vi får larm om att några gärningspersoner slår sönder rutor på en skola på Backagårdsgatan. Polis åker till platsen. Inga gärningspersoner kvar. Patrullerna söker i området med bland annat hund, men utan resultat. En anmälan om skadegörelse är upprättad. 20:25, rån, Göteborg En man blir rånad på tillhörigheter och sin bil i anslutning till Kryddpeppargatan. Ett flertal gärningspersoner har enligt uppgift hotat mannen och lämnat i hans bil. Polis larmas till platsen och söker i området med bland annat hundpatrull, dock utan resultat. Inga uppgifter om fysiska skador eller ambulansbehov. Anmälan om rån, olaga frihetsberövande, övergrepp i rättssak samt grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel är upprättad.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
139%
SverigeLånggatan 20

Brott jämfört med riket