Körsbärsvägen 6 Västra Götalands län, Sparsör - hitta.se

Körsbärsvägen 6

513 50 Sparsör, Borås Västra Götalands län

Adress i Sparsör i Sparsör i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Körsbärsvägen 6.

Hitta hit

En villa byggd 1965

På adressen finns en villa byggd 1965. Huset är 125 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Sparsör.

36 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 36 personer in.

Räkna på ditt bolån i Sparsör. Ansök och få individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!
area_nearby_house_plot

Tomten är ca 992 kvadratmeter

Tomten, GINGRI-KIL 1:93, är mindre än andra tomter i området.

Det finns inga bygglovsansökningar registrerade på bostaden.

Boendemiljön i Sparsör

housing_info

Området kring Körsbärsvägen 6 består till 88% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 60- och 70-talet.

Sextiotalshusen har ofta fasad i tegel, trä eller en kombination av båda materialen. En del hus är byggda i vinkel och har fönsterluckor för utsmyckning. Sjuttiotalet är det årtionde då det byggdes flest hus i Sverige. En del hus är inspirerade av dansk arkitektur och vanliga byggnadsmaterial är mexitegel kombinerat med träpanel.

Wikipediafoton från närområdet

Åsikter om Körsbärsvägen 6

Vad tycker du om Körsbärsvägen 6?

Människorna i Sparsör

area_interests

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

I Sparsör bor 49% kvinnor och 51% män. Vanliga intressen är motorcyklar, meka med bilar, motorsport, arbeta i trädgården, trav och galopp, energisparande, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida och bild-/ljudanläggningar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Sparsör har 28% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 30% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 40% som högutbildade. 48% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 44% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 85%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 031 kr, vilket är 15% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 148 439 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-15%

Skatteläget i Borås

För de som är folkbokförda på Körsbärsvägen 6 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,31(-0,34)

11,48(0,20)

0,242(0,00)

Summa

33,032(-0,14)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 28,6% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 71% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+71%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Ford i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i Sparsör

Just nu finns 2 objekt till salu i Fristad

Det har sålts 1 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 18 650 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 16 666 kr/m2 och går upp med 11.90 %.

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor, en grundskola och sex gymnasieskolor i närheten

144 meter från adressen ligger Kröklingegårdens förskola.

Närmaste grundskola är Fristadskolan 7-9 (2 226 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är LBS i Borås (8 892 meter), som är en kommunal skola.

area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (624 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (55 meter) från adressen.

Arbetsmarknaden i Sparsör

Jobb i närheten

Just nu finns det 969 lediga jobb i Borås, vilket motsvarar 100% av alla lediga jobb i Västra Götalands län. Bland annat söker man:

- Universitets- och högskolelektor

- Sjuksköterska, grundutbildad

- Ledande montör, el

- Redovisningsekonom

- Systemutvecklare/Programmerare

Exempel på företag som anställer just nu:

- Uppsala universitet, Medicinska och farmaceutiska vetenskapsområdet

- Region Uppsala

- Save by Solar

- Randstad AB

- CAPTO HR AB

100%
Västra Götalands länBorås

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Sparsör

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 13 september kl 01:02

På E6 Kallebäcksmotet är en personbil och en lastbil inblandade i en olycka.

Olyckan har skett i riktning mot Borås. Enligt uppgifter från platsen är en person kvar i personbilen, polispatrull är på väg. I nuläget finns inga uppgifter om personskador.

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 11 september kl 06:53

Det har varit en normal natt och förutom sprängningen vid Bankomaten i Borås har inga större händelser rapporterats till polisen.

22.44 Göteborg, bilbrand Vid Ejdergatan i Olskroken är mdet en person som krossar en ruta på en parkerad bil och slänger in någon brännbar vätska i bilen och tänder på. Polisen skriver en anmälan gällande skadegörelse. 23.02 Borås, rånförsök Vid Bergslenagatan på Knalleland är det några killar som försöker tilltvinga sig en elcykel av en man. Denne vägrar att lämna ifrån sig cykeln och blir då slagen i ansiktet. Killarna springer från platsen och mannen var inte i behov av sjukhusvård. 23.33 Skara, inbrott Vid Rödjorna grips två personer under pågående inbrott på en anläggning. 01.36 Vänersborg, inbrottsförsök Två personer observeras av vittnen när de försöker ta sig in i Vassbottens Bils lokaler. När polis kommer till platsen konstateras att en ruta är krossad men ingen har varit inne i lokalen. Näre rutan krossades utlöstes larmet som troligvis skrämde tjuvarna. 01.44 Borås, försök till Grov Stöld Ett flertal personer hör en hög smäll vid Sjöbo Torggata och larmar polisen. Det visar sig att någon har sprängt Bankomaten vid Swedbank i ett försök att komma åt kontanter utan att lyckas. Bankomaten är kraftigt demolerad och det har varit rökutveckling på platsen. En yngre man grips i närområdet på en moped som varit synlig vid platsen. När mannen greps var det en annan person som sprang från mopeden. Mopeden, en telefon och kläder tas i beslag. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning. 

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 4 september kl 06:36

God morgon! Nedan följer ett urval av nattens händelser i länet.

22.36 Brand, Distansgatan, Göteborg. Polis och räddningstjänst skickas till platsen efter larm om brand i en container. Branden släcks, och polis upprättar en anmälan skadegörelse genom brand. 23.07 Rån, Borås. Anmälare uppger att han blivit rånad av två för honom okända gärningsmän. Genom att hota honom med kniv samt knuffat honom, har gärningsmännen tvingat till sig hans kontokort. Han har inte fått några fysiska skador i samband med rånet. 23.40 Brand, Gärdhemsvägen, Trollhättan. Två personbilar brinner, och polis samt räddningstjänst larmas till platsen. Branden släcks, och en anmälan skadegörelse genom brand upprättas. 23.44 Brand, Stubbekasvägen, Dals-Ed. Polis och räddningstjänst larmas till platsen efter larm om brand i en byggnad. Det ska brinna i taket, och branden misstänks vara anlagd. Branden har inte medfört några personskador, men platsen spärras av i väntan på teknisk undersökning. En anmälan gällande mordbrand skrivs. 01.57 Brand, Lextorpsvägen. Polis och räddningstjänst skickas till platsen, efter larm om bilar som brinner. Två personbilar uppges brinna, och en anmälan skadegörelse genom brand upprättas. 04.10 Rattfylleri, Herkulesgatan, Göteborg. Polispatrull stoppar en personbil för kontroll. Bilen är avställd, och föraren, en kvinna, visar tecken på påverkan av narkotika, samt saknar körkort. Hon tas med för provtagning och fortsatt utredning, misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning samt brott mot knivlagen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
21%
SverigeSparsör

Brott jämfört med riket