facebook_pixelFågelö Fågelö Gård 1 Västra Götalands län, Torsö - hitta.se
Hitta.se

Fågelö Fågelö Gård 1

542 91 Torsö, Mariestad Västra Götalands län

Adress på Torsö i Torsö i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Fågelö Fågelö Gård 1.

Hitta hit

Bolån i Torsö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Torsö. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Torsö

Boendemiljön på Torsö

Människorna på Torsö

Människorna på Torsö

Äldre och pensionerade medelinkomsttagarpar utan barn i villa utanför småstäder

På Torsö bor 44% kvinnor och 56% män. Medelåldern i området är 44 år, vilket är lägre än medelåldern i Mariestads kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (38%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är krukväxter, lösa korsord eller sudoku, arbeta i trädgården, jakt, antikviteter, trav och galopp, energisparande, kungligheter, sticka och handarbeta och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 33% som högutbildade. 35% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 26% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 61%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 584 kr, vilket är 17% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 261 867 kronor i lån.

-17%

Skatteläget i Mariestad

För de som är folkbokförda på Fågelö Fågelö Gård 1 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,26% (-0,39)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,982% (-0,19)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 27,6% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 41% fler röster än riksgenomsnittet.

C+41%

Bostadsmarknaden på Torsö

Just nu finns 1 objekt till salu i Torsö

Det har sålts 4 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 7 887 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 7 730 kr/m2 och går upp med 1.70 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (351 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (0 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Torsö

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rattfylleri

Rapporterat fredagen den 22 januari kl 10:46

På Magasinsgatan stoppas en bilist för kontroll.

Föraren, en man i 30-årsåldern, misstänks vara påverkad och tas med för provtagning.

Brand

Rapporterat torsdagen den 14 januari kl 08:05

Brand i villa, Fredsberg.

Polis skickas till Fredsberg efter larm via SOS om brand i villa. Det finns initialt inga ytterligare uppgifter om händelsen. 20.03 Det är boende själv i villan som ringer in om branden, som enligt uppgift från inringaren startat i samband med eldning i kamin. Branden har inte medfört att någon person har fått några skador, men villan är övertänd. 21.34 Det finns ingen misstanke om brott i samband med branden.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 12 januari kl 03:40

Ett flertal fordon inkl. lastbilar ska vara involverade i en kollision på E20 vid Hova enligt SOS.

Olyckan ska enligt SOS ha inträffat på E 20 i höjd med Otterslätten, riktning Lyrestad. Oklart om det finns personskador. Räddningstjänst, ambulans och polis åker till platsen. Enligt SOS så kan orsaken till olyckan vara halka i området. Uppgifter från olyckan talar om att tre lastbilar och fyra personbilar ska vara involverade. Det finns personskador, men inga allvarliga. För närvarande inte känt hur många personer som avförts från platsen till sjukhus. Kl 16.09: Polisen på plats. Enligt polis på plats så handlar det om tre lastbilar och ett antal personbilar, möjligen tre till fyra som är skadade på plats. Det finns ännu inga uppgifter om hur många eventuellt skadade som körts från platsen. Ingen uppges dock vara allvarligt skadad. Vägen helt avstängd för tillfället men förväntas att delvis kunna öppnas om ca 30 minuter, växelvis. Trafikdirigering ska påbörjas så fort det går. Det samma gäller även bärgningsarbete. Kl 17.45: Polisen har rapporterat in att tre lastbilar har varit med om olyckan och totalt fyra personbilar. En rapport skrivs där man kommer att misstänka en eller flera förare för att man inte hållit lagstadgat avstånd till framförvarande fordon, det är dock oklart i nuläget vem eller hur många som kan misstänkas för brott. Det kommer att utredas.   Då det gäller skadeläge och totalt antal avförda från platsen så har det inte avrapporterats.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
5%
SverigeTorsö

Brott jämfört med riket