facebook_pixelVitklövern 5J Västra Götalands län, Torslanda - hitta.se
Hitta.se

Vitklövern 5J

423 33 Torslanda, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Torslanda i Torslanda i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Vitklövern 5J.

Hitta hit

Ett radhus byggt 1965

På adressen finns ett radhus byggt 1965. Huset är 122 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Torslanda.

Bolån i Torslanda - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Torslanda. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Torslanda

Tomten är ca 298 kvadratmeter

Tomten, TORSLANDA 45:75, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten TORSLANDA 45:75 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Torslanda

Människorna i Torslanda

Människorna i Torslanda

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

I Torslanda bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (32%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är utförsåkning, golf, längdskidåkning, besöka sportevenemang, fotboll, gympa och workout, semestra i sverige, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning och segling.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 26% som högutbildade. 33% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 34% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 62%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 32 725 kr, vilket är 21% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 649 071 kronor i lån.

+21%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Vitklövern 5J gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 24,9% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 28% fler röster än riksgenomsnittet.

L+28%

Bostadsmarknaden i Torslanda

i Torslanda pågår och planeras det för 80 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 19 objekt till salu i Centrum

Det har sålts 100 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 42 626 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 36 475 kr/m2 och går upp med 166.57 %.

Just nu finns det 4 hyreslägenheter att byta till i närheten av Vitklövern. Snitthyran är 6 949 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

1 163 meter från adressen ligger Rödluvan Ek för.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är ICA Maxi Torslanda på Gamla Flygplatsvägen 60.

Lockas man av restaurangbesök finns Torslanda Thaikök och Charlottenberg Trading Co i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tio minuters gångväg (1086 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (110 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Torslanda

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Arbetsplatsolycka

Rapporterat måndagen den 1 mars kl 01:04

Vid Torshamnen inträffar en olycka som kommer att utredas som arbetsplatsolycka med dödlig utgång.

I samband med att mannen besiktigar broar vid Torshamnen blir han klämd mellan en båt och en bro. Han körs till sjukhus och där konstateras det att mannen avlidit av sina skador. Platsen spärras av för teknisk undersökning och en förundersökning gällande arbetsplatsolycka inleds.

Stöld

Rapporterat torsdagen den 25 februari kl 03:47

Stulna datorer, man gripen, Torslanda torg.

Tre personer får sina datorer tillgripna från ett grupprum på Chalmers. En av dem kan dock följa sin tillgripna dator via en GPS-funktion. Den positionerar till en busshållplats på Östra Hamngatan. Därefter rör den sig, troligen med buss eller spårvagn, vidare på Stampgatan, för att sedan stanna på Kortedala Torg. Polis skickas för att lokalisera de tillgripna datorerna. Positioneringen rör sig under tiden åter mot Centralstationen, därefter vidare till Hjalmar Brantningstorget. Det är dock mycket fordon i rörelse, och svårt för polis att lokalisera på vilket fordon, buss eller spårvagn, datorerna befinner sig på.  Positioneringen rör sig vidare i linje med Vågmästareplatsen, där den skulle kunna färdas ombord på svart express. När bussen stannar på Torslanda torg positionerar den tillgripna datorn detsamma. Polispatrull kan strax därefter stoppa den aktuella bussen, och en man kontrolleras. De tillgripna datorerna anträffas i anslutning till honom. Han grips som misstänkt för stölden, och de tre datorerna återlämnas därefter till sina ägare.

Räddningsinsats

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 10:28

Läckage av brandfarlig vätska från godståg i Skandiahamnen.

Räddningstjänsten är på plats och ska undersöka läckaget. Polisen är behjälplig med att spärra av vägar i området för att räddningstjänsten ska kunna jobba ostört. Just nu är vägen Nordatlanten avstängd. Inga personskador. I övrigt hänvisas frågor till räddningstjänsten.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
154%
SverigeTorslanda

Brott jämfört med riket