facebook_pixelAlbertsvägen 24 Västra Götalands län, Trollhättan - hitta.se

Albertsvägen 24

461 57 Trollhättan, Trollhättan Västra Götalands län

Adress i Strömslund i Trollhättan i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Albertsvägen 24.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1943

Fastigheten på Albertsvägen 24 är ett flerfamiljshus byggt 1943.

Bolån i Trollhättan - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Trollhättan. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Trollhättan

Boendemiljön i Strömslund

Boendemiljön i Strömslund

I området kring Albertsvägen 24 bor många i villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1940- och 1930-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (12%).

Wikipediafoton från närområdet

Strömslundstornet
Trollhättefallen
Immanuelskyrkan, Trollhättan
Oscarsbron

Människorna i Strömslund

Människorna i Strömslund

Yngre singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i förorter kring de större städerna

I Strömslund bor 55% kvinnor och 45% män. Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Trollhättans kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (19%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, prova nya produkter, trav och galopp, konst, skönhetsvård, ungdomskultur, foto/film, pyssla, film och djuretiska frågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 34% som högutbildade. 36% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 33% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 67%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 27 139 kr, vilket är lika mycket som i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 885 565 kronor i lån.

0%

Skatteläget i Trollhättan

För de som är folkbokförda på Albertsvägen 24 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,56% (-0,09)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

33,282% (0,11)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 28,3% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 41% fler röster än riksgenomsnittet.

L+41%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Renault i området.

Toyota
Renault

Bostadsmarknaden i Strömslund

i Strömslund pågår och planeras det för 221 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 17 objekt till salu i Trollhättan

Det har sålts 100 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 26 909 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 24 620 kr/m2 och går upp med 50.97 %.

Just nu finns det 1 hyreslägenheter att byta till i närheten av Albertsvägen. Snitthyran är 3 800 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor och en grundskola i närheten

284 meter från adressen ligger Toppluvans Förskola.

Närmaste grundskola är Strömslundsskolan (376 meter), som är en kommunal skola med ca 578 elever i årskurserna 1-9. Här har 88% av lärarna lärarexamen och det går 15 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara åtta minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Albertsvägen 77.

Lockas man av restaurangbesök finns Pasion Tapas & Wines i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (506 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Eddaparken, ligger ca en minuts gångväg (139 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Arena Älvhögsborg, elva minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Strömslund

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Skadegörelse

Rapporterat måndagen den 30 november kl 01:05

Sönderslagen ruta till klubbstuga Djupedalen.

Polis skickas till Djupedalen efter samtal från en inringare om en sönderslagen ruta till en klubblokal, och dörr som har brytmärken. Inringaren har sett misstänkt lämna platsen till fots ut i skogen, där hundpatrull börjar spårningsarbetet. Hunden får bra spår men leder inte fram till att misstänkt anträffas.

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 17 november kl 07:12

Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler.

00:17 Trollhättan. Tre gärningsmän har enligt uppgift tänt eld på tre parkerade bilar på Slåttervägen i Kronogården. Ytterligare två bilar har fått värmeskador i samband med detta. Inga gripna i nuläget.    00:28 Borås. Explosion på Ängsjövägen i Rydboholm. När patrull kom till platsen kunde det konstateras att dörren till en bostad var skadad av explosionen. Anmälan skrivs om allmänfarlig ödeläggelse. Ingen gripen i nuläget. Uppdatering 10:03 Borås. Polisens tekniker är på plats och har påbörjat en tekniskundersökning av platsen.    01:08 Göteborg. En man stoppas av polispatrull på Axel Odhners gata i Högsbo och misstanke uppstår om förberedelse till stöld av katalysatorer, varpå mannen grips. Vissa beslag säkras ur mannens fordon.   01:26 Göteborg. Tre bilar antändes på Byvädersgatan i Biskopsgården larm inkom genom SOS alarm. Branden misstänks vara anlagd varför en anmälan om skadegörelse genom brand är upptagen. Ingen gripen.     02:34 Falköping. Brand i bostadshus på Norra Kungsgatan i Floby. När patrullen kommer fram är lägenheten övertänd, efter samtal med räddningstjänsten uppstår misstankar om grov mordbrand, anmälan skrivs. En person gripen i nuläget.   

Trafikolycka, personskada

Rapporterat måndagen den 16 november kl 07:28

På E45 vid Överby har en bilist kört in i vajerräcket.

Det är i nuläget oklart om det är några personskador. Polis på väg till platsen. 19.50 Trafikolycka utan misstanke om brott. Inga uppgifter om att någon kommit till skada.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
215%
SverigeStrömslund

Brott jämfört med riket