Grantäppevägen 10 Västra Götalands län, Trollhättan - hitta.se

Grantäppevägen 10

461 58 Trollhättan, Trollhättan Västra Götalands län

En villa byggd 2005

På adressen finns en villa byggd 2005. Huset är 283 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Strömslund.

18 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 18 personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen18 st

Värderingen är 23 745 kr/m²

Villan på Grantäppevägen 10 värderas till ca 6 720 000 kr (23 745 kr/m²). Värderingen har dock låg precision.

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

6 720 000 krLåg precision

Tomten är ca 891 kvadratmeter

Tomten, SKOGSEKEN 5, är större än andra tomter i området.

Det finns en bygghändelse kopplad till bostaden.

Boendemiljön i Strömslund

Området kring Grantäppevägen 10 består till 78% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda kring millennieskiftet och 70-talet.

Husen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil och är anpassade efter husbyggarens individuella önskemål och smak. Trender som går att se är nyfunktionalism och hus i New England-stil. Husen byggda andra halvan sextiotalet och första delen av sjuttiotalet präglas ofta av det så kallade miljonprogrammet som innebar att husen byggdes i en mer enformig arkitektur med mindre fönster.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Grantäppevägen 10

Vad tycker du om Grantäppevägen 10?

Människorna i Strömslund

Medelålders flerbarnsfamiljer med goda inkomster i villaförorter

I Strömslund bor 48% kvinnor och 52% män. Vanliga intressen är utförsåkning, golf, längdskidåkning, besöka sportevenemang, fotboll, gympa och workout, semestra i sverige, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning och segling.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Strömslund har 26% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 31% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (24%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 54% som högutbildade. 39% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 47% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 89%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 38 064 kr, vilket är 40% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 050 315 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

+40%

Evenemang och nöjen i närheten av Strömslund

ticketmaster-logo
MASKERADBALSMORDET 1789Festsalen Folkets Hus2019 M04 27Visa mer
DIN JÄVLA FEGIS!Vänersborgs Teater2019 M03 29Visa mer
Celtic Night of song and danceVänersborgs Teater2019 M05 04Visa mer
Wadenbrandt & Sweden Symphony OrchestraVänersborgs Teater2019 M10 12Visa mer

Skatteläget i Trollhättan

För de som är folkbokförda på Grantäppevägen 10 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,56(-0,09)

11,48(0,20)

0,242(0,00)

Summa

33,282(0,11)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,1% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 31% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+31%

Bilägande

Man kör gärna Saab och Volvo i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola, två grundskolor och nio gymnasieskolor i närheten

436 meter från adressen ligger Toppluvans Förskola.

Närmaste grundskola är Strömslundsskolan Förskola (742 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Folkuniversitetets gymnasium i Trollhättan (1 507 meter), som är en kommunal skola.

Matbutiker och restauranger

Bara tio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Albertsvägen 77.

Lockas man av restaurangbesök finns Strandgatans Bistro och Pasion Tapas & Cocktail's i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (959 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Eddaparken, ligger ca fem minuters gångväg (552 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Arena Älvhögsborg Simhall, fem minuters cykelväg från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Idrottsföreningar & Idrottsförbund, Teknik - Konsulter & Analyser, Byggprojektering & Byggkonstruktion, Industriautomation och Sport- & Idrottsanläggningar.

Idrottsföreningar & Idrottsförbund
Teknik - Konsulter & Analyser
Byggprojektering & Byggkonstruktion
Industriautomation
Sport- & Idrottsanläggningar

Arbetsmarknaden i Strömslund

Jobb i närheten

Just nu finns det 330 lediga jobb i Trollhättan, vilket motsvarar 35% av alla lediga jobb i Västra Götalands län. Bland annat söker man:

- Account manager

- Besiktningstekniker, bilprovning

- Systemutvecklare/Programmerare

- Undersköterska, vård- o specialavd. o mottagning

- Sjuksköterska, grundutbildad

Exempel på företag som anställer just nu:

- Key Solutions

- DEKRA Automotive AB

- Framtiden AB

- NU - sjukvården , Område I

- NU - sjukvården , Område I , Specialistmedicinklinik , Avdelning 42

35%
Västra Götalands länTrollhättan

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Strömslund

Uppdateringarna presenteras av Verisure

Hemlarm för villa, lägenhet och radhus.  Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och Räkna ut ditt pris

Advertisement

Uppdatering

Rapporterat fredagen den 22 mars kl 07:36

Uppdatering gällande bråk i bostad, Trollhättan 190321. Den skadade mannen har avlidit.

Mannen som hittades skadad i en lägenhet på Hjortmossegatan igår har avlidit. Det är en man i 40-årsåldern och anhöriga är underrättade. En förundersökning gällande mord är inledd. Flera personer hämtades under gårdagen in till förhör och en man anhölls misstänkt för medhjälp till mord. Under natten greps ytterligare en man och han är nu anhållen skäligen misstänkt för mord. Tekniker har undersökt den misstänkta brottsplatsen och förundersökningen fortskrider med diverse utredningsåtgärder. Ärendet kommer att hanteras av sektionen för grova brott i Fyrbodal.

Bråk

Rapporterat torsdagen den 21 mars kl 06:48

Larm via SOS om ett bråk i lägenhet. Möjligen är en person skadad, allt enligt SOS.

Polis, ambulans larmas till en lägenhet vid området Hjortmossen. Enligt ett telefonsamtal från SOS så har det varit någon typ av bråk i lägenheten, en person uppges även vara skadad, oklart skadeläge. Tre personer ska enligt SOS ha befunnit sig i lägenheten/bostaden när det hela inträffat.   Kl 17.46: Polis på plats. Patrullen uppger att man tillsammans med ambulanspersonal hittat en man med skador, möjligen knivskador. Mannen kan enligt ambulanspersonalen vara allvarligt skadad. Ambulanspersonalen arbetar med den skadade på plats. Inga ytterligare personer anträffas i lägenheten när polis anländer. Polis spärrar av bostaden och genomför utredningsåtgärder. Polisen kan för närvarande inte avgöra om bostaden är brottsplatsen. Tekniker har tillkallats för att genomföra en teknisk undersökning av lägenheten med omgivning. För närvarande kan ingen ytterligare information lämnas ut kring händelserna på plats. Förundersökning är inledd i samband med att lägenheten spärras av. Rubriceringen är för närvarade inte känd. Ingen gripen. När och om det kan lämnas ut mer information i ärendet kommer det att första hand komma ut via denna händelsenotis. Polisen önskar komma i kontakt med vittnen/personer som kan ha sett något på plats. Om du/ni sett något i området Hjortmossen vid kring den aktuella tidpunkten, ca kl 17.00-18.00. Ring polisen och lämna vittnesuppgifter på 114 14.   Uppdatering k l 21.25: Kontakt med förundersökningsledaren i Trollhättan. På grund av pågående förundersökning/sektress kan polisen inte lämna ut någon ytterligare information då det gäller ovan händelse. Polisen kommer inte kunna lämna ut någon ytterligare information under resterade del av natten.             

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 21 mars kl 09:52

Bilist och cyklist som kolliderat, Djupebäcksgatan / Tingvallavägen, Tingvalla.

Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till Djupebäöcksgatan / Tingvallavägen, där en bilist och en cyklist kolliderat. Cyklisten, en kvinna i 45-års åldern, förs med ambulans till sjukhus. Polis upprättar en anmälan gällande vårdslöshet i trafik.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
22%
SverigeStrömslund

Brott jämfört med riket