facebook_pixelHörngatan 45 Västra Götalands län, Trollhättan - hitta.se
Hitta.se

Hörngatan 45

461 50 Trollhättan, Trollhättan Västra Götalands län

Ett flerfamiljshus byggt 1957

Fastigheten på Hörngatan 45 är ett flerfamiljshus byggt 1957.

Snittvärderingen är 24 390 kr/m²

Snittvärderingen på Hörngatan 45 är ca 24 390 kr/m².

Värdera bostad på Hörngatan 45

Evaluation

Värdeindikation

24 390 kr/m2

Bolån i Trollhättan - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Trollhättan. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,26%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,27% (apr 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,26% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 315 525 kronor och den första avbetalningen är 2 717 kronor.
Bolån i Trollhättan

Boendemiljön i Hjortmossen

Boendemiljön i Hjortmossen

I området kring Hörngatan 45 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (63%).

Wikipediafoton från närområdet

Trollhättans missionskyrka
Trollhättans distrikt
Trollhättans församling
Trollhättans socken

Människorna i Hjortmossen

Människorna i Hjortmossen

Unga medelinkomsttagare i bostadsrätt i etablerade förortsområden utanför storstad

I Hjortmossen bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 52 år, vilket är högre än medelåldern i Trollhättans kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (34%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, utförsåkning, styrketräning, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utrikespolitik, jämställdhetsfrågor, film, datorer och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 30% som högutbildade. 32% har gymnasieutbildning och 8% har endast grundskoleutbildning. 14% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 47%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 970 kr, vilket är 19% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 720 427 kronor i lån.

-19%

Skatteläget i Trollhättan

För de som är folkbokförda på Hörngatan 45 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,56% (-0,09)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

33,282% (0,11)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 40,4% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 43% fler röster än riksgenomsnittet.

S+43%

Bostadsmarknaden i Hjortmossen

i Hjortmossen pågår och planeras det för 218 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Hjortmossen

Just nu finns det 1 hyreslägenheter att byta till i närheten av Hörngatan. Snitthyran är 6 077 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

119 meter från adressen ligger Ekorrens Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Hörngatan 14.

Lockas man av restaurangbesök finns Ritz Konditori och Sibylla Garbéns Gatukök i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (382 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (213 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Curves, en minuts promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hjortmossen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat torsdagen den 13 maj kl 07:42

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

23.02 Göteborg, skadegörelse genom brand. En kolonistuga brinner i området Hjällbo varför räddningstjänst samt polis skickas till platsen. Branden släcks omgående och i skrivande stund oklart hur branden startat samt om det rådde någon spridningsrisk. En anmälan skrivs av patrullen. 02.25 Uddevalla, grovt rattfylleri/ drograttfylleri samt grov vårdslöshet i trafik. En patrull försöker stanna och kontrollera en bil i centrala delarna av Uddevalla men föraren visar inga tecken på att vilja stanna. Patrullen kör efter bilen som försöker ”skaka” av sig patrullen men istället tappar föraren herraväldet över bilen och kör av vägen i området Äsperöd. Patrullen griper mannen som kört bilen och han får följa med för provtagning samt förhör. Ingen kom till skada i samband med avåkningen.

Rån väpnat

Rapporterat tisdagen den 11 maj kl 08:40

Butiksinnehavare rånad i egen butik i Kronogården.

En man kontaktar polisen och uppger att han blivit utsatt för ett väpnat rån i sin butik vid Lantmannavägen. Tre okända, maskerade män beväpnade med något som beskrivs som ett automatvapen uppges ha hotat och tillgripit en telefon. Vapnet har inte avlossats och ingen ska ha fått några fysiska skador. Gärningsmännen lämnade till fots, oklart om de haft något fordon. Senaste kända riktning, mot Sädesbingen.   Polis larmas till platsen. Polis söker i närområdet kring butiken efter gärningsmännen. Ingen gripen i nuläget.    Den aktuella telefonen samt en Ipad har återfunnits i närheten av brottsplatsen. Båda troligen tillgripna vid rånet. Båda beslagtagna för spårsäkring. Flera personer kontrolleras av polisen och helikoptern finns på plats som flyger över området. Det har dock ännu inte lett fram till något gripande. Butiken/brottsplatsen spärras av för teknisk undersökning. Hundsök genomförs på platsen.    Vittnesuppgifter kring händelsen kan lämnas på 114 14. Det gäller både gärningsmän och eventuellt fordon mm som varit synliga på den aktuella platsen mellan kl 20.00--20.25.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 11 maj kl 03:56

Kollision mellan personbil och lastbil på Stallbackabron vid Överby.

En personbil och en lastbil uppges ha kolliderat på Stallbackabron, södergående riktning. Inga personskador men föraren av personbilen uppges vara chokad. Lastbilen uppges blockera trafiken på platsen, möjligen stora trafikstörningar. Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. Kl 15.27: Polis på plats. Inga kända personskador. Ingen brottsmisstanke. Polisen lämnar vid ca kl 16.18. Trafiken flyter åter.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
215%
SverigeHjortmossen

Brott jämfört med riket