facebook_pixelKungsgatan 105 Västra Götalands län, Trollhättan - hitta.se
Hitta.se

Kungsgatan 105

461 35 Trollhättan, Trollhättan Västra Götalands län

Ett flerfamiljshus byggt 1953

Fastigheten på Kungsgatan 105 är ett flerfamiljshus byggt 1953.

Bolån i Trollhättan - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Trollhättan. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Trollhättan

Boendemiljön i Trollhättan Centrum

Boendemiljön i Trollhättan Centrum

I området kring Kungsgatan 105 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1930- och 1940-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (48%).

Wikipediafoton från närområdet

Trollhättans missionskyrka
Hojums kraftverk
Trollhättans församling
Trollhättans socken

Människorna i Trollhättan Centrum

Människorna i Trollhättan Centrum

Medelinkomsttagande singelhushåll i hyresrätt i förort till stora och medelstora städer

I Trollhättan Centrum bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 41 år, vilket är lägre än medelåldern i Trollhättans kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (13%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är följa populära tv-serier, skönhetsvård, teater, film, astrologi, hårvård, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, ungdomskultur och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 23% som högutbildade. 46% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 30% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 58%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 31 306 kr, vilket är 15% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 4 887 742 kronor i lån.

+15%

Skatteläget i Trollhättan

För de som är folkbokförda på Kungsgatan 105 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,56% (-0,09)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

33,282% (0,11)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 32,6% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 122% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+122%

Bostadsmarknaden i Trollhättan Centrum

i Trollhättan Centrum pågår och planeras det för 237 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Centrum

Just nu finns det 2 hyreslägenheter att byta till i närheten av Kungsgatan. Snitthyran är 4 938 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

458 meter från adressen ligger Skogsbackens Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Hörngatan 14.

Lockas man av restaurangbesök finns Nova Arena och Restaurang Innovatum i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (62 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (213 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Curves, fyra minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Trollhättan Centrum

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rån, försök

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 09:14

En man utsattes för ett rånförsök av två personer.

Larm inkom via SOS Alarm om ett försök till rån. En man i 30-årsåldern uppgav att två män försökt råna honom på hans mobiltelefon på Nydqvistsgatan i Trollhättan. Målsägaren som hade sin hund med sig hotade att skicka den på angriparna som då flydde platsen spingandes.  Polispatrull söker nu i området efter gärningsmännen. I nuläget ingen gripen.  

Brand

Rapporterat tisdagen den 2 mars kl 05:50

En bil har börjat brinna under färd på E45 vid Göta. Inga uppgifter om personskador.

Räddningstjänst och polis på väg. Alla personer ska enligt uppgift vara ute ur fordonet. Uppdatering kl. 18:12 Trafiken flyter på som vanligt. Räddningstjänsten har hanterat händelsen. Polis har inte behövts på plats.Ingen skadad enligt uppgift.

Mord/dråp

Rapporterat onsdagen den 24 februari kl 10:10

Svårt skadad man hittad, avled av sina skador.

Kl 00:29 inkom larm till polisen om en svårt skadad man på Getingevägen i Trollhättan. Mannen som är född 1987 avled senare, anhöriga är underrättade. På platsen fanns det sex personer som hämtades till förhör och ytterligare tre stycken greps misstänkta för mord. De sex som hämtades till förhör är släppta under dagen och de tre gripna sitter kvar och det skall hållas förhör med dessa under dagen. Teknisk undersökning är utförd under natten. Teknikerna har gjort beslag och dessa skall analyseras. Förhör och andra utredningsåtgärder kommer att hållas under dagen. Förundersökningsledare är åklagare Robert Beckard.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
215%
SverigeTrollhättan Centrum

Brott jämfört med riket