facebook_pixelSafirgatan 11 Västra Götalands län, Västra Frölunda - hitta.se
Hitta.se

Safirgatan 11

421 48 Västra Frölunda, Göteborg Västra Götalands län

Ett flerfamiljshus byggt 1966

Fastigheten på Safirgatan 11 är ett flerfamiljshus byggt 1966.

Bolån i Västra Frölunda - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Västra Frölunda. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Västra Frölunda

Boendemiljön i Ängås

Boendemiljön i Ängås

I området kring Safirgatan 11 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (36%).

Wikipediafoton från närområdet

Tynnereds församling
Frölunda Specialistsjukhus
Frölunda torg
Gothia Arena

Människorna i Ängås

Människorna i Ängås

Medelinkomsttagande singelhushåll i hyresrätt i förort till stora och medelstora städer

I Ängås bor 43% kvinnor och 57% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är högre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (29%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är följa populära tv-serier, skönhetsvård, teater, film, astrologi, hårvård, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, ungdomskultur och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 32% som högutbildade. 36% har gymnasieutbildning och 14% har endast grundskoleutbildning. 18% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 53%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 567 kr, vilket är 24% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 535 772 kronor i lån.

-24%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Safirgatan 11 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 41,2% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 106% fler röster än riksgenomsnittet.

V+106%

Bostadsmarknaden i Ängås

i Ängås pågår och planeras det för 323 lägenheter och snittpriset är 77 664 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 11 objekt till salu i

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Safirgatan. Snitthyran är 8 619 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

548 meter från adressen ligger Bronsåldersgatan 27 förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara nio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Kvantum Frölunda på Radiovägen 5.

Lockas man av restaurangbesök finns McDonald's och Pals Bar & Wok i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tio minuters gångväg (1056 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (64 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, elva minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Ängås

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rån

Rapporterat torsdagen den 14 januari kl 07:46

Man som blivit rånad, Västra Nordstaden.

Polis skickas till Västra Nordstaden där en man blivit rånad på kläder, pengar och mobil. I samband med rånet blir han även knivskuren, och ambulans skickas till platsen. Gärningsmännen lämnar platsen med buss, och bussen lokaliseras av polis på Marklandsgatan. Vid kontroll av bussen anträffas två misstänkta som kan säkras. 19.46 Den knivskurne och rånade mannen förs vaken och talbar med ambulans till sjukhus. Hans skador är enligt uppgift av mindre omfattning och inte livshotande. 19.59 Tre personer från bussen är nu gripna av polis. Vid rånet har ytterligare en man blivit rånad på sin mobil. Det finns inga uppgifter om att han fått några fysiska skador i samband med rånet. Brottsplatsen spärras av, och händelsen rubriceras som rån samt grov misshandel. Bussen har nu fått köra vidare från Marklandsgatan.

Mord/dråp

Rapporterat torsdagen den 7 januari kl 08:12

En person avliden i samband med ett bråk i en bostad i Högsbo.

Polis samt ambulans larmas till platsen som är en bostad i Högsbotorp. I bostaden finns en mycket allvarligt skadad person som förs med ambulans till sjukhus. Mannen avlider på sjukhuset av de skador som han fått i samband med händelsen. Två personer är hämtade till förhör som befann sig i bostaden. Bostaden avspärrad för en teknisk undersökning, igen gripen i nuläget. Förundersökningsledare för utredningen är kammaråklagare Lotta Nielsen.

Skottlossning

Rapporterat tisdagen den 5 januari kl 05:09

Samtal om skottlossning, man skjuten, Marklandsgatan.

Polis och ambulans skickas till Marklandsgatan, efter flera samtal om skottlossning utomhus på platsen, där en man blivit skjuten. 17.06 Mannen, som är vid medvetande, förs med ambulans till sjukhus. Brottsplatsen spärras av, och polis arbetar med informationsinhämtning, som förhör med vittnen, samt söker efter gärningsman/gärningsmän.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
77%
SverigeÄngås

Brott jämfört med riket