facebook_pixelTopasgatan 17 Västra Götalands län, Västra Frölunda - hitta.se
Hitta.se

Topasgatan 17

421 48 Västra Frölunda, Göteborg Västra Götalands län

Ett flerfamiljshus byggt 1967

Fastigheten på Topasgatan 17 är ett flerfamiljshus byggt 1967.

Bolån i Västra Frölunda - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Västra Frölunda. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Västra Frölunda

Boendemiljön i Korsåsen

Människorna i Korsåsen

Människorna i Korsåsen

Unga och medelålders singlar med låga inkomster i hyresrätt i multikulturella förortsområden till storstad

I Korsåsen bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är högre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (34%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, andra länders kultur, utrikespolitik, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, foto/film, prova nya produkter, film, inrikespolitik och datorer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 30% som högutbildade. 28% har gymnasieutbildning och 18% har endast grundskoleutbildning. 12% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 52%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 926 kr, vilket är 41% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 469 615 kronor i lån.

-41%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Topasgatan 17 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,2% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 41% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+41%

Bostadsmarknaden i Korsåsen

i Korsåsen pågår och planeras det för 321 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Tynnered

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Topasgatan. Snitthyran är 6 534 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

533 meter från adressen ligger Café Fyren.

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Kvantum Frölunda på Radiovägen 5.

Lockas man av restaurangbesök finns McDonald's och McDonald's i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tio minuters gångväg (1084 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (67 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, tio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Korsåsen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Mord/dråp, försök

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 07:15

Försök till mord/dråp på jour och korttidsboende i Västra Frölunda.

Polis fick larm om en grov misshandel på ett jour och korttidsboende i Västra Frölunda kl 18:22. Vid misshandeln skall stick och eller skär vapen använts. En man i 30-årsåldern är allvarligt skadad och är förd med ambulans till sjukhus. Polis har gripit en man i 20-årsåldern misstänkt för försök till mord på platsen. Polisen har flera resurser på platsen som fortsatt kommer att arbeta med att säkra förundersökningen och driva utredningen framåt. OBS tidigare uppdatering felaktig.

Misshandel, grov

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 07:15

Grov misshandel på jour och korttidsboende i Västra Frölunda.

null

Farligt föremål, misstänkt

Rapporterat torsdagen den 25 februari kl 06:54

Ev farligt föremål i lägenhet, Kaverös /Pågående insats/

Polis har spärrat av en lägenhet där det påträffas kemikalier och föremål som, i kombination med andra uppgifter,  bedöms kunna vara farliga. Initial bedömning är att det inte föreligger någon explosionsrisk. En lägenenhet är avspärrad. Själva fastigheten är inte utrymd i nuläget. Nationella bombskyddet är på väg till platsen för at göra en bedömning. En man är gripen för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Ärendet uppdateras under dagen 08:50 Uppdatering. Polisens arbetet fortsätter kring aktuell adress som är fortsatt avspärrad. Vi kommer att vidta flera utredningstekniska åtgärder under förmiddagen.   11:03 Uppdatering. Polisen arbetar fortfarande med platsundersökningen, inget nytt att rapportera. Sidan kommer att uppdateras när förändring sker.     12:43 Uppdatering. Polisen har arbetat klart på platsen och avspärrningarna är hävda. Polisen har gjort diverse beslag i ärendet som skall analyseras och gås igenom.  

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
77%
SverigeKorsåsen

Brott jämfört med riket