Är du nöjd med sökresultatet?

Veterinär

Vill du komma i kontakt med en skicklig veterinär? Här listar vi alla veterinärer som kan hjälpa dig med ditt husdjur, boskap eller liknande. Vi har samlat alla kontaktuppgifter du behöver för att hitta en bra djurklinik. Välkommen!

Vaccinering, kastrering och besiktning bland de vanligaste ärendena för en veterinär

Några av de vanligaste ärendena en veterinär har är vaccinering för hund, vaccinering för katt, vaccinering för kanin, kastrering, avlivning, besiktning och ögonundersökning. Om du redan vet vilken tjänst du behöver hjälp med rekommenderar vi att du jämför de olika klinikernas tjänsteutbud innan du kontaktar en av veterinärerna som vi har listat här ovan.

Veterinärkliniker som erbjuder förebyggande vård, utredning och behandling

Ofta kontaktar man en veterinär först när något inte står rätt till, men veterinärer är även väldigt kunniga inom preventiva åtgärder. Av en veterinär kan du få hjälp med förebyggande vård och tips på preventiva åtgärder som får ditt djur att må bättre. Om ditt sällskapsdjur eller boskap råkat ut för en olycka eller fått försämrat allmäntillstånd kan du boka en tid för en undersökning. Ultraljud och digital röntgen för djur är vanliga undersökningsmetoder för att veterinären ska kunna ställa en diagnos. Sist men inte minst arbetar veterinärer med behandling av sjukdomar.

Tydliga tecken på att du borde boka en veterinärtid

Hur vet man egentligen att ens djur inte mår bra? Trots att vi känner våra djur och i synnerhet våra sällskapsdjur väl är det inte alltid lätt att förstå vad ens djur vill eller behöver. Några av de tydligaste tecknen på att ditt djur behöver en undersökning är försämrad aptit, försämrad sömn, glåmiga ögon och förändrat beteende.

Boka tandvård för din pälskling hos en veterinär

Flera veterinärkliniker erbjuder även tandvård för hund och katt, både i form av PTR och andra tandvårdsåtgärder. PTR kallades tidigare för munsanering och står för professionell tandrengöring. Annan form av tandvård som din hund eller katt kan behöva är bland annat utdragning av tänder. Många kliniker erbjuder även behandling av FORL-angripna tänder hos katt. Om din pälsklings munhälsa försämrats bör du rådfråga en veterinär och boka tid för tandvård. Under ett veterinärbesök kan du dessutom få tips och råd kring hur du ska borsta ditt husdjurs tänder bäst på egen hand. Regelbunden tandborstning rekommenderas för både hund och katt, för att förebygga tandsten och tandlossning.

Innan du bokar en veterinärtid rekommenderar vi att du kollar igenom eventuella omdömen från tidigare kunder. Ett sista tips från oss på hitta.se är att ha tålamod när ni väl ska till veterinären. Det kan vara läskigt för ditt djur att besöka en ny veterinär för första gången. Lycka till!

Andra har även sökt på