Hitta.se
Är du nöjd med sökresultatet?

Vvs

Är du i behov av en rörmokare för hjälp med stopp i avloppet, toaletten eller behöver du hjälp med en hel VVS-installation? Vi på hitta.se har listat alla VVS montörer och företag i branschen som kan hjälpa dig med allt från rörarbeten till avloppsspolning, badrumsrenovering till installation av blandare, bergvärmepumpar, varmvattenberedare, luftvattenvärmepumpar och värmepumpar.

Rörmokare, från början ett slangord för "rörarbetare" eller "rörläggare", dök upp som begrepp i början av 1900-talet. Det var först på 1930-talet som rörmokare blev en etablerad yrkesbeteckning. Förkortningen VVS är ett bredare begrepp som står för värme, ventilation och sanitet. En VVS-firma kan hjälpa till med med styr- och övervakningssystem för vattenförsörjning och avlopp i fastigheter samt kontroll av inomhusklimatet. I Sverige finns idag över 20 000 utbildade VVS-montörer och ingenjörer knutna till mer än 2 000 auktoriserade VVS-företag.

Även om en VVS-montör oftast associeras med mindre jobb såsom byte av kranar eller installation av till exempel disk- och tvättmaskiner utför en kunnig VVS-konsult även rörläggning, rörinspektion samt arbeten kopplade till golvvärme, bergvärme och luftkonditionering.

Eftersom det råder stor brist på VVS-montörer i Sverige kan det vara svårt att snabbt få tag på en auktoriserad rörmokare. Om avloppsrensare och propplösare inte räcker kan du hitta kontaktuppgifter och rekommendationer på bra VVS-företag på hitta.se och öka chanserna att komma i kontakt med en lokal rörmokare som kan hjälpa dig med kort varsel.
Även om behovet är brådskande så är det viktigt att först se till så att du anlitar en auktoriserad rörmokaren som kan uppvisa intyg.

Begär in offert innan du väljer rörmokare

Genom att söka efter rörmokare på din ort hittar du kontaktuppgifter till seriösa aktörer på marknaden och du kan själv bilda dig en uppfattning om tidigare kunders rekommendationer. Ett tips är att begära offerter för att få en bra uppfattning om vad du borde betala för ditt VVS-jobb. Beskriv ditt VVS-projekt så kopplas du ihop med en auktoriserad rörmokare i ditt närområde som kan hjälpa dig direkt.

5 saker att tänka på innan du anlitar en VVS-montör:

1. Läs recensioner: Läs omdömen och se kundbilder på tidigare utförda arbeten för att bilda dig en uppfattning om företaget är bra eller dåligt.

2. Kontakta flera rörmokare: Välj inte första bästa VVS-firma utan hör av dig till flera företag för att ha flera alternativ att välja på.

3. Säkerställ att rätt problem åtgärdas: Dagens rör, ledningar, golvvärme och kylsystem är ofta komplexa och kan vara svåra att inspektera på egen hand. Se därför till att en behörig rörmokare identifierar problemet innan ni tar steget till att åtgärda det.

4. Skriv ett avtal: Före jobbet utförs är det viktigt att alla detaljer specificeras med din rörmokare eller VVS-montör för att inga viktiga åtgärder missas.

5. Be om offert: Innan arbetet utförs är det viktigt att få en prisbild på hur mycket reparationen eller installationen kostar. Detta är viktigt för att du innan ska veta om du har råd eller inte. Om det är över din budget är det bra att välja ett annat företag som kan erbjuda dig ett lägre pris.

Lycka till i jakten på en passande rörmokare!