facebook_pixelVästra Vintergatan 49 Örebro län, Örebro - hitta.se
Hitta.se

Västra Vintergatan 49

703 44 Örebro, Örebro Örebro län

Adress i Rosta i Örebro i Örebro län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Västra Vintergatan 49.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1952

Fastigheten på Västra Vintergatan 49 är ett flerfamiljshus byggt 1952.

Bolån i Örebro - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Örebro. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Örebro

Boendemiljön i Rosta

Boendemiljön i Rosta

I området kring Västra Vintergatan 49 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1920- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (67%).

Wikipediafoton från närområdet

Karlahuset, Örebro
Rosta (stadsdel)
Aspholmen, Örebro
Östernärkes domsagas tingslag

Människorna i Rosta

Människorna i Rosta

Medelinkomsttagande singelhushåll i hyresrätt i förort till stora och medelstora städer

I Rosta bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Örebros kommun (46 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (10%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är följa populära tv-serier, skönhetsvård, teater, film, astrologi, hårvård, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, ungdomskultur och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 29% som högutbildade. 43% har gymnasieutbildning och 15% har endast grundskoleutbildning. 18% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 59%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 754 kr, vilket är 16% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 460 209 kronor i lån.

-16%

Skatteläget i Örebro

För de som är folkbokförda på Västra Vintergatan 49 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,35% (-0,30)

11,55% (0,27)

0,242% (0,00)

Summa

33,142% (-0,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,2% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 87% fler röster än riksgenomsnittet.

V+87%

Bostadsmarknaden i Rosta

i Rosta pågår och planeras det för 264 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 19 objekt till salu i Rosta

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Västra Vintergatan. Snitthyran är 6 557 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

457 meter från adressen ligger Murgrönan.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Nära på Västra Vintergatan 11.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Stubbengatan och Subway i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (224 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (39 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Motionsform Örnsro, fyra minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Rosta

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 21 januari kl 09:05

Sammanstötning korsningen Boställsvägen och Radiatorvägen

Två bilar har kolliderat i korsningen. Inga personskador. Betraktas tillsvidare som försäkringsärende.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat torsdagen den 14 januari kl 04:39

Två personbilar i krock på Aspholmsvägen i Örebro.

En personbil har blivit påkörd av en annan personbil bakifrån och åkt in i ett träd. En person klagar på bröstsmärtor. Ambulans och polis åker till platsen. Uppdatering: Föraren av den påkörda bilen ska ha lindriga skador och förs med ambulans till sjukhus.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 13 januari kl 04:07

Kollision mellan bil och cyklist vid rondellen Södermalmsplan i Örebro

Enligt initiala uppgifter har cyklisten skadat ett ben men är vaken och talbar. Polis är på väg till platsen liksom ambulans. UPPDATERING: Cyklisten, en man i 25-årsåldern, har skadat ena knät som eventuellt har vridits ur led. Polispatrullen kommer att upprätta en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott. Bilen framfördes av en kvinna i 40-årsåldern.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
877%
SverigeRosta

Brott jämfört med riket