facebook_pixelMunkhagsgatan 60B Östergötlands län, Linköping - hitta.se
Hitta.se

Munkhagsgatan 60B

587 26 Linköping, Linköping Östergötlands län

Adress i Johannelund i Linköping i Östergötlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Munkhagsgatan 60B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1958

Fastigheten på Munkhagsgatan 60B är ett flerfamiljshus byggt 1958.

Bolån i Linköping - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Linköping. Genomsnittlig ränta föregående månad (feb 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,24%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,25% (feb 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,24% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 310 517 kronor och den första avbetalningen är 2 700 kronor.
Bolån i Linköping

Boendemiljön i Johannelund

Boendemiljön i Johannelund

I området kring Munkhagsgatan 60 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (376%).

Wikipediafoton från närområdet

Johannelund, Linköping
Braskens bro
Berga, Linköping
Linköping-Saab flygplats

Människorna i Johannelund

Människorna i Johannelund

Äldre och pensionerade singlar med medelinkomster i bostadsrätt i förort eller småstad

I Johannelund bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är högre än medelåldern i Linköpings kommun (46 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (36%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är trav och galopp, hårvård, motorsport, prova nya produkter, lösa korsord eller sudoku, följa populära tv-serier, sticka och handarbeta, alternativ hälsovård, krukväxter och spela dataspel/tv-spel.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 33% som högutbildade. 29% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 16% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 48%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 678 kr, vilket är 20% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 779 780 kronor i lån.

-20%

Här i Linköping betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Munkhagsgatan 60B gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,20% (-1,45)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

31,142% (-2,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 39,5% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 40% fler röster än riksgenomsnittet.

S+40%

Bostadsmarknaden i Johannelund

i Johannelund pågår och planeras det för 322 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Johannelund

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Munkhagsgatan. Snitthyran är 6 417 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

140 meter från adressen ligger Förskolan Skogslyckegatan 11E.

Matbutiker och restauranger

Bara 13 minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Lidl på Järdalavägen 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Terassen i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (254 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (25 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Feelgood Företagshälsa Tannefors, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Johannelund

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 10 april kl 07:53

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Polisen i Östergötland har hanterat cirka 85 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser: 22:56 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till en bostad på Söderleden i Åtvidaberg med anledning av en brand. Det visade sig att det brann i en häck i närheten av ett flerfamiljshus. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades. Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen. 00:13 Polis larmades till en bostad i Krokek, Norrköping, med anledning av ett bråk. En man, som är i 55-årsåldern, hade misshandlat en kvinna. Polis åkte till platsen och mannen greps. Den gripne är misstänkt för misshandel i  relation. Kvinnan ska inte ha fått allvarliga fysiska skador.   05:28 Polis larmades om ett pågående källarinbrott i Ljungsbro, Linköping. Flera polispatruller åkte till adressen. Två personer skulle ha setts lämna platsen och när polispatrullerna kom till platsen kunde två misstänkta gärningspersoner gripas i närområdet. De gripna är två män, den ena är i 30-årsåldern och den andra är i 35-årsåldern. De båda är misstänkta för grov stöld. Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 1 april kl 08:56

Trafikolycka på Brokindsleden.

08.24 Samtal till polisen och SOS-larm om trafikolycka på Brokindsleden, i höjd med Hejdegården i Linköping. Enligt SOS ska två bilar vara inblandade i en kökrock och två personer klagar på nacksmärta. 08.50 polisen är framme på olycksplatsen. 09.10 polisen är klar på olycksplatsen, bilarna är bärgade och vägen är fri. En man i 30-årsåldern har fått ett bötesföreläggande för att ej ha anpassat avståndet till framförvarande fordon.

Åldringsbrott

Rapporterat onsdagen den 31 mars kl 09:23

Kvinna i 90-årsåldern utsatt för bedrägeri.

20:30 Polisen larmades till en bostad i Berga med anledning av åldringsbrott som inträffade under eftermiddagen. Ungefär klockan 17:00 fick en kvinna i 90-årsåldern ett samtal från en person som sade sig komma från en förening och skulle komma och byta kvinnans brandvarnare. Kort efter samtalet knackade en man på och han sa att bytet av brandvarnaren skulle kosta 19 kronor. Mannen sade att han behövde gå och ta ut pengar från kvinnans kontokort och han fick med sig kort och kod för att göra ett uttag. Mannen kom dock aldrig tillbaka med kvinnans bankkort. Kvinnan kontaktade sina anhöriga som kom och hjälpte henne. Det är i nuläget inte känt om något uttag har gjorts på kvinnans bankkort. En anmälan om bedrägeri är upprättad. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Polisen har i närtid informerat om att det förekommer en hel del bedrägerier mot äldre. Ofta är det någon detalj i utförandet som skiljer sig i varje fall men det som är gemensamt är att bedragarna ofta uppfattas som trevliga och förtroendegivande och de vill komma åt bank eller kort-uppgifter. Lämna aldrig ut dessa uppgifter till en främmande person även om denna verkar pålitlig! Polisen uppmanar alla som kan att prata med äldre personer om detta tillvägagångssätt.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
783%
SverigeJohannelund

Brott jämfört med riket