facebook_pixelHolmsvägen 9 Östergötlands län, Motala - hitta.se
Hitta.se

Holmsvägen 9

591 36 Motala, Motala Östergötlands län

Adress i Holm i Motala i Östergötlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Holmsvägen 9.

Hitta hit

Bolån i Motala - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Motala. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Motala

Boendemiljön i Holm

Boendemiljön i Holm

I området kring Holmsvägen 9 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1930- och 1940-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (28%).

Wikipediafoton från närområdet

Motala distrikt
Motala tingshus
Motala hus
Motala Motormuseum

Människorna i Holm

Människorna i Holm

Unga till medelålders barnfamiljer med låga inkomster i hyresrätter i förort utanför de större städerna

I Holm bor 42% kvinnor och 58% män. Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Motalas kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (8%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är prova nya produkter, spela dataspel/tv-spel, skönhetsvård, astrologi, följa populära tv-serier, film, ny teknik i vardagslivet, bild-/ljudanläggningar, datorer och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 19% som högutbildade. 49% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 24% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 27 740 kr, vilket är 2% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 062 731 kronor i lån.

+2%

Skatteläget i Motala

För de som är folkbokförda på Holmsvägen 9 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,70% (0,05)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

32,642% (-0,53)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 30,9% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 28% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+28%

Bostadsmarknaden i Holm

i Holm pågår och planeras det för 75 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 26 objekt till salu i Holm

Just nu finns det 2 hyreslägenheter att byta till i närheten av Holmsvägen. Snitthyran är 5 540 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

232 meter från adressen ligger Förskolan Kärrbacken.

Matbutiker och restauranger

Bara tio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Hemköp Östenssons Motala C på Bispmotalagatan 5.

Lockas man av restaurangbesök finns Hotell Nostalgi i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (348 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (123 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Holm

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Misshandel, grov

Rapporterat måndagen den 22 februari kl 03:59

Kvinna misstänkt för grov misshandel.

14:41 Polis och ambulans beordrades till området Råssnäs, Motala, med anledning av ett bråk i en bostad. När polispatruller anlänt kunde en kvinna i 45-årsåldern gripas. Hon är i nuläget misstänkt för grov misshandel. Målsägare, en man i 45-årsåldern, hade fått en skada i armen från ett vasst tillhygge och fick följa med ambulans till sjukhus för vård. Bostaden har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning och polispatrull har utfört dörrknackning i området.

Våld/hot mot tjänsteman

Rapporterat måndagen den 15 februari kl 12:56

Man i 50-årsåldern greps misstänkt för försök till våld mot tjänsteman.

09:30 Polis larmades till socialkontoret i Motala med anledning av ett bråk. En man försökte att slå en väktare med en hammare men missade, varpå han träffade en glasruta till byggnaden som gick sönder. Flera väktare kunde hålla fast mannen tills polispatrullen kom till platsen. Mannen, som är i 50-årsåldern, greps av polis och är misstänkt för försök till våld mot tjänsteman. Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 11 februari kl 04:29

Trafikolycka på Strandvägen i Motala.

15.51 SOS-larm till polisen om trafikolycka på Strandvägen i Motala. Enligt uppgifter till SOS ska två bilar ha krockat och två drabbade ska sitta kvar i bilarna. 16.03 polisen är framme på olycksplatsen. 16.53 polisen är klar på platsen och vägen är fri. En av bilförarna, en man i 65-årsåldern misstänks ha vållat olyckan och har fått ett bötesföreläggande direkt på platsen. Olyckan skedde i samband med en vänstersväng.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
133%
SverigeHolm

Brott jämfört med riket