facebook_pixelDäckbyte (2478 Sökträffar) - Företag | hitta.se
Hitta.se

Däckbyte

(2478 resultat)

Letar du efter ett företag som erbjuder däckbyte? Det är viktigt att köra med rätt däck under rådande säsong, för både din och andras säkerhet. Vi har samlat alla företag som kan hjälpa dig med att byta däck. Du hittar kontaktuppgifter såväl som recensioner. Välkommen!

Baserat på de populäraste sökningarna inom däckservice däckförsäljning, däckverkstad, däck, däckförsäljning, däckservice, och fälgar.

Är du nöjd med sökresultatet?

Att byta däck

Inför varje sommar och vinter så ska det genomgås ett däckbyte på ditt fordon. Det är krav att ha vinterdäck under perioden 1 december till 31 mars. Det är dock tillåtet att köra med dubbdäck under 1 oktober till 15 april, med undantag att du får använda dubbdäck under övrig period om vinterväglag råder. I och med dessa regler så ska du byta till sommardäck senast den 15 april varje år, om det inte är halt på vägarna. Du får därmed köra med sommardäck mellan 1 april till 30 november.

Det är en del att hålla koll på när det kommer till däckbyte. Utöver att byta däck är det viktigt att du har rätt mönsterdjup, gärna minst 3 mm men inte mindre än 1,6 mm enligt lag. Detta är viktigt för att du ska få ett bra grepp på vägarna när du kör och för att minska risken för vattenplaning. Det gäller också att ta hand om sina däck på rätt sätt, både när man kör och när man förvarar dem. Du ska inte placera vinterdäck i ett rum med hög temperatur eller sommardäck i ett rum med flera minus grader, detta för att bevara gummits kvalité på bästa sätt.

Det finns idag flera företag som erbjuder däckbyte. Dessa företag ser till att dina däck sitter fast ordentligt och har rätt mängd luft i däcken. Många företag erbjuder även däckförvaring så att du slipper ta hand om all förvaring av de däck du inte använder. Vi har samlat alla professionella företag som erbjuder däckbyte i ditt område. Här hittar du allt du behöver för att få hjälp med att byta däck. Kör försiktigt!